2018-10-20 12:29


Cum pierde Capitala 132 milioane de lei din greșeală

 |  21:46
Cum pierde Capitala 132 milioane de lei din greșeală

Capitala pierde finanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat de peste 132 milioane de lei. Cauza: proiecte precum pasajul rutier de la Piaţa Sudului, construirea ambulatoriului de la Spitalul Foişor sau consolidarea Arcului de Triumf nu sunt gata la timp, scrie Mediafax.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) informează că Bucureştiul pierde finanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 124.183.654 lei pentru trei proiecte care nu vor fi finalizate la 31 decembrie 2015, termenul stabilit prin acordul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (POR), precum şi alte aproximativ opt milioane de lei, care puteau fi utilizaţi din fonduri europene, şi care vor fi plătiţi din bugetul Primăriei Capitalei pentru continuarea altor trei proiecte, pentru care s-a solicitat prelungirea termenului de implementare până la data de 30 iunie 2016.

"Vom avea o gaură în buget, iar vina aceasta este în întregime a fostei administraţii.Va trebui să ducem proiectele la bun sfârşit, iar acest lucru îl vom face din surse proprii. Administrarea dezastruoasă a primăriei ne va costa pe fiecare dintre noi", arată, în comunicatul de vineri, primarul general interimar, Răzvan Sava.

PMB precizează că finanţarea de peste 124 de milioane de lei, care nu mai poate fi decontată din fonduri europene şi de la bugetul de stat, reprezenta cofinanţarea proiectelor pentru realizarea pasajului rutier de la Piaţa Sudului, amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca, precum şi pentru lucrările de construire a ambulatoriului la Spitalul Foişor.

Alte trei proiecte - consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" şi proiectul de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului integrat al spitalului clinic de copii "Victor Gomoiu" - a căror lucrări sunt aproape finalizate - pierd finanţare în valoare totală de aproximativ opt milioane de lei.

Potrivit raportului făcut de cei care au gestionat proiectele cu finanţare europeană, cauzele care au dus la această situaţie gravă ar fi eroarea de proiectare. Astfel, la Piaţa Sudului, precum şi în cazul circuitului turistic Floreasca - Tei, proiectantul nu a ţinut cont de planul de reţele subterane. În cazul ambulatoriului de la spitalul "Foişor" s-au înregistrat neconcordanţe şi erori în proiectul tehnic, situaţie care a dus la revizuirea proiectului de două ori, în 2014, respectiv 2015.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-18

TAGURI: buget capitala, proiecte, arcul de triumf, spitalul foisor, pasaj rutier piata sudului
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA URBEI
18 Dec 2015

Se face ca munceste cu 2 oameni . Reastul cu oameni si materiale , lucreaza la alte santiere ale sefilor .
Random imageUltimele stiri


loading...