2018-10-18 15:00


Cum se desfăşoară circulaţia trenurilor. Pot exista întârzieri mari

 |  09:27
Cum se desfăşoară circulaţia trenurilor. Pot exista întârzieri mari

CFR SA a anunţat că toate magistralele feroviare erau deschise luni dimineață, însă circulația se desfășoară în condiții de vânt puternic și ninsori abundente. Sursa citată a precizat totodată că există trenuri care ajung la destinaţie cu întârzieri mai mari.

"Nu avem semnalate deranjamente în trafic la această oră (7,50 n.r.), trenul IR 1861-2 care circulă în relația Constanța — Iași urmând să ajungă la destinație cu o întârziere mai mare, deoarece pantograful a fost rupt în cursul nopții din cauza rafalelor puternice de vând, fiind necesară dublarea locomotivei pentru continuarea călătoriei", a preiczat CFR SA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată recomandă călătorilor să se intereseze din timp despre modificările care se vor opera în graficul acestei zile.

"Operatorii feroviari vor circula în continuare cu un număr redus de garnituri pe anumite segmente feroviare locale, astfel încât sa permitem intevenția cu pluguri pentru deszăpezire, călătorii fiind preluați de trenurile menținute în circulație, pe secție feroviară respectivă", mai precizează sursa citată.

CFR Călători a menţionat că, în prezent, se acționează cu pluguri pentru deszăpezire pe sectoarele Videle — Giurgiu, Urziceni — Chitila, Brănești — Lehliu, Urziceni — Slobozia Veche, Călărași Sud — Fetești, Fetești — Țăndărei, Medgidia — Tulcea, iar pe segmentul Barboți — Făurei — Buzău circulația trenurilor este posibilă doar cu plugul antemergător, din cauza viscolului.

„Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara care indica ora de sosire și de plecare a trenurilor, precum și programul 'trenul meu', care oferă informații în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulație”, se arată în comunicatul menţionat.

În funcţie de cum va evolua vremea, CFR SA va analiza și va lua măsuri de restricționare a circulației trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde condițiile meteo pot crea probleme în trafic. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-18
Citeste si:
Cod portocaliu de viscol în judeţul Tulcea. Cod galben, în alte 12 judeţe
Zeci de localităţi din judeţul Constanţa nu au curent electric din cauza viscolului
CNADNR: Circulaţia rutieră pe Autostrada A2, între București și Lehliu, deschisă
Amenzi pentru toate firmele care asigură deszăpezirea în Capitală
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, solicitat duminică la 650 de cazuri

TAGURI: cum, desfasoara, circulatie, tren, intarziere, mare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RUSINE ?
18 Ian 2016

CALATORI CARE INGHEATA IN TRENURI ORE INTREGI, IN TIMP CE DIRECTORUL GENERAL DE LA CFR CALATORI , IOSIF SZENTES, IL MINTE IN DIRECT CHIAR IN FATA PRESEI PE MINISTRUL DAN COSTESCU CA ABSOLUT TOATE VAGOANELE CIRCULA INCALZITE?
Random imageUltimele stiri

Ghid de purtare a dresurilor în sezonul rece Acum 15 ore | (1)
Sfaturi si curiozitati


loading...