2019-02-21 03:45


Cum poţi schimba legile cu bani. Primăria Sectorului 6 a redeschis şantierul din curtea Şcolii nr. 59

 |  16:50
Cum poţi schimba legile cu bani. Primăria Sectorului 6 a redeschis şantierul din curtea Şcolii nr. 59

Legea pare să fiefoarte flexibilă pentru persoanele cu dare de mână. Proprietarii vilei aflateîn construcţie pe terenul de baschet al Şcolii nr. 59 Dimitrie Sturdza din Bucureşti a obţinut o nouă autorizaţie de construcţie de la Primăria Sectorului6, după ce, anul trecut, reprezentanţii administraţiei au stabilit că imobiluleste ridicat ilegal. Noua autorizaţie de construcţie şterge cu buretele toateneregurile legate de clădirea privată din curtea şcolii, cu toate că vila nu asuferit nici o transformare. Primarul Cristian Poteraş continuă să amăgeascăelevii Şcolii nr. 59 cu un nou teren de baschet.

În2009, Primăria Sectorului 6 a stabilit că vila aflată în construcţie pe terenulde baschet al Şcolii nr. 59 “Dimitrie Sturdza”,din cartierul bucureştean Ghencea, este ilegală. Neregurile identificate anultrecut pe şantierul vilei nu au fost eliminate, în schimb administraţia localăa emis o nouă autorizaţie de construcţie care prevede că toate necorcondanţeledin proiectul aprobat pentru imobilul din curtea şcolii sunt acum acoperite delege.

Imobilulaflat în construcţie pe terenul de baschet al Şcolii nr. 59 nu respectadimensiunile prevăzute în proiectul aprobat iniţial, iar terenul nu prezentaretragerile minime obligatorii, susţineau reprezentanţii Primăriei Sectorului6, anul trecut. “În urma constatărilor efectuate pe teren decătre inspectorii Serviciului Disciplină în construcţii, din cadrul PrimărieiSectorului 6, proprietarului terenului din Str. Vlădeasa nr. 9 i-a fostîntocmit azi (22.09.2009) procesul verbal de contravenţie cu amendă cuprinsăîntre 3.000 şi 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei deconstrucţie. (Autorizaţie construcţie nr. 505/27.07.2009.) Pentru căproprietarul nu a respectat normele impuse de autorizaţia de construire cuprivire la regimul de înălţime şi la retragerile faţă de vecini există două variantede remediere a situaţiei: ori proprietarul reface construcţia, în conformitatecu autorizaţia de construire eliberată de Primăria Sectorului 6, ori are termende două luni pentru a relua toată procedura de obţinere a unei alte autorizaţiide construire de la primărie”, susţineau în 2009reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. Bineînţeles că proprietarii imobiluluiau preferat să obţină o nouă autorizaţie de construcţie, decât să modificeclădirea. În aceste condiţii, primăria a trecut peste retragerile obligatorii şia emis o nouă autorizaţie de construcţie care “transformă”vila din curtea şcolii dintr-un imobil ridicat ilegal, într-unul ce respectăîntrutotul legislaţia. “Pentrunerespectarea prevederilor planului iniţial al construcţiei,proprietarul a fost amendat prin P.V. nr. 26/24.09.2009, prin care s-a dispustotodată, în temeiul Legii 50/1991, intrarea în legalitate prin obţinerea uneinoi autorizaţii. În prezent, s-au reluat lucrările pentru executarea unei clădiri(locuinţă+birouri) cu regim de înălţime S+P+2E conform Autorizaţiei deConstrucţie nr. 10/22.01.2010”, se arată în răspunsul oficial adresat ziarului“Puterea” de către Primăria Sectorului 6.

Poteraş,cel mai tare din oraş

Vila din curtea Şcoliinr. 59 “Dimitrie Sturdza”foloseşte gardul unităţii de învăţământ. În plus, acoperişul imobiluluidepăşeşte gardul proprietăţii private şi pătrunde în perimetrul şcolii, pe ceeace a mai rămas din terenul de baschet. Conducta principală ce alimentează unitateaşcolară cu energie termică se află sub noul imobil. Direcţiunea unităţii deînvăţământ susţine că muncitorii care lucrează la vilă au vrut să montezepanouri pentru delimitarea spaţiului de lucru în curtea şcolii. De asemenea,conducerea unităţii şcolare acuză muncitorii că adresează cuvinte vulgareelevelor.

Primarul Sectorului6, Cristian Poteraş, a promis elevilor şi profesorilor de la Şcoala nr. 59 unnou teren de baschet. Totuşi, a trecut peste un an şi copiii au rămas doar cupromisiunea edilului. “Pentru a nu priva elevii de posibilitatea dea face sport în aer liber, primarul Cristian Poteraş a dispus ca, în timpul celmai scurt, Administraţia Şcolilor Sector6 să pună în aplicare un proiect de amenajare a unui teren de baschet laŞcoala nr. 59”, anunţau anul trecut oficialii Primăriei Sectorului6. Până în prezent, nu a fost demarată construcţia unui nou teren de baschet,iar reprezentanţii administraţiei nu mai vorbesc despre acest subiect.

Terenul din curteaŞcolii “Dimitrie Sturdza”a fost retrocedat în 2006, unor persoane fizice, de către Adriean Videanu, peatunci primar general al Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANDREITUDORACHE
25 Oct 2010

"normal" ca banii guverneaza legile din Romania, dar acum situatia s-a schimbat Oprescu va aduce ordinea si o sa ne scape de hoti
TEODOR
25 Oct 2010

Iata unde duce lipsa unei legi unitare pentru Bucuresti!Poteras face ce vrea,sfidand autoritatea lui Oprescu si pe locuitorii sectorului!Aceste autorizatii de constructie ar trebui eliberate doar de Primaria Generala!Si cu legea pentru Bucuresti,ce se mai aude?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...