2017-01-16 22:03

SOCIAL


Cum au petrecut românii noaptea dintre ani

 |  15:52
Cum au petrecut românii noaptea dintre ani

Românii s-au distrat pe cinste în toată ţara. Sute de mii de oameni şi-au petrecut noaptea dintre ani în stradă pentru a vedea focurile de artificii şi a se distra la concertele organizate de către autorităţi.

Aproximativ 77.000 de bucureşteni, la petrecerile de Revelion, 45.000 în Piaţa Constituţiei

Astfel, aproximativ 77.000 de oameni au luat parte la petrecerile organizate în Piaţa Constituţiei, în Piaţa Revoluţiei, la "Vanghelionul" de la Romexpo şi în Parcul Drumul Taberei.

În jur de 45.000 de bucureşteni au fost prezenţi la petrecerea de Revelion din Piaţa Constituţiei, organizată de Primăria Capitalei, sub deviza "Bucureştiul cântă!".

"Sper ca anul 2012 să aducă bucureştenilor ceva mai multă speranţă, mai mulţă sănătate şi mai multe împliniri. Le mulţumesc tuturor bucureştenilor pentru că îşi păstrează atitudinea pozitivă, chiar şi în aceste vremuri grele, precum şi pentru căldura cu care s-au manifestat în aceste zile, alături de prieteni şi de cei dragi. Am fost în mijlocul bucureştenilor la cumpăna dintre ani şi am simţit cât de multă speranţă şi dorinţă de mai bine au toţi cei cu care m-am întâlnit. Le doresc tot binele din lume şi vreau să îi asigur că, atât cât depinde de mine, voi face ca 2012 să fie un an al reuşitelor, un an în care să fie mândri de comunitatea şi oraşul lor! La mulţi ani!", a fost mesajul adresat bucureştenilor de primarul general Sorin Oprescu.

Georgian Enache a spus că în noaptea de Revelion nu au fost semnalate incidente majore. Jandarmii au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale - trei pentru tulburarea ordinii publice, două pentru injurii şi câte una pentru cerşetorie şi scandal. Totodată, jandarmii bucureşteni au dat un avertisment.

De asemenea, jandarmii au interveni în cazul a patru persoane care consumaseră excesiv alcool, acestea fiind duse la Ambulanţă.

Cluj-Napoca: Peste 5.000 de persoane au asistat la focuri de artificii în Piaţa Avram Iancu

Clujenii s-au adunat în Piaţa Avram Iancu în jurul orei 23.30 pentru a asista la focurile de artificii organizate de Primăria Cluj-Napoca, ultimele zece secunde rămase până la miezul nopţii fiind numărate de primarul interimar al municipiului, Radu Moisin, care se afla în faţa Teatrului Naţional şi care le-a urat "La mulţi ani" celor prezenţi.

"Anul 2012 să fie pentru clujeni mai bun decât cel care s-a încheiat. Sunt convins că există anumite semne bune privind proiecte majore pentru Cluj care vor fi finalizate în 2012, vor începe şi altele mari, toate fiind proiecte care vor contribui la recâştigarea mândriei de a fi clujean. Asta îi îndemn pe toţi clujenii, să fie fericiţi şi mândri că s-au născut sau locuiesc la Cluj-Napoca", a spus Radu Moisin.

Printre cei prezenţi în Piaţa Avram Iancu s-a numărat şi consilierul personal al premierului Emil Boc, Peter Pal.

Spectacolul focurilor de artificii a durat 14 minute, costurile acestuia, de 24.100 de lei, fiind suportate din bugetul local al municipiului.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au împărţit clujenilor aflaţi în piaţă 500 de sticle de şampanie, obţinute din sponsorizări, precum şi pahare de unică folosinţă.

La finalul focurilor de artificii, sute de persoane au intrat în Catedrala Mitropolitană pentru a asista la o scurtă slujbă religioasă de Anul Nou, oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Braşov: Câteva mii de persoane au sărbătorit Anul Nou în Piaţa Sfatului

Câteva mii de braşoveni şi turişti s-au adunat, în noaptea de Anul Nou, în Piaţa Sfatului din Braşov, unde au sărbătorit cu focuri de artificii, şampanie şi muzică populară.

