2017-01-24 17:13


Creşterile de salarii vor fi limitate şi în 2012, iar alocaţiile de încălzire vor fi restrânse

 |  16:24
Creşterile de salarii vor fi limitate şi în 2012, iar alocaţiile de încălzire vor fi restrânse

Guvernul s-aangajat în faţa FMI că va continua şi anul viitor politica de restrângere acheltuielilor, inclusiv cu salarii şi prime, pentru un deficit de 3%, şi căsistemul alocaţiilor de încălzire va fi schimbat până la finele lunii iulie,urmând să fie acordate doar persoanelor cu venituri reduse.

Prinrevizuirea modului de acordare a alocaţiilor de încălzire, economiile la bugetvor creşte semnificativ, estimează Guvernul în scrisoarea de intenţie convenităde Guvern cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) la finalul evaluării dinianuarie-februarie, citată de Mediafax.

"Pânăla sfârşitul lunii iulie, vom îmbunătăţi legislaţia pentru ca alocaţiile deîncălzire să fie direcţionate către cei mai vulnerabili membri ai societăţii,generând în acelaşi timp economii semnificative la buget", se arată îndocument.

Executivulîşi prezintă totodată intenţia de a atinge anul viitor o ţintă de deficit de 3%din PIB şi arată că acest plan presupune continuarea politicii de restrângere acheltuielilor, inclusiv a celor legate de salarii şi bonusuri.

În documenteste menţinut şi un angajament apărut şi în scrisorile anterioare convenite cuFMI, respectiv de a limita modificările "ad hoc" asupra sistemului detaxe, pentru a asigura predictibilitate şi stabilitate în mediul de afaceri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală