2017-01-19 21:34

SOCIAL


Crosul inimii, în Parcul Tineretului

 |  16:39
Crosul inimii, în Parcul Tineretului

În cadrul manifestărilor consacrate Zilei Mondiale a Inimii 2011, duminică 25 septembrie va avea loc în Parcul Tineretului Crosul inimii, informează Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ziua Mondială a Inimii se celebrează în fiecare an pe 29 septembrie, iar în 2011 se focalizează pe măsurile de sanogeneză la nivelul fiecărui cămin. Tema World Heart Day 2011 “O Lume, Un cămin, O Inimă” precum şi sloganul “Inima omenirii bate în fiecare persoană, cămin şi naţiune!” anunţă scopul acestei celebrări: sporirea responsabilităţii fiecărei familii pentru sănătatea inimilor proprii, astfel încât căminul să devină veriga crucială între individ şi societate pentru sănătatea inimii.

Se propun patru paşi simpli pe care fiecare familie îi poate asuma: eliminarea fumatului din cămin; alimentaţie sănătoasă; activitate fizică recreativă; cunoaşterea în scop preventiv a câtorva parametri cardiovasculari. Este binecunoscut că mişcarea pentru sănătate reprezintă panaceul universal, medicamentul aproape gratuit la îndemâna tuturor pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, a-şi corecta defectele de caracter.

Recomandările Societăţii Europene de Cardiologie prevăd 30 de minute de mişcare pentru sănătate în cele mai multe zile ale săptămânii pentru a ne menţine forma fizică şi mentală. Astfel, Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) îi invită pe bucureşteni cu mic şi mare în Parcul Tineretului duminica 25 septembrie ora 13.00  la a 12-a ediţie a Crosului Zilei Mondiale a Inimii. Pentru cei mai merituoşi, vor fi şi premii. ”Crosul Inimii îşi propune să convingă concetăţenii noştri (încă) sănătoşi, dar sedentari să vină în parc şi mâine, poate şi poimâine, chiar fără premii şi fanfare, din simpla dorinţă de a se simţi mai bine, mai voios, mai imun la stresul vieţii zilnice, mai generos şi mai performant la muncă şi în familie. De asemenea, vom atrage atenţia pacienţilor cronici sau celor în curs de recuperare, pentru care medicii au recomandat o anumită doză de mişcare asociată tratamentului medicamentos, că doza - parte a tratamentului global nu este facultativă ci trebuie „luată“ cu aceeaşi consecvenţă ca şi pilula zilnică, desigur în condiţiile de autocontrol sau supraveghere de specialitate prescrise în schema de tratament”, a subliniat prof. dr. Radu Negoescu de la Institutul Naţional de sănătate Publică - CRSP Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GOMOESCU ROBERT
24 Sep 2011

Buna ziua ! In ce parte a parcului tineretului se va desfasura evenimentul ?
GOMOESCU ROBERT
24 Sep 2011

Buna ziua ! In ce parte a parcului se va desfasura evenimentul ?
ANAMARIA DUDAU
25 Sep 2011

Azi sotul meu si cei doi copii au participat la ,,Crosul inimii" in Parcul Tineretului - ceea ce i-a facut foarte mandri de ei, chiar daca nu au ocupat vreun loc fruntas. Din pacate, sotul meu trebuia sa ajunga la serviciu la schimbul 2 si nu au putut ramane sa-si ia diplomele. exista vreo posibilitate sa le obtina totusi? Cu multumiri, Anamaria Dudau

Adauga un comentariu

Random image