2017-01-24 21:19


Cum intri la metrou cu un SMS

 |  17:37
Cum intri la metrou cu un SMS

Reporterii „Puterea“ au fost primii care au utilizat sistemul de achitare a călătoriilor prin SMS la staţia de metrou Piaţa Victoriei. Preţul puţin mai ridicat, dar şi lipsa de informare i-au ţinut deoparte pe bucureşteni, care au preferat să îşi cumpere călătoriile direct de la casa de bilete.

Începând de ieri, în şapte staţii de metrou, Piaţa Victoriei, Universitate, Gara de Nord, Timpuri Noi, Politehnica, Grozăveşti şi Petrache Poenaru, se foloseşte sistemul de acces prin SMS. Trimiţi un SMS la numărul scurt 1700 prin Orange sau la 7477 prin Vodafone cu textul 1C, mesajul urmând să fie taxat cu 0,5 euro fără TVA. Practic, o călătorie va costa 2,6 lei, în timp ce pentru două călătorii veţi plăti 0,9 euro, însă va trebui ca în loc de 1C să tastaţi 2C. Pentru o cartelă electronică de 10 călătorii, mesajul scurt va fi 10C şi va costa 2,2 euro, tot fără TVA. Costurile sunt sensibil mai mari, însă pentru cei care nu vor să stea la rând la case, este metoda ideală.

În prima zi de la punerea în funcţiune, lumea nu s-a înghesuit să achite călătoriile prin acest sistem. În jurul orei 13.00, la una dintre cele mai aglomerate staţii, Piaţa Victoriei, nimeni nu plătise prin SMS. Doamna de la casa de bilete ne-a prezentat procedura de pe o foaie. „Sunteţi primul care vreţi să plătiţi aşa. Haideţi să vedem cum funcţionează!”, ne spune ea, la fel de curioasă. Imediat, ni s-au alăturat şi paznicii de la turnichete.

Procedură simplă

Imediat după ce am trimis mesajul la numărul scurt, am primit o confirmare de la reţeaua mobilă. Ulterior, am sunat la acelaşi număr scurt, apel gratuit, şi am apropiat telefonul mobil de validatorul instalat la una dintre turnichete. Chiar dacă, iniţial, semnalul sonor nu a fost recepţionat, am sunat şi a doua oară, iar validatorul ne-a permis accesul pe peron.

Metoda ar putea fi extinsă

În curând, e posibil ca şi abonamentele la metrou să fie achiziţionate tot prin intermediul unui SMS, tot la aceleaşi numere de telefon. În cazul în care aţi cumpărat mai multe călătorii şi doriţi să verificaţi câte mai sunt disponibile, tot ce trebuie să faceţi este să trimiteţi un mesaj cu textul INFO, la 1700 în reţeaua Orange.

În altă ordine de idei, primăria va implementa un sistem asemănător şi la parcarea de la Ateneul Român, urmând ca, de la 1 februarie, prin intermediul unui SMS care să conţină numărul de înmatriculare al maşinii, să puteţi plăti pentru staţionarea în zonă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: sms, metrou, orange, Vodafone, plataComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TOP DEDICATED HOSTING
25 Apr 2012

xceeded readers’ expected results. Thank you for supplying these practical, safe, educational and even cool thoughts on that topic to Gloria.”
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală