2017-01-17 02:53

SOCIAL


Copiii de 6 ani, în clasă pregătitoare

 |  18:47
Copiii de 6 ani, în clasă pregătitoare

Din anul şcolar 2012-2013 va fi implementată măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar, potrivit dispoziţiilor Legii educaţiei naţionale.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la începerea anului şcolar vor merge la clasa pregătitoare. Aceasta se va organiza în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat, dar poate funcţiona şi în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar - grădiniţe - care sunt structuri ale unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică în care există nivelul de învăţământ primar acreditat sau autorizat, conform Metodologiei pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2012-2013. Actul MECTS prevede că unităţile de învăţământ de nivel liceal cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a zi un plan de şcolarizare diminuat cu cel puţin o clasă. Vor face excepţie însă unităţile de învăţământ liceal unice la nivel de localitate, precum şi unităţile de învăţământ de nivel liceal care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a.

Una dintre noutăţile anului şcolar în curs o reprezintă săptămâna numită “Şcoala altfel”, programată înaintea vacanţei de primăvară, care va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracurriculare. În acea săptămână urmează să aibă loc şi faza naţională la olimpiadele şcolare. Programul “Şcoala altfel” va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri. În cadrul programului vor avea loc activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare socială, de implicare în societate, activităţi educaţionale pentru sănătate, educaţie ecologică, protecţia mediului, educaţie rutieră, prevenirea incendiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image