Braşovenii s-au adunat în Piaţa Sfatului cu câteva ore înainte de miezul nopţii, ei aducând sticle de şampanie şi pahare. Vedeta care le-a ţinut companie la trecerea dintre ani a fost cântăreaţa de muzică populară Veta Biriş, care a fost prezentă la Braşov şi de Revelionul 2011.

Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, au început focurile de artificii, iar primarul Braşovului, George Scripcaru, a urcat pe scenă pentru a transmite mesajul de Anul Nou.

Din atmosfera de sărbătoare nu au lipsit sticlele de şampanie şi paharele sparte, confetti-urile şi îmbrăţişările celor veniţi să serbeze trecerea dintre ani în centrul oraşului alături de cei dragi.

Cu o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, traficul rutier în centrul vechi al oraşului a fost blocat de poliţişti, autoturismele fiind deviate pe rute ocolitoare.

Imediat după terminarea focului de artificii, care a durat circa 15 minute, marea majoritate a celor prezenţi a părăsit Piaţa Sfatului, lăsând în urmă mormane de pahare, sticle sparte şi hârtii.

Lucrătorii de la salubritate au început să facă curăţenie la puţin timp după terminarea petrecerii, în jurul orei 1.00.

Sibiu: Aproximativ 8.000 de persoane au petrecut Revelionul în Piaţa Mare

Aproximativ 8.000 de persoane au petrecut Revelionul în Piaţa Mare din Sibiu, unde municipalitatea a organizat mai multe concerte cu diferite trupe româneşti, dar şi un foc de artificii, numărătoarea inversă fiind făcută de primarul oraşului, Klaus Iohannis.

Programul special de Revelion, organizat de Primăria Sibiu în piaţa centrală din oraş, a început la ora 22.00, când pe scenă au urcat membrii formaţiei Oldiz Band, urmaţi de trupa Paradigma. De la 23.30, buna dispoziţie a fost asigurată de formaţia Dalma & The Vagabonds.

Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, pe scena din Piaţa Mare a urcat primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

"De mult n-am trecut pe aşa o muzică rock, ritmată, din anul vechi în anul nou. În alţi ani mi s-a spus că unii nu au înţeles exact când a fost miezul nopţii, aşa că în acest an o să încerc să număr până la zero, sper să mă ajutaţi. Dar mai sunt câteva secunde bune, aşa că vă spun de pe acum că sunt foarte bucuros că aţi venit aşa în număr mare şi în acest an aici, în centrul Sibiului. A fost un an pentru unii greu, pentru unii foarte greu, pentru unii frumos, oricum ar fi fost a trecut, iar pentru anul 2012 vă doresc tot binele din lume, sper să fiţi fericiţi, bucuroşi, sănătoşi, alături de familie şi alături de prieteni. Să aveţi un an 2012 cât se poate de bun", le-a spus Klaus Iohannis sibienilor adunaţi în Piaţa Mare a oraşului pentru a celebra intrarea în noul an.

Focul de artificii a debutat la miezul nopţii şi a durat mai bine de un sfert de oră, după care pe scenă au urcat din nou membrii formaţiei Dalma & The Vagabonds, urmaţi de formaţia Jukebox.

Evenimentele de final de an din centrul municipiului Sibiu au fost urmărite de aproximativ 8.000 de persoane.

Potrivit oficialilor Primăriei Sibiu, bugetul întregului eveniment organizat de Casa de Cultură Sibiu a fost de 177.800 de lei.

Piteşti: Peste 15.000 de persoane au petrecut Revelionul în centrul municipiului

Peste 15.000 de persoane au petrecut Revelionul în centrul municipiului Piteşti, unde a avut loc un spectacol cu mai multe formaţii româneşti, autorităţile locale oferind celor prezenţi 500 de sticle de şampanie.

Piteştenii s-au adunat în faţa Primăriei Piteşti, unde, pe o scenă special amenajată, a avut loc un spectacol cu mai multe formaţii româneşti, urmat de un foc de artificii.

