2018-12-18 14:36


„Cretinii” îl dau în judecată pe Oprescu. Ascultă înregistrarea cu declaraţia lui Oprescu despre consilieri!

 |  21:00
„Cretinii” îl dau în judecată pe Oprescu. Ascultă înregistrarea cu declaraţia lui Oprescu despre consilieri!

Oprescu se ascunde în spatele minciunilor, după ce i-a numit „cretini” şi „fraieri” pe reprezentanţii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). PDL-iştii au anunţat că îl vor da în judecată pe primar, deşi acesta nu recunoaşte că ar fi făcut asemenea afirmaţii.

Consilierii generali i-au cerut primarului Capitalei, Sorin Oprescu, la începutul şedinţei CGMB, de ieri, care în cele din urmă nu a mai avut loc, să-şi ceară scuze, după ce edilul-şef i-a numit „cretini” şi „fraieri”, într-un interviu acordat ziarului „Puterea”. Oprescu a negat însă că ar fi folosit un astfel de limbaj la adresa consilierilor, cu toate că înregistrarea audio cu declaraţiile primarului poate fi ascultată pe site-ul puterea.ro. „«Puterea» este un ziar care nu are o orientare nici măcar de a susţine lucrurile bune care se fac în Consiliul General. Afirmaţia nu este clară şi resping orice fel de prostie de genul ăsta. Ne cunoaştem de trei ani şi jumătate din activitatea pe care o am şi dumneavoastră ştiţi tot atât de bine că, atunci când am avut ceva de spus, am făcut-o în faţă. Am spus omului în faţă exact ce gândesc. Nu m-am ascuns niciodată de nimeni şi nu mi-aş permite să folosesc vorbe din acestea şi să le introduc în Consiliul General. Se încearcă probabil menţinerea aceleiaşi dihonii, care pluteşte în aer de câteva luni, pe măsură ce lucrurile escaladează. Aşa că este răspunderea personală a unuia care scrie acolo”, a explicat Oprescu în faţa consilierilor. Edilul-şef spune că nu are pentru ce să-şi ceară scuze. „Efectiv nu am ce să retrag. Nu m-am exprimat niciodată în acest fel vorbind de toţi consilierii generali şi nici măcar de unul. Întâi i-am spus lui în faţă şi apoi am folosit micile derapaje în discursul meu, când au fost de folosit”, a mai spus Oprescu.

După ce a ascultat înregistrarea cu interviul, preşedintele CGMB, Călin Murg, a replicat că este obişnuit ca primarul Sorin Oprescu să mintă. „Dânsul a început să mintă cu ceva ani în urmă. Pentru dânsul este un obicei”, ne-a declarat Murg.

PDL: Limbaj suburban

PDL Bucureşti şi consilierii democrat-liberali din Consiliul General au anunţat că îl vor acţiona în instanţă pe primarul general Sorin Oprescu pentru insultă şi calomnie dacă nu-şi va retracta afirmaţiile făcute recent la adresa consilierilor generali, pe care i-a numit „cretini”.„PDL Bucureşti a luat act cu neplăcută surpriză de limbajul folosit de primarul general într-un interviu acordat ziarului «Puterea». Sorin Oprescu i-a catalogat pe consilierii generali drept «nişte cretini». PDL Bucureşti îşi arată indignarea faţă de un asemenea limbaj suburban al primarului Capitalei”, se arată într-un comunicat remis de PDL Bucureşti. Democrat-liberalii bucureşteni consideră că nu există un motiv întemeiat ca primarul Oprescu să recurgă la asemenea afirmaţii, deoarece a beneficiat de sprijinul consilierilor PDL pentru proiectele de interes public. Democrat-liberalii au pus limbajul folosit de Oprescu pe seama afilierii sale la USL şi a apropierii campaniei electorale.

Chiar şi consilierii USL s-au arătat revoltaţi de declaraţia primarului general după ce au ascultat înregistrarea de pe site-ul .

Cu gazonul ce s-a întâmplat de fapt?

Întrebarea ce a stârnit reacţia primarului Oprescu în cadrul interviului publicat ieri în ziarul „Puterea” a fost cea legată de gazonul stricat de pe Arena Naţională, pe care consilierii au susţinut că primăria l-a plătit.

„Eram liniştit dacă nu era nenorocitul ăla de gazon. Ăştia zic că la 15-20 de meciuri se schimbă gazonul. Habar n-am! Pe ăsta nu l-am plătit, nici pe ăsta, că pe primul nici vorbă. Consilierii sunt nişte cretini, habar n-au, fac tot ce pot să îmi ia banii de la stadion să nu îl termin niciodată, prin hotărârea de buget. Nişte fraieri! Uite că l-am terminat.”

Mahala în Primărie

Edilul-şef Sorin Oprescu şi consilierii municipalităţii s-au certat mai bine de trei ore în Primărie pentru contractarea unui împrumut, soarta RADET şi alte proiecte, fără să ajungă însă la un acord. 

Ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu a mai avut loc, deoarece nu s-a întrunit cvorum (fiind prezenţi doar 17 consilieri), dar cu toate acestea, edilul-şef Sorin Oprescu şi consilierii Capitalei au petrecut ore bune în sală pentru a se certa pe tema proiectelor.

Primarul general refuză să „rupă în două” proiectul prin care vrea să contracteze un împrumut de 800 milioane de euro, cum au propus consilierii generali. Preşedintele CGMB, Călin Murg, i-a promis edilului-şef că majoritatea din consiliu îi va aproba pe loc împrumutul de 500 milioane de euro pentru achitarea unui împrumut contractat de PMB în timpul mandatului lui Adriean Videanu, urmând ca actualul edil-şef să revină cu un proiect de 300 milioane de euro, în care să menţioneze exact ce va face cu banii. „De ce să rup proiectul în două doar ca să-i achit datoria lui Videanu şi municipalitatea să rămână tot fără bani?”, ne-a declarat Oprescu. Acesta susţine că nu poate să menţioneze ce va face cu fiecare parte din împrumutul de 300 milioane de euro, deoarece, în această situaţie, nu ar mai avea bani pentru plata subvenţiei la încălzire.

În timp ce Oprescu şi consilierii se contrazic pe proiectele de hotărâre, Primăria Capitalei riscă să rămână fără bani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: Sorin Oprescu, Primaria Capitalei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IONEL LAZAR
25 Oct 2011

Eu nu inteleg ,dace trebuiesc sterse datoriile acestui RADET, cand in itreaga europa gestionarii energiei sunt atentionati , asupra multor nereguli. Acest pacalici de primar cred ca are un interes in a sterge datoriile radet-ului, in nici o tara normala aceste datorii fata de stat nu se sterg iar cei datornici sunt urmariti pana plata se va efectua. Dar spre nenorocul nostru Romania nu este o tara normala , datorita unor pacalici ca cest primar, unor magistrati care fac pier4edute dosare de coruptie , si asteapta ca acestea sa se prescrie. in aceasta situatie nu trebuie sa ne mai miram ca lumea ne trateaza asa cum o face Franta sau Germania. Faceti ceva voi care mai aveti un strop de mandrie si demnitate. D-zeu sa ajute ROMANIA.
Random imageUltimele stiri


loading...