2019-02-21 11:53


Cum îi liniștește TEODOROVICI pe românii care au contribuit pentru PENSIE la Pilonul II

 |  15:43
Cum îi liniștește TEODOROVICI pe românii care au contribuit pentru PENSIE la Pilonul II

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a exclus posibilitatea unor pensii diminuate pentru cei care au contribuit la Pilonul II, după ce, conform unor informaţii prezentate în Comisia economică din Senat, la fondul de pensii administrat privat nu au fost virate după 2008 contribuţii de peste un miliard de euro, deoarece nu s-au respectat prevederile iniţiale ale legii.

"Nu, nu este cazul să fie cineva îngrijorat de acest lucru. Nu a fost încălcată legea, s-a făcut o excepţie, o derogare. (...) Noi, odată ce ne-am angajat să transferăm acele procente către Pilonul II, s-au luat în calcul nişte randamente. Deci, nu putem să văduvim Pilonul II de sumele respective, pentru faptul că guvernele care au fost de-a lungul timpului nu au alocat acele sume. Nu este niciun risc pentru cei care sunt la Pilonul II să aibă pensiile diminuate. În niciun caz. Este o obligaţie legală. Chiar dacă un guvern ar putea să facă o astfel de năzbâtie, oamenii câştigă în instanţă fără niciun fel de problemă. Atât timp cât noi ne-am angajat ca stat, acest angajament există şi nu ai cum să îl laşi pe om să nu primească întreaga sumă pe care s-a contat", a declarat el, potrivit Agerpres. Totodată, ministrul Teodorovici a negat ipoteza unei ordonanţe de urgenţă care să vizeze naţionalizarea Pilonului II de pensii. "Nu se lucrează la niciun fel de ordonanţă. Am spus că se lucrează la un mecanism care să asigure în piaţă o posibilitate de a alege pentru contribuabil între Pilonul I şi Pilonul II. Deci, nimic ascuns, nimic altceva decât ceva care e normal pentru orice contribuabil", a mai declarat el.

Banii din Pilonul I de pensii ar putea fi investiți

Totodată, ministrul a dat de înţeles că este posibil ca banii din Pilonul I de pensii să fie investiţi, pentru a aduce un randament mai bun. "Orice stat, în mod normal - şi de fapt statele dezvoltate au şi această abordare, de a investi în şi în afara ţării respective. (...) Dorim să putem să fim atractivi, să putem să fim o posibilă alegere a fiecărui contribuabil. Ca să faci acest lucru, trebuie să fii transparent, în primul rând, trebuie să îl determini pe om, economic, să decidă să vină către tine. Şi cum poţi să faci asta, altfel decât acordându-i un randament mult mai bun, cu siguranţa că banul pe care astăzi îl alocă se va întoarce către el peste o anumită perioadă de timp la un nivel avantajos?", a precizat el. Ministrul a menţionat că până la finalul acestui semestru va fi prezentat mecanismul vizat pentru sistemul de pensii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-18

TAGURI: teodorovici, pensie, pilonul II, pilonul I
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
17 Apr 2018

EL ESTE UN PAPAGAL DISCOTECAR ORDINAR CE NU AVEA CE CAUTA VREODATA IN VREO FUNCTIE PUBLICA CA SI DREAK-NEA DERBEDEU ORDINAR, CA SI CASANDRELE DE VIDELE .RO ESTE TARA AFRICANA CONDUSA DE CURVE DE NEBUNI, HOTI, TRADATORI, ETC
ANONIM
18 Apr 2018

Actualul ministru de la finanțe zice că politicienii din parlament și din partidele politice obligă prin lege contribuabilii să plătească contribuții firmelor private de asigurări fără ca statul să își asume și responsabilități ? Păi contribuția la CAS e este "percepută" de partidele politice parlamentare ca depunerIle la FNI ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...