2018-12-10 15:55


Copil imobilizat la pat, abandonat frecvent de mama sa care mergea la birt

 |  07:49
Copil imobilizat la pat, abandonat frecvent de mama sa care mergea la birt

Un copil de 11 ani, imobilizat la pat, era neglijat şi abandonat frecvent într-o locuinţă din municipiul Bârlad de către mama sa care mergea la birt. Minorul a fost preluat în regim de urgenţă de către autorităţi care, la sesizarea vecinilor, au intrat pe geamul apartamentului încuiat.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat în regim de urgenţă un copil de 11 ani care, deşi stătea în permanenţă imobilizat la pat din cauza handicapului grav de care suferă, era neglijat sever de către mama sa.

În urma unei sesizări anonime venite de la un vecin, autorităţile au constatat că băiatul era ţinut flămând, într-o încăpere întunecoasă, cu scopul de a-i menţine starea permanentă de letargie. Reprezentanţii DGASPC Vaslui susţin că minorul era abandonat frecvent în locuinţă de către mama sa, care obişnuia să se ducă să consume alcool la birt.

După ce au obţinut de la instanţă ordonanţa preşedinţială de scoatere a băiatului din mediul în care trăia, autorităţile au intrat pe geam în locuinţă, cu Poliţia şi Jandarmeria, întrucât mama îl încuiase în casă şi nu era la domiciliu.

"Copilul se afla într-o situaţie de risc major, mai ales că în camera în care a fost găsit era şi un pahar cu lichior în el. Băiatul a ajuns în plasament într-un centru specializat pentru copii cu handicap, având în vedere că este dependent de îngrijire medicală. Mama copilului a fost suspendată din exerciţiul drepturilor părinteşti şi se va face propunerea de decădere din aceste drepturi, minorul fiind fără filiaţie paternă ”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu pentru Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: copil, imobilizat, pat, abandoneaza, mama, merge, frecvent, birt, preia, autoritati, sesizare, vecini
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...