2017-01-19 04:21

SOCIAL


Crucea Roşie Română a lansat programul ''Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici''

 |  16:57
Crucea Roşie Română a lansat programul ''Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici''
Crucea Roşie Română a lansat, încadrul Galei - 135 de ani de umanitatate, difuzată în direct de TeleviziuneaRomână, proiectul "Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici". Proiectulare ca beneficiari persoanele în vârstă cu probleme de sănătate, fără susţineredin partea familiei sau a unui serviciu specializat.

Programulare trei componente distincte, menite să aline suferinţa bătrânilor, în funcţiede natura acesteia. Prima componentă o reprezintă activitatea voluntarilor,care asigură bătrânilor suport psihologic prin activităţi de socializare, îiajută la plata facturilor sau la cumpărături.

Adoua componentă vizează îngrijirea acordată acestor vârstnici prin personal specializat,care se ocupă de igiena personală sau a casei, de administrarea medicamentelorşi de prepararea hranei.

Ceade-a treia componentă reprezintă un element de noutate pentru România -telemedicina, care încorporează noile tehnologii în beneficiul persoanelorvulnerabile. În faza iniţială, acesta seva adresa persoanelor cu afecţiuni cardiace, oferind posibilitatea de acontrola tensiunea arterială şi funcţiile inimii, în timp real, prin legăturătelefonică cu un centru de comandă, unde un medic centralizează şiinterpretează aceste date medicale.

Ceade-a doua etapă a proiectului prevede extinderea serviciilor de asistenţă de ladistanţă, pentru toate categoriile de persoane vârstnice care locuiesc singureşi nu beneficiază de susţinerea familiei sau a altor aparţinători.

"Proiectul«Asistenţa la domiciliu pentru vârstnici» este unul foarte ambiţios şi mă bucurcă a fost lansat într-un moment atât de important pentru Crucea Roşie Română,la împlinirea a 135 de ani de existenţă. Bătrânii reprezintă o categorie foartevulnerabilă a semenilor noştri, care a beneficiat întotdeauna de atenţiavoluntarilor Crucii Roşii Române. De această dată, după modelul proiectului-pilotce se derulează în filialele noastre din Bacău, Covasna şi Harghita, dorim săimplementăm acest proiect la nivel naţional. Gala transmisă de TVR, pe 3 iulie,a fost un prim pas în colectarea de fonduri necesare derulării proiectului lanivelul fiecărei filiale de Cruce Roşie. Personalităţile care au acceptat săparticipe activ la acest proiect (Loredana, Nadia Comăneci, Margareta Pâslaru,Nicolae Voiculeţ, Smiley, Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu, Mihai Trăistariu,Fuego, Florina Cercel, Floarea Calotă, Maia Morgenstern, Marcel Pavel, VeneraArapu, Andrei Păunescu) sunt un exemplu de implicare pentru fiecare dintre noi,în demersul Crucii Roşii de alinare a suferinţei bătrânilor. Îi invit pe toţicei care doresc să îşi manifeste solidaritatea faţă de vârstnicii mai puţinnorocoşi, dar care merită un trai liniştit, decent şi demn, să o facăimplicându-se în proiectul Crucii Roşii fie ca voluntari, fie prin donaţii,apelând sau trimiţând SMS la liniile deschise special pentru aceastăcampanie", a spus preşedintele Crucii Roşii Române, doamna Mihaela Geoană.

Liniiletelefonice şi numărul de SMS vor fi disponibile până la 30 iulie 2011. Acestea suntoferite gratuit deoperatori şi nu se percepe TVA.

Înreţeaua Romtelecom: 0900.900.904 -donaţie de 2 euro/apel; 0900.900.906 – donaţie de 10 euro/apel.

Înreţelele Vodafone, Orange şi Cosmote: 876 – donaţie de 2 euro/SMS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image