2018-12-19 17:50


Cristiana Pașca-Palmer: Gărzile Forestiere ar trebuie să devină un fel de DNA al pădurilor

 |  11:24
Cristiana Pașca-Palmer: Gărzile Forestiere ar trebuie să devină un fel de DNA al pădurilor

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca – Palmer, a declarat, joi, că Gărzile Forestiere ar trebuie să fie un grup de elită, să devină un fel de DNA al pădurilor. Aceasta a declarat că, în bugetul pe anul acesta, s-au alocat bani pentru creșterea numărului de angajați.

"Viziunea mea pe problematica de mediu este una care cred, în care vreau să avem o schimbare de paradigmă, în sensul ca mediul să nu mai fie privit ca o piedică. Capitalul natural este o oportunitate de dezvoltare durabilă și o tranziție către economia verde. Mi-aș dori ca mediul să fie mult mai bine integrat în domeniile sectoriale și să existe o mai mare conștientizare la nivelul populației, dar și a factorilor de decizie din Guvern (...) Pădurile sunt o resursă strategică a țării și mă bucur că s-a luat decizia de a include acest capital natural în domeniul strategic. Situația pădurilor este complexă și știți foarte bine cum stau lucrurile. În mod concret, nu se va putea ca în 10 luni să rezolvăm probleme cumulate de ani de zile, dar sunt pași care se pot face. Mă refer aici la partea de control și reglementare, cum ar fi Gărzile Forestiere, unde avem buget să creștem numărul de angajați. Garda Forestieră ar trebui să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor. Radarul pădurilor sau SUMAL au nevoie de mai multă eficiență și mai multă transparență', a afirmat ministrul Mediului.

Cristina Pașca-Palmer a mai spus că pe lista de priorități a mandatului său se află economia verde şi deșeurile.

"Impulsionarea unei tranziții către economia verde — foarte concret aș vrea să avem un program să susținem antreprenoriatul din sectorul verde. Aici ne putem referi la domeniile de agricultură ecologică, ecoturism sau clădiri verzi. O altă prioritate se referă la biodiversitate. Avem în plan să înființăm Agenția Națională pentru Arii Protejate. Domeniul deșeurilor reprezintă o altă mare și complexă problemă — sunt chestiuni legate și de infringement și de targetul de țară pe care îl avem asumat la nivel european', a precizat ministrul Cristina Pașca-Palmer. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14
Citeste si:
Ministerul Mediului, controale în zonele în care se taie păduri ilegal

TAGURI: cristiana pasca palmer, garda, forestiera, devine, dna, padure
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SINDICALISTUL
14 Ian 2016

Gărzile Forestiere din Ro pentru a fi eficiente trebuie formate din personal adus din ELVETIA sau din CANADA.
Random imageUltimele stiri


loading...