"Distracţia a fost întreţinută de formaţiile Bere Gratis şi Trupa Veche, iar localnicii au întâmpinat cu optimism şi bună voie anul 2012, unii sperând într-o viaţă mai bună, alţii în întemeierea unei familii. Atmosfera s-a încins imediat după destuparea celor 500 de şampanii la miezul nopţii, iar apoi a urmat hora", a declarat primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc.

Localnicii, în frunte cu primarul şi cu soţia acestuia, s-au prins în hore timp de peste o jumătate de oră.

În urma petrecăreţilor, în centrul Piteştiului, au rămas sticle goale de bere, de whisky şi de şampanie, pahare şi mii de ambalaje, toate fiind strânse de angajaţii Administraţiei Domeniului Public, care au umplut două remorci de resturi menajere.

Bistriţa: Mii de oameni au sărbătorit Revelionul în stradă, la un concert al trupei Hi-Q

Description: Mii de oameni au sărbătorit Revelionul în centrul oraşului Bistriţa, unde Primăria a organizat, la cumpăna dintre ani, un concert susţinut de trupa Hi-Q şi un foc de artificii care a durat 15 minute.

Concertul a început la ora 23.00, când pe scenă a urcat trupa Moving Heads & Lorena care a interpretat melodii celebre din repertoriul intern şi internaţional şi a animat publicul, circa cinci mii de persoane fiind prezente pe pietonalul Liviu Rebreanu, potrivit estimărilor autorităţilor.

Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, pe scenă a urcat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), care le-a mulţumit celor prezenţi pentru că au susţinut activitatea municipalităţii achitându-şi taxele şi impozitele locale şi le-a urat un an nou fericit.

Edilul a numărat împreună cu mulţimea secundele până la intrarea în 2012, când pe turnul Bisericii Evanghelice, primul iluminat cu artificii, a apărut scris "La mulţi ani 2012!". Imediat după aceea, timp de 15 minute, cerul a fost luminat de jocuri de artificii spectaculoase în uralele celor prezenţi.

După miezul nopţii, pe scenă a urcat trupa Hi-Q, care a deschis recitalul cu melodia "Bună dimineaţa". Dana Nălbaru, Florin Grozea şi Mihai Sturzu au interpretat piese care i-au făcut celebri, au încins atmosfera şi i-au determinat pe bistriţeni să cânte şi să danseze împreună cu ei.

La concertul de Revelion au asistat liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, cel al PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, şi mai mulţi politicieni locali. Aceştia au stat în apropierea scenei şi au ciocnit între ei cupe cu şampanie, fără să se adreseze mulţimii.

Târgovişte: Peste 15.000 de persoane au asistat la concertul organizat în noaptea de Revelion

Peste 15.000 de persoane au petrecut noaptea de Revelion în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, unde a fost organizat un concert, urmat de focuri de artificii, la manifestări fiind prezent şi primarul Gabriel Boriga, împreună cu familia.

"A fost un spectacol de Revelion pe care oraşul nu l-a mai avut până acum, cu momente de folclor şi muzică de calitate oferită de Andreea Bălan, Alex Velea, Anna Lesko, Bosquito, Holograf, Sistem, Andreea Bănică, Voltaj, Trooper, Mahala Rai Band şi Jean de la Craiova. Spectacolul pirotehnic a fost momentul care a atras şi mai multă lume în Piaţa Tricolorului. A fost cel mai frumos foc de artificii şi cel mai frumos spectacol care a avut loc vreodată în Târgovişte", a declarat primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Autorităţile locale au spus că spectacolul artistic şi pirotehnic s-a încheiat fără incidente şi persoane rănite. (Mediafax)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: romani, noapte, aniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
03 Ian 2012

