2015-10-04 06:14

CUM SE CALCULEAZĂ PENSIA. Iată procedura folosită de Casa de Pensii pentru stabilirea rentei după ieşirea de pe piaţa muncii

Alin Huiu | 2013-02-20 21:00
CUM SE CALCULEAZĂ PENSIA. Iată procedura folosită de Casa de Pensii pentru stabilirea rentei după ieşirea de pe piaţa muncii

Schimbarea Legii pensiilor de acum trei ani a creat confuzie printre români în ceea ce priveşte renta pe care ar urma să o încaseze atunci când se vor retrage de pe piaţa muncii. Pe lângă valoarea punctului de pensie (Vpp), al doilea factor important care intră în formula de calcul al pensiei, este punctajul mediu anual (Pma), cuantumul pensiei fiind determinat prin înmulţirea celor două, cu precizarea că se ia în calcul valoarea punctului de pensie la data înscrierii. Ziarul PUTEREA vă prezintă mecanismul prin care specialiştii de la Casa de Pensii calculează suma care urmează să fie încasată de viitorul pensionar.

Stagiul complet este de 35 de ani

Conform legislaţiei în vigoare, stagiul de cotizare complet pentru un bărbat este de 35 de ani, iar vârsta normală de pensionare de 65 de ani. În schimb, în cazul femeilor, stagiul este de 28 de ani, însă până în 2030 va fi egal cu cel al bărbatului, cu excepţia vârstei de pensionare, care a fost stabilită la 63 de ani.

Punctajul

Punctajul lunar este factorul principal la stabilirea punctajului mediu anual. Acesta se determină prin raportarea drepturilor salariale de care a beneficiat o persoană şi la care s-a plătit ori s-au datorat contribuţii de asigurări sociale la câştigul salarial mediu din luna respectivă, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă până la 1 aprilie 2001 sunt utilizate datele din carnetele de muncă şi/sau adeverinţe eliberate de foştii angajatori, ulterior la determinarea punctajului lunar se utilizează câştigul salarial brut sau, după caz, venitul lunar asigurat care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale. Practic, punctajul lunar este realizat prin împărţirea salariului angajatului la câştigul salarial brut, care poate fi găsi pe site-ul oficial al Institutului Naţional de Statistică (www.insse.ro) din 1938 şi până în prezent.

De exemplu, o persoană asigurată a realizat în luna august 2004 un venit brut de 21.200.000 de lei. Câştigul salarial mediu brut pentru luna august 2004 a fost de 8.101.024 de lei. Punctajul lunar este de 2,61695 puncte (21.200.000 lei/8.101.024 lei). Dacă acesta va rămâne constant de-a lungul anului, fără a interveni perioade în care persoana respectivă nu a avut loc de muncă sau au intervenit creşteri sau scăderi salariale, atunci angajatul respectiv ar acumula în acel an un punctaj anul de 2,61695 puncte. Punctajul anual se determină prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare obţinute în anul calendaristic respectiv, indiferent de numărul lunilor de cotizare din acel an.

Exemplu

Conform legislaţiei, pensia este calculată în urma înmulţirii dintre valoarea punctului de pensie, care este unul standard, fiind luată în calcul valoarea sa din momentul depunerii dosarului, şi punctajul mediu anual. De exemplu, un bărbat născut în anul 1950 a realizat un stagiu de cotizare de 35 de ani, care potrivit Anexei numărul 5 la lege este stagiu complet. Astfel, luând în calcul aceeaşi persoană de mai sus, care să spunem că a adunat un total de 55,47287 puncte de-a lungul celor 35 de ani, atunci punctajul mediu anual este de 1,58493. Acesta se va înmulţi cu valoarea punctului de pensie, care în prezent este de 762,8 lei, şi va rezulta o pensie de 1.208 lei.

Rata inflaţiei

Valoarea punctului de pensie de la 1.01.2011 (intrarea în vigoare a Legii nr. 263/2010), respectiv 732,8 lei, se majorează, anual, în funcţie de rata inflaţiei şi creşterea reală a câştigului salarial mediu brut. În situaţia în care unul dintre aceşti indicatori are valori negative, se va utiliza doar indicatorul cu valoare pozitivă. Dacă ambii indicatori au valori negative, se păstrează ultima valoare a punctului de pensie. În anul 2012, valoarea punctului de pensie nu a fost majorată.

Pensionarea anticipată

Noua lege prevede înăsprirea condiţiilor de acordare a acestei categorii de pensie, stabilind penalizarea la 0,75% pentru fiecare lună de anticipare. Prin lună de anticipare se înţelege fiecare lună cu care se solicită pensionarea mai devreme decât vârsta standard de pensionare prevăzută de lege. Anticiparea nu poate fi mai mare de 5 ani (60 luni) faţă de vârsta standard de pensionare prevăzută de lege, iar penalizarea maximă este de 45% faţă de 30%, cât prevedea Legea nr. 19/2000.

Invaliditate

Descurajarea pensionărilor de invaliditate insuficient justificate din punct de vedere medical, Astfel, documentarul medical completat de medicul curant a fost înlocuit cu raportul de expertiză medicală a capacităţii de muncă, completat de medicul expert al asigurărilor sociale, cel care realizează şi încadrarea în grad de invaliditate. Au fost actualizate criteriile medicale de expertiză, în conformitate cu progresele medicale înregistrate, s-au introdus reglementări suplimentare cu privire la sancţiuni şi la intensificarea controalelor ulterioare ieşirii la pensie.

