2017-01-24 07:10


Cum ne organizăm “farmacia de acasă”

 |  18:52
Cum ne organizăm “farmacia de acasă”

Oricine are acasă o ,,farmacie personală”, fie că e vorba despre medicamentele luate pe baza unei prescripţii medicale, fie că ne referim la cele pe care le numim OTC-uri, pentru care nu e nevoie de indicaţia medicului.

Întotdeauna, medicamentele trebuie păstrate în cutia lor originală sau în ambalajul primit de la farmacie. Locul de depozitare a medicamentelor trebuie să fie unul întunecos şi răcoros, iar dulapul din baie sau cel din bucătărie nu oferă cele mai bune condiţii de păstrare.

Medicamentele sunt testate în anumite condiţii şi eficienţa lor este maximă dacă aceste condiţii sunt respectate ulterior.

Perioada de valabilitate a medicamentelor este destul de mare, tocmai de aceea tendinţa pacientului este de a nu acorda atenţie acestui aspect. Un medicament expirat poate fi dăunător organismului, cu atât mai mult dacă nu a fost depozitat în condiţiile corespunzătoare. În cel mai bun caz, acesta va avea o eficacitate scăzută, dar în cel mai rău caz poate stârni reacţii adverse grave ale organismului.

Cutiile de medicamente ar trebui ţinute departe de copii, la înălţime. Organismul acestora nu este suficient de matur pentru a absorbi medicamentele şi a le elimina în aceleaşi condiţii ca un adult. De aceea, orice medicament pe care cel mic îl consumă poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii lui.

Medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală trebuie administrate sub supervizarea medicului, întrucât pot avea indicaţii foarte precise privind interacţiunea cu alte tratamente sau contraindicaţii pentru alte afecţiuni. Cel mai bine este să aruncăm aceste medicamente la încheierea tratamentului, ca să eliminăm tentaţia de a le folosi ulterior, fară a consulta medicul înainte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-06

TAGURI: afecţiuni, tratament, copii, sanatate, organismComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală