2016-12-06 18:25

SOCIAL


Copiii săraci îi scriu lui Moş Crăciun

 |  14:52
Copiii săraci îi scriu lui Moş Crăciun

Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău invită băcăuanii să se implice în campania''Fii şi tu Moş Crăciun!'', care îşi propune să ofere copiilor săraci din zece localităţi defavorizate ale judeţului Bacăubucuria Crăciunului. Până duminică, din zona rurală Podu Turcului, 1.364 de copii scriseseră deja epistole pentru Moş Crăciun, trimise pentru ''rezolvare'' pe adresa FSC. În jurul datei de 13 decembrie, cadourile vor fi colectate, urmând a fi distribuite copiilor în cadrul unor serbări de Crăciun care vor avea loc în perioada 15-22 decembrie.

''Copiii la care vor ajunge cadourile provin din sate uitate de lume sau din familii cu mari probleme sociale, dar care se bucură enorm dacă ar primi o atenţie ori chiar un sprijin cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, fie că locuiesc 6-7 persoane într-o casă de chirpici cu doar două camere ori că au părinţii plecaţi în străinatate şi sunt crescuţi de bunici fără posibilităţi materiale, fie că provin din familii în care unul sau ambii părinţii i-au părăsit. Sunt fraţi care folosesc pe rând o pereche de încălţări, care la 14 ani nu au avut o periuţă de dinţi, care scriu doi sau trei pe acelaşi caiet. Este şi cazul Alinei L. din comuna Motoşeni, o fată de 14 ani a cărei mamă a murit în urmă cu 7 ani. Aşa cum povesteşte chiar în scrisoarea către Moş Crăciun, de atunci a trebuit să ţină locul mamei pentru sora ei mai mică, deşi este bolnavă de diabet. În ciuda tuturor acestor vicisitudini, este o elevă silitoare şi speră să poată merge la Liceul din Podu Turcului'', a explicat Gabriela Achihăi, preşedinta FSC Bacău. În anul 2010, peste 600 de persoane din toată ţaraau ales să fie Moş Crăciun pentru un copil sărac la iniţiativa FSC Bacău. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-08

TAGURI: Mos Craciun, cadouri, saraci, copii, scrisoriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

RADU CATALINA
24 Dec 2011

as vrea sa ma ajutati si pe mn si pe fratele meu deoarece suntem saraci traim decat din alocatii stam 12 persoane intrun apartament de 2 camere stam pe strada avram-iancu nr12 bloc h3 scarab apartament34 cartier columbia cernavoda
RADU CATALINA
24 Dec 2011

am uitat nr de telefon este 0768823913

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Târgul Cadourilor de Crăciun, la Romexpo Bucureşti Târgul Cadourilor de Crăciun cu decoraţiuni şi suveniruri specifice sezonului va avea loc în... 21 Noi 2016 | (0)
Se aprind luminițele de Crăciun în Capitală Luminile de sarbatoare din Bucuresti vor fi aprinse joi 1 decembrie, ora 19.00, din Piata... 01 Dec 2016 | (0)