2018-12-15 20:34


Cum să construieşti fără autorizaţie

 |  21:00
Cum să construieşti fără autorizaţie

Capitala se umple de clădiri ridicate ilegal peste noapte, în mare parte din cauza legislaţiei care le permite proprietarilor de terenuri să-şi facă de cap.

Chiar şi atunci când primarii intervin, legislaţia le permite proprietarilor „clădirilor-fantomă” să-şi înalţe construcţiile liniştiţi, până când instanţele vor lua o decizie în privinţa lor.

Pe strada Lainici din sectorul 1, de exemplu, la numărul 64 a început construcţia unui imobil fără cunoştinţa administraţiei locale. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 susţin că au sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii şi că proprietarul terenului a fost amendat cu suma de 100.000 de lei deoarece ridica imobilul doar în baza unui certificat de urbanism, dar fără autorizaţie de construcţie (certificatul de urbanism nu oferă dreptul de a executa lucrări de construcţii). Acum este aşteptată decizia instanţei de judecată, lucrările fiind, teoretic, sistate. Vecinii de pe strada Lainici susţin însă că muncitorii lucrează de zor la finalizarea construcţiei. Instanţa va trebui să decidă dacă imobilul va fi dărâmat sau dacă va fi menţinut la nivelul de înălţime la care s-a ajuns fără autorizaţie.

Dacă proprietarul terenului va continua să adauge niveluri construcţiei, fără ştirea primăriei, instanţa poate decide ca imobilul să rămână atât de înalt cât a ajuns până la pronunţarea deciziei.

Trei etaje de birouri în parc

Sunt şi situaţii în care edilii Capitalei aleg să nu constate că anumite imobile sunt ridicate ilegal.Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, este acuzat de 181 de familii din cartierul Giuleşti că „închide ochii” la construcţiile ilegale din zonă. Primăria Sectorului 6 a emis autorizaţie de construcţie pentru o clădire de birouri cu trei etaje în centrul unui parc bucureştean, însă imobilul ridicat este de aproape două ori mai înalt decât prevăd actele. Anul trecut, oficialii administraţiei locale declarau pentru ziarul „Puterea” că nu aveau cunoştinţă despre imobilul înălţat ilegal. Terenul din parcul giuleştean a fost retrocedat unei persoane fizice, în 2004, când primar general al Capitalei era actualul preşedinte al României, Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-05

Mai multe imagini:
Cum să construieşti fără autorizaţie
zoom

TAGURI: construcţie fără autorizaţie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIUS MERISANU
26 Aug 2011

Tot secorul 1 este infestat de constructii ilegale,mafiotii din primaria sect 1,emit cate doua,trei autorizatii pt aceiasi constructie,chiar daca nu corespunde cu aut.de construire,cladirea primeste receptia pe sume enorme de bani,de ce nu se sesizeaza DNA,PARCHET,ce- i opreste,sunt zeci de blocuri ridicate in acest mod,ne-am saturat de infractorii din primaria sect 1.
Random imageUltimele stiri


loading...