2018-07-16 04:19


Cum puteți sancționa LEGAL taximetriștii care vă refuză cursa

 |  18:31
Cum puteți sancționa LEGAL taximetriștii care vă refuză cursa

Cu siguranță fiecare dintre voi v-ați aflat măcar o dată în fața situației de a fi refuzat de un taximetrist atunci când i-ați solicitat să vă ducă la o anumită destinație. Prea lungă, prea scurtă sau pur și simplu fără nicio explicație ați fost lăsați cu ochii în soare

Ei bine o astfel de atitudine poate fi sancționată. Potrivit legii nr. 38/2002 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, taximetriștii sunt obligați „să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității și să respecte solicitările legale ale acestuia”.

Dacă taximetristul refuză cursa pe motiv că este prea aproape destinația finală sau prea departe poate fi sancționat de autorități, conform actului normativ, cu o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Potrivit bugetul.ro, tot ceea ce trebuie să faceți este să depuneți o plângere în acest sens și să le indicați organelor abilitate legea în baza căreia solicitați să i se aplice taximetristului o sancțiune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-13

TAGURI: taxi, taximetrist, refuza cursa, amenda, reclamatie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.