2019-02-21 07:52


Copiii de cristal, o nouă treaptă pe scara evoluţei umane

 |  19:01
Copiii de cristal, o nouă treaptă pe scara evoluţei umane
Copiii care se nasc în zilele noastre par a fi pregătiţi să facă faţănoilor tehnologii pe care le întâlnesc încă din primii ani de viaţă. De multeori, puştii de vârstă preşcolară îşi uimesc părinţii cu dexteritatea cu caremanipulează telecomanda televizorului sau rapiditatea cu care îşi însuşescnoţiuni de calculator. Potrivit cercetătorilor americani, ei reprezintă o nouătreaptă pe scara evoluţiei umane şi vin pe pământ cu un bagaj de cunoştinţebogat, acumulat din... Univers.

Ei prevăd catastrofele şi „vorbesc” cu morţi

Uneori micuţii rostesc fraze care li se par ciudate celor mari, au oconduită neobişnuită sau sunt violenţi. În multe cazuri, părinţii sau buniciiapelează la medici, tratamente sau se poartă brutal, căutând să-şi constrângăodraslele să execute anumite lucruri, pe principiul „vreau să te fac om!”,crezând că aşa e mai bine. Cercetătorii americani au pus în evidenţă faptul căcei născuţi după anii ’80 au cu totul alte caracteristici psihologice faţă deoamenii care se năşteau la începutul secolului sau imediat după cel de-al DoileaRăzboi Mondial, iar acest fapt ar putea însemna o nouă treaptă pe scaraevoluţiei umane.

Scriitoarea americană Nancy Tappe, pasionată de fenomen, i-a denumit“copiii Indigo”, după ce a observat că aura unor astfel de copii este deculoare violetă. “Un copil Indigo este deştept, încăpăţânat, greu de stăpânit,sensibil, frumos, intuitiv. Mulţi dintre ei au capacităţi extrasenzoriale,vorbesc cu îngerii sau cu persoanele decedate, prevăd catastrofe şi «văd»aurele celor din jur”, explică N. Tappe. Psihologul Doreen Virtue, cea care ascris câteva cărţi despre „copiii Indigo”, crede că atunci când sunt supuşi latratamente medicamentoase îşi pierd sensibilitatea, energia combativă şidarurile spirituale.

Tipuri de copii Indigo

Copiii Indigo sunt nonconformişti. Par antisociali. Dacă nu există înjurul lor şi alte persoane cu acelaşi gen de conştiinţă, adesea seinteriorizează, considerând că nici un om nu-i înţelege. De cele mai multe ori,le este greu să suporte şcoala ca organizare socială. „Au un temperamentclocotitor şi de multe ori sunt violenţi”, crede psihologul Doreen Virtue, carea identificat patru tipuri de copii Indigo:

1. Umaniştii, cei care vor lucra cu masele de oameni în viitor, avocaţii,profesorii, oamenii de afaceri de mâine. Ei sunt hiperactivi şi foartesociabili. Nu ştiu să se joace cu o singură jucărie. Le înşiră pe toate pe josşi poate le ating, poate nu.

2. Conceptualii, plini de idei şi concepte. Ei se vor ocupa mai mult deproiecte decât de oameni. Vor fi inginerii, arhitecţii, designerii,astronauţii, piloţii şi ofiţerii militari de mâine.

3. Artiştii sunt sensibili şi pasionaţi de frumos. Dacă aleg medicina,vor deveni chirurgi sau cercetători renumiţi. Dacă se ocupă de artă vor, fiactori excepţionali sau pictori celebri.

4. Interdimensionalii sunt mai înalţi decât ceilalţi şi încă de la un ansau doi nu le mai poţi impune nimic. Ei ştiu orice. Spun doar atât: „Pot să facşi singur lucrul ăsta. Lasă-mă în pace!”. Sunt cei care vor aduce în lume noifilozofii şi noi religii.

Dacă nu-l înţelegi, îl pierzi!

Prof. Monica Vişan, director general al Editurii For You, care a publicatmai multe cărţi despre noile generaţii, consideră că este foarte importantfelul în care un părinte abordează un copil Indigo. „Dacă nu îl înţelege, îlpoate pierde pentru totdeauna. Sunt din ce în ce mai mulţi români care au cititcărţile despre copiii Indigo şi încep să-şi dea seama că micuţii lor au cevaspecial, diferit de ceea ce cunoşteau ei până acum. Sunt uluiţi de ce facaceşti copilaşi, chiar speriaţi!”, ne-aspus profesoara. Monica Vişan, conduce Grupul de Studiu „Conversaţii cuDumnezeu”. Discuţiile sunt libere, iar părinţii vin adesea să vorbească desprecopiii lor Indigo sau de cristal şi cer sfaturi pentru a şti cum să-iîngrijească şi să-i înţeleagă.

Copiii Curcubeu comunică telepatic între ei

Cei care vin în urma copiilor Indigo sunt copiii de Cristal sau Curcubeu,care au început să se nască în urmă cu 10 ani. Aceştia vor trăi în viitor şivor fi şi mai inteligenţi decât predecesorii lor Indigo. „Copilul de Cristalare ochii mari, pătrunzători şi e mult mai înţelept şi mai serios decât ne-amaştepta să fie la vârsta lui. Când te priveşte, te fixează adânc, hipnotic,parcă îţi pătrunde în suflet, cu totul. Copilul Curcubeu e o fire veselă,delicioasă şi iertătoare. Sunt fiinţe ideale”, consideră psihologul DoreenVirtue.

Pentru a comunica, micuţii se folosesc adesea de telepatie şi de unlimbaj format din semne pe care şi le inventează singuri. Sunt echilibraţi,înţelegători cu ceilalţi, sensibili şi foarte legaţi de natură şi animale.Copiii de Cristal au o aură multicoloră, opalescentă, în nuanţe pastelate, caun curcubeu, asemănătoare cu efectul de prismă al unui cristal de cuarţ.

Sunt foarte inteligenţi şi învaţă repede

Caracteristicile copiilor de Cristal sunt afectivitatea şi personalitateacuceritoare. Unii au o orientare muzicală evidentă şi este posibil să înceapăîntâi să cânte, apoi să vorbească. Au capacităţi tămăduitoare, vorbesc deseoridespre îngeri şi amintiri din vieţile trecute. Preferă sucurile şi hranavegetariană mâncării obişnuite sau fast-food-urilor.

Psihologul Alina Laza conduce centrul „ALTIB - After school” dincartierul Cotroceni şi se ocupă de un grup de copii de vârstă şcolară, până vin părinţii de laserviciu. „Într-adevăr, cred că generaţiile care urmează vor schimba lumea,copiii par mult mai pregătiţi pentru progres, spune psihologul. Ei au parte dealte experienţe, comparativ cu ce aveam noi în urmă cu 30-40 de ani, suntfoarte inteligenţi, sclipitori, se nasc cu un calculator în casă, învaţărepede, dar uneori nu ştiu să aleagă, să-şi organizeze învăţătura. Aici trebuiesă acţionăm noi, cei mari, cu prudenţă,însă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...