2018-12-16 19:55


Cristian Irimie: Există riscul ca cel puţin 300 de spitale să se închidă

 |  08:01
Cristian Irimie: Există riscul ca cel puţin 300 de spitale să se închidă

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie a avertizat că există riscul ca cel puţin trei sute de spitale să se închidă dacă majorarea salariilor personalului medical se va face tot din bugetul asigurărilor sociale de sănătate. Irimie susţine că majorarea ar trebui asigurată din bugetul de stat.

"Putem discuta de aceste salarii în condiţiile în care tariful pe caz ponderat acordat de CAS se triplează. În alte condiţii, spitalele nu fac faţă acestor cheltuieli, dar în acelaşi timp spun că soluţia ar fi - corectă, după mine - ca banii, atât timp cât suntem trecuţi la bugetari, să fie daţi de la bugetul statului şi nu de la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, care este plătit de fiecare dintre noi", a precizat Cristian Irimie, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Mediafax.

Fostul secretar de stat susţine că ar trebui să fie alocate fonduri de la bugetul statului aşa cum se dau la pompieri şi poliţişti.

"Aşa ar fi corect, iar în condiţiile acestea spitalele ar folosi banii pe care îi câştigă prin prestaţia personalului medical, prin serviciile acordate, în folosul direct al bolnavilor, prin medicamente, materiale sanitare, investiţii şi alte lucruri", a completat Cristian Irimie.

Acesta a avertizat că există riscul să se închidă „cel puţin 300 de spitale”.

"Noi am fost acuzaţi că am închis 69 de spitale. Acum nu va fi nimeni acuzat că se vor închide, singure, cel puţin 300 de spitale în primul an", a subliniat fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-05

TAGURI: cristian irimie, exista, risc, 300, spital, inchide, majorare, salariu
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...