PROIECT

O nouă lege pregătită de ministrul Muncii

Ministrul Mariana Câmpeanu a anunţat că pregăteşte un proiect de lege privind pensiile ocupaţionale, care ar urma să intre în dezbatere parlamentară în curând. Oficialul susţine că a făcut acest demers, deoarece în ultimii ani s-au creat mai multe nedreptăţi şi disfuncţionalităţi în sistemul de pensii, în special în ceea ce priveşte cadrele militare în rezervă. „În momentul de faţă, există un draft de proiect privind pensiile ocupaţionale, care este discutat în minister împreună cu cei de la Casa de Pensii, iar apoi va intra în dezbatere publică”, a spus Câmpeanu.

35 de ani este stagiul de cotizare complet

63 de ani este vârsta standard de pensionare pentru femei

65 de ani este vârsta standard de pensionare pentru bărbaţi

73 de ani este speranţa de viaţă pentru România (69 la bărbaţi, 76 la femei)

Formula de calcul

P= Vpp X Pma

Pensia = valoarea punctului de pensie X punctajul mediu anual


TAGURI: pensie, calcul pensie, cum se calculeazaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ION IULIAN
28 Apr 2013

Ion Iulian ,stagiu complet de cotizare realizat 42 de ani,din care 14 ani si 6 luni,grupa a -||-a si 3 ani si 2 luni grupa a-|-a.La ce varsta ma pot pensiona,daca imi puteti spune.Va multumesc.
ION
03 Mai 2013

Metoda tâmpită clocita in mintile preocupate de spaga a parlamentarilor nostri , in momentele cand se mai trezesc si ei din somn in sala de sedinte ! De ce sa-mi determine pensia in functie de catigul salarial mediu brut pe tara ? Si in general, aiureala asta cu puncte de pensie e absolut idioata, menita sa induca in eroare oamenii . Si doua sugestii : uitati-va cum arata casa asigurarilor de sanatate din Bucuresti, din ce bani a fost facuta daca nu din banii pensionarilor. A doua, de fapt o intrebare : de ce nu sunt lasati oamenii sa se asigure la alte societati de asigurari ? E o afacere in care se castiga multi bani din bani asiguratilor cu forta la o singura casa de asigurari, condusa la randul ei probabil din afara, probabil dintr-0 tara al carui nume l-am uitat.... de alti papusari sefi din umbra care manevreaza marionetele din Romania si iau grosul castigurilor lor blestemate... Zic si eu...asa sa fie ?
POPESCU CONSTANTIN
05 Mai 2013

un mic exercitiu de aritmetica in cazul calculelor pt. pensii !!! probabil multi au trecut total cu vederea acest aspect !!! am 38 de ani vechime si o pensie ,de batranete ,de 89o lei . deci ,in fiecare luna eu primesc pt. fiecare an lucrat (si cu taxe platite la stat pt. asig.de sanatate ,pensie, impozit ,etc,etc) 890 :38 = 32,39 lei . si ce-i cu asta ? ....dar ,in anii dinnainte de 89 se platea in plus , pe stat ,pe tot venitul realizat 3; 4; sau 5 % pensie suplimentara care in cazul meu era undeva intre 75 si 130 de lei . din acestia eu primesc lunar 33 de lei ca pensie!!! unde or fi banii cotizati pt. pensie . nu pentru pensia suplimentara care in anii anteriori lui 89 era scrisa separat in coltul talonului lunar ???? ma gandesc ca intrebarea este retorica neexistand nici-un " interesat de situatia pensionarilor" sa-mi raspunda
POPESCU CONSTANTIN
05 Mai 2013

si inca o intrebare de-a dreptul jenanta ! daca in lege se spune ca in calculul punctajului se face impartirea VENITULUI realizat in fiecare luna la salariul mediu brut comunicat de of. de statistica de ce in practica deimpartitul este luat din cartea de munca si nu de pe statele de plata !!! venitul este mai mic sau mai mare decat salariul inscris in cartea de munca , iar taxele de tot felul catre stat s-au varsat de pe statele lunare de plata . de ce mie si multor mii de oameni care au lucrat in acord cu depasiri de plan de 20-40 % pentru care s-au platit toate darile catre stat acest venit suplimentar nu se ia in calcul !!! in acest sens au fost si sunt in curs procese cu statul ,dar codruta covesi a facut recurs la trib. suprem pt. a nu se mai da castig de cauza initiatorilor unor astfel de demers juridic . si asta dupa ce s-a dat castig in multe din cazurile judecate .....avem varza murata in loc de legi . raportul european pe justitie nu contine nici 50 % din aspectele negative ale justitiei romane . peste tot in lume , in justitie, functioneaza principiul conform caruia in fata legii toti cetatenii (unei tari ) sunt egali . la noi exista si mai egali, si cei mai egali si....
PALADE
08 Mai 2013

am 57 de ani,nascut in 1956 febr., 40 de ani vechime,(cotizatie) din cara 11 ani gr. 1 (turnatorie). cind se poate iesi la pensie anticipata sau la limita de virsta in aceasta situatie? puteti sa-mi dati un raspuns? multumesc.
ARI ILEANA
11 Mai 2013

Buna ziua, ma numasc Ari Ileana, sunt nascuta in 20.09.1957 si am stadiu de cotizare de 35 de ani. Este posibila o pensionare anticipata? Daca da, probabil ca va fi vorba de o penalizare. Aveti idee cam cat ar putea fi aceasta? Va multumesc anticipat!
GHIRDAN ADRIAN
11 Mai 2013

ce pensie as primi eu dupa 27 ani lucrati
ELISABETA MANOLE
23