2017-01-20 22:24

SOCIAL


Copiii sărbătoresc Unirea Principatelor

 |  14:25
Copiii sărbătoresc Unirea Principatelor

Copiii din centrele after school din sectorul 2 vor face adevărate demonstraţii ale talentului artistic, în faţa membrilor celor trei cluburi ale Primăriei Sectorului 2, cu prilejul sărbătorii dedicate zilei de 24 ianuarie.

Pentru sărbătorirea zilei Unirii Mici, copii din cadrul centrelor de tip after school vor susţine un program artistic pentru membrii celor trei cluburi pentru persoane vârstnice. Marţi, 24 ianuarie, de la ora 13.00, cei mici vor fi prezenţi la Clubul înţelepţilor, Bulevardul Basarabia nr. 96, iar de la ora 16.00 vor merge la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională din strada J.L. Calderon nr. 39.

Programul prezentat de copii din cadrul centrelor after school va cuprinde recitaluri de poezie, moment „Treceţi batalioane române”, dansuri populare - Românaşul şi Româncuţa, moment muzical „Doamne, ocroteşte-i pe români!” în interpretarea domnişoarei Olguţa Georgiana Stan din cadrul Centrului de Îngrijire şi Găzduire „NEGHINIŢĂ” pentru elevi cu deficienţe de vedere.

Toţi cei prezenţi se vor strânge într-o tradiţională Hora Unirii.

24 ianuarie 1859

La 24 ianuarie, poporul român sărbătoreşte în fiecare an Unirea Principatelor din 1859, când Alexandru Ioan Cuza este votat, unanim, Domn al Moldovei şi Domn al Ţării Româneşti, de cele două camere de deputaţi, mai întâi de cea de la Iaşi, apoi şi de cea de la Bucureşti.

Alegerea aceluiaşi domn în ambele Principate a reprezentat o victorie însemnată a poporului român în lupta sa pentru formarea unui stat naţional unitar. Întrunite la Paris pentru Conferinţa desfăşurată între 26 august şi 6 septembrie 1859, marile puteri europene au fost nevoite să accepte unirea înfăptuită de români. Alexandru Ioan Cuza a fost recunoscut ca domn al Principatelor, recunoaşterea sa fiind limitată, însă, numai la durata vieţii acestuia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-24

TAGURI: ziua- unirii , copii, sarbatoare, Principate, dansuri, poezieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image