2019-02-22 06:21


Cum îşi verifică conducătorii auto alcoolemia pe net. Etilotestul on-line, ultima modă printre şoferii cu pasiune pentru pahar

 |  17:41
Cum îşi verifică conducătorii auto alcoolemia pe net. Etilotestul on-line, ultima modă printre şoferii cu  pasiune pentru pahar

Testele de alcoolemie on-line au devenit o adevărată modă printre şoferiice nu pot renunţa la un păhărel. Conducătorii auto pot verifica dacă sunt capabili să păstreze controlulautomobilului după ce au consumat băuturi alcoolice, completând un formular penet.

Pentru a evita amenzile poliţiştilor rutieri, fără arenunţa însă în totalitate la consumul de băuturi alcoolice, pe perioada Sărbătorilorde iarnă, tot mai mulţi români şi-au verificat alcoolemia on-line.

Pe internet se pot găsi mai nou chestionare ce joacă rolde etilotest. Pentru a afla cât de “turmentaţi” sunt, cei interesaţi,sunt nevoiţi să completeze un chestionar. Utilizatorii alcool-testului on-linetrebuie să introducă însă câteva date personale (vârstă, sex, înălţime,greutate) şi să menţioneze băutura consumată şi cât timp a trecut de când aubăut ultima oară. Rezultatul este oferit pe loc. Cei cu dare de mână pot chiarsă achiziţioneze un etilotest de pe internet, similar celor utilizate dePoliţia Rutieră.

Totuşi, reprezentanţii Poliţiei Rutiere susţin că şoferiinu ar trebui să se bazeze pe testele de alcoolemie de pe internet. “Nu ştim cât de eficiente sunt aceste teste. Alcoolemia nupoate fi determinată decât cu etilotestele sau prin testul de sânge. Noi lerecomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturialcoolice. Unele persoane rezistă mai mult, altele mai puţin. Depinde deînălţime, de greutate... O persoană care are o boală de ficat elimină alcooluldin organism mai greu. Etilotestele noastre nu pot da erori”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii dePoliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti, Ioana Preda.

Surprinzător însă, în preajma Revelionului 30.12.2010 –01.01.2011, Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a depistat doar 10-11infracţiuni cauzate de consumul excesiv de alcool.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-12-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...