2017-01-22 01:51

SOCIAL


Cum să deschizi o afacere cu banii statului

 |  18:11
Cum să deschizi o afacere cu banii statului

Programul de stimulare a tinerilor prin finanţarea nerambursabilă de până la 10.000 de euro din partea statului a determinat mulţi „întreprinzatori” să-şi ia inima-n dinţi şi să încerce să pună pe picioare o afacere proprie.

Pentru a face faţă solicitărilor, statul a decis dublarea bugetului alocat iniţial, iar statisticile arată că peste 11.200 de persoane s-au arătat interesate de iniţiativa Guvernului şi aproape 4.800 de SRL-uri au fost înregistrate de la debutul programului, dintre care 3.159 sunt deja înmatriculate.

Mai mult, 1.050 de planuri de afaceri au fost acceptate la evaluare, însumând un buget de peste 40 milioane de lei. 268 de tineri şi-au semnat până în acest moment contractele cu statul. Guvernul le-a virat ori urmează să le vireze tinerilor finanţarea de maximum 10.000 de euro.

Pentru a primi finanţarea, întreprinzătorii trebuie să angajeze minimum două persoane (cel mult nouă) şi să reinvestească anual 50% din profit. Tinerii sunt scutiţi de la plata taxei de înregistrare a firmei la Registrul Comerţului şi a contribuţiilor sociale pentru veniturile a maximum patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată.

Cei mai mulţi aspiranţi la statutul de întreprinzători-debutanţi provin din Capitală şi din judeţele Cluj, Braşov, Dolj, Timiş şi Bihor. Aceştia s-au orientat spre domenii precum întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie, lucrări de construcţii, restaurante şi transporturi rutiere de mărfuri, comerţ cu amănuntul cu vânzare de produse alimentare, băuturi şi tutun, consultanţă pentru afaceri şi management, coafură şi activităţi de înfrumuseţare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image