Sorin Oprescu a fost acol o unde trebuia sa fie ,la cumpana dintre ani:alatu ri de bucurestenii LUI!
ANDREEA
03 Ian 2012

foarte bine au petrecut r omanii , s-a vazut cat de mult s-au distrat fiecar e in felul sau. Bravo nou a ca macar stim sa ne mai distram.
IOANA
03 Ian 2012

foarte frumos au petrecut oamenii in noaptea de re velion, s-au distrat si e i au uitat de grijiile ca re le au. Bravo macar ata ta sa stim sa ne distram.
SILVIU
03 Ian 2012

in aer liber si-au petrec ut romanii revelionul, o vreme frumoasa a fost si s-a meritat.
TEO
03 Ian 2012

Prin asta incearca sa mai dreaga busuiocul cu priv ire la toate prostiile pe care le-a facut din post ura de primar. Daca nu le putem da paine, sa le da m circ. Poate ca a tinut acum, insa ulciorul nu me rge de multe ori la apa.
EUGEN
03 Ian 2012

Incompetenta este la ea a casa in biroul primarului bucurestean, astfel ca n u ne mai mira ca avem un oras care e la limita sur vabilitatii, in mare part e datorita interventiilor consilierilor PDL, care l-au mai oprit pe nebun.
MAVERICK777
03 Ian 2012

Desi organizat pentru buc uresteni, sunt convins ca s-au cheltuit si aici su me nejustificate de bani, pentru a umple conturile firmelor pesediste abona te la contractele Primari ei lui Oprescu. Eu unul n u am vazut un foc de arti ficii decent, insa poate sunt eu mai pretentios .. .
ANDREI MARCU
03 Ian 2012

Norocul nostru e ca mai e xista oameni cu scaun la cap in primaria aceea si ma refer aici la consilie rii PDL, care au reusit s a mai faca cate ceva pent ru bucuresteni. In rest, de la oprescu nu m-am ast eptat niciodata la nimic bun.
MENUMORUT
03 Ian 2012

Este clar ca nu va mai pr inde urmatorul Revelion, asa ca a incercat sa-l pe treaca cat mai bine pe as ta. Nu vreau raul nimanui , dar e posibil ca in 201 3 de revelion sa-l vedem pe oprescu dupa gratii.
LASCU03
03 Ian 2012

Din cauza lui oprescu era sa ramanem fara caldura iarna asta, iar transport ul era sa se scumpeasca a gravant de mult. Din feri cire, PDL a reusit sa opr easca proiectele nebunest i ale lui Oprescu si sa n e ajute pe noi bucuresten ii sa trecem cu bine iarn a.
KARIM
03 Ian 2012

Oamenii s-au saturat de S orin Oprescu! Acesta nu m ai pacaleste pe nimeni! E ste un primar pe care nu l-a intersat decat propri ul buzunar si nu binele c etatenilor! Cu siguranta nu va mai fi reales! Prim aria capitalei este o pal arie prea mare pentru ace st circar!
CODRUT
03 Ian 2012

Anul 2012 ne va scapa de acest mascarici din prima ria generala care nu a fa cut decat rau bucuresteni lor! Orasul e prin de miz erie si de caini vagabonz i! Oricine este mai bun p rimar decat Sorin Oprescu ! Prosteala pacaliciului asta nu mai tine!
FLAVIAN
03 Ian 2012

La multi ani .... de pusc arie Oprescule! O sa vina vremea sa platesti anul acesta pentru toate matra pazlacurile pe care le-ai facut in primarie ciocoi ule! Urmatorul revelion o sa-l faci la Jilava! Si cred ca inca 10 ani o sa stai pe acolo!
ANDY
03 Ian 2012

in aer liber ca asa e fru mos, ce sa faca sa stea i n casa, asa nu trebuie sa plateasca nimic, nu toti au bani.
VOICU
03 Ian 2012

Sa-ti fie rusine Sorin OP RESCU! Mini si cand respi ri, esti un mare ipocrit! Dupa ce i-ai jecmanit pe bucuresteni acum ai tupe ul sa vi in fata lor sa l e iei ochii cu un foc de artificii! Jalnic! Umbli degeaba cu cioara vopsita ca oamenii s-au lamurit de caracterul tau!
CRISTIAN
03 Ian 2012

cred ca si-a numarat ulti mile lui secunde, nu intr area in noul an, cred ca ati auzit cu totii cum a fost fluierat

Adauga un comentariu

Random image