2017-01-23 04:47


Cseke Attila: “Vom lua iodură de potasiu, dar fără nici o legătură cu Japonia”

 |  18:42
Cseke Attila: “Vom lua iodură de potasiu, dar fără nici o legătură cu Japonia”

Achiziţiade iodură de potasiu pentru rezerva strategică a Ministerului Sănătăţii (MS) arputea fi luată în discuţie săptămâna viitoare, dar acest fapt nu are legăturăcu situaţia din Japonia, a declarat, ieri, ministrul sănătăţii, Cseke Attila. "Înaceastă perioadă analizăm rezerva strategică a instituţiei. Luăm în calculşiposibilitatea de a achiziţiona iodură de potasiu, dar fără nici o legătură cuJaponia", a precizat ministrul sănătăţii.

Întrebatdacă are informaţii cu privire la faptul că norul radioactiv ar fi deasupraEuropei, acesta a spus că specialiştii nu confirmă această afirmaţie.

"Specialiştiinu confirmă existenţa unui nor radioactiv deasupra Europei. Am auzit că acestlucru a fost spus de un francez, dar autorităţile nu au transmis nici oinformaţie în acest sens", a conchis ministrul sănătăţii.

Norulradioactiv provenind de la centrala niponă Fukushima ajunge miercuri deasupraoraşului Paris, a anunţat Autoritatea franceză pentru Siguranţa Nucleară, dândasigurări că nivelul de radioactivitate este "extrem de scăzut" şi nuva avea efecte asupra sănătăţii, a relatat Le Figaro, în ediţiaonline.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image