2016-12-08 18:10

SOCIAL


Copiii suferă de malnutriţie

 |  17:56
Copiii suferă de malnutriţie

Numărul cazurilor noi de malnutriţie a crescut foarte mult în ţara noastră, mai ales în mediul rural, un copil din trei suferind din cauza unei alimentaţii lipsite de elementele esenţiale dezvoltării normale a organismului precum peşte, carne, ouă, brânză, informează Organizaţia Salvaţi Copiii România. Statisticile Ministerului Sănătăţii arată că în 2009 au fost 6.360 cazuri noi de malnutriţie proteino-calorică la copii cu vârste între 0 şi 2 ani, iar în primul trimestru din 2010 au fost 1.553 de cazuri. Potrivit Organizaţiei Salvaţi Copiii, care citează un raport al Save the Children, ce prezintă şase paşi de combatere a crizei alimentare, malnutriţia face anual 2,6 milioane de victime în rândul copiilor. În timp, malnutriţia poate provoca anumite boli infecţioase, prin scăderea imunităţii, reactivarea unei tuberculoze, maladie răspândită la copiii care nu sunt bine hrăniţi. De asemenea, copiii malnutriţi au o dezvoltare neurologică întârziată, tulburări de memorie, dar şi o slabă adaptabilitate la stres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: copii, malnutritie, statistica, bolnavi, raport, stress, tuberculoza, maladieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Raport. Nereguli la revoluționari Un raport al Corpului de control al prim ministrului (CCPM) referitor la acţiuni desfăşurate la... 21 Noi 2016 | (1)
Mai mult de jumătate din populația planetei nu folosește Internetul O concluzie surprinzătoare reiese dintr-un raport al unei instituții membre ONU dat... 23 Noi 2016 | (0)