2018-12-15 13:31


Coşuri şi ghivece de 4 milioane euro în centrul vechi

 |  21:00
Coşuri şi ghivece de 4 milioane euro în centrul vechi

Montarea unor stâlpi şi panouri pentru reclame şi informare, ghivece de flori, plăci cu denumirea străzilor şi amenajarea piaţetelor din Centrul Istoric îi va costa pe bucureşteni peste patru milioane de euro.

Cel mai recent contract, de 4,47 milioane lei (peste un milion de euro), a fost atribuit în mare grabă de Primăria Capitalei prin licitaţie deschisă, la care a participat o singură firmă: SC Grădinariu Import-Export SRL. Coincidenţă sau nu, de la aceeaşi firmă a cumpărat Primăria anul trecut autospeciala pentru scafandri, contra sumei de 82.500 de euro.

Societatea va trebui să monteze 120.000 de coşuri pentru gunoi, 400 de plăcuţe cu numerele poştale, 200 de ghivece cu flori şi şapte cabine de pază. Contractul, atribuit pe 12 iulie, prevede reabilitarea infrastructurii de bază în Zona Pilot A din Centrul Istoric, încadrată de Calea Victoriei, Bdul I.C. Brătianu, Bdul Splaiul Independenţei şi Strada Lipscani, pachet 3.

“Preţul la care a fost atribuit contractul este cu aproximativ 15% mai mic decât valoarea estimată”, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei, care sunt convinşi că licitaţia s-a desfăşurat în condiţii legale. “La procedura de atribuire  accesul a fost liber şi nerestricţionat tuturor operatorilor economici interesaţi (dovadă fiind solicitările de clarificări ale operatorilor). Primăria nu a respins absolut nici o ofertă, iar contestaţia formulată în cadrul acestei proceduri de către unul dintre operatorii economici a fost respinsă prin decizia CNSC”, ne-au mai explicat reprezentanţii municipalităţii.

Alte trei milioane de euro au fost date în mai

Primăria Capitalei a mai semnat, în luna mai, cu firmele Apolodor Grup Construct SRL şi cu SC S Engineering Dessing SRL, un alt contract care prevede tot lucrări de amenajare a Centrului Istoric, pe aceleaşi străzi, de data aceasta incluse în Pachetul 2. Potrivit contractului, instituţia condusă de primarul Oprescu a decis să aloce aproape trei milioane de euro pentru coşuri de gunoi, ghivece, bănci şi alte obiecte de mobilier urban. Cinci firme au depus ofertele. 

ANRMAP: achiziţii haotice

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice au luat la puricat contractele de reabilitare a Centrului Istoric, susţinând că achiziţiile au fost făcute „haotic”. Astfel, potrivit unui raport de control al autorităţii, municipalitatea a atribuit un contract ilegal chiar unei firme care a câştigat ultimul contract în mai 2011-Apolodor.

„Faptele ce contravin prevederilor legale în vigoare sunt: autoritatea contractantă a utilizat cerinţe de calificare discriminatorii, firma Apolodor nu a respectat documentaţia de atribuire, iar caietul de sarcini nu era complet atunci când a fost postat pe site-ul public de licitaţii”, se arată în raportul de control.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
03 Aug 2011

In titlu sunt 4 milioane de euro,iar in cuprinsul articolului,se vorbeste de 4 milioane lei!Pai nu e acelasi lucru,domnule ziarist!Inteleg ca exista ziaristi "mercenari",platiti sa-l discrediteze pe Sorin Oprescu!Dar putina atentie,nu strica!
UNU
03 Aug 2011

citeste si al 2-lea paragraf retard. 1+3=4 cretin
Random imageUltimele stiri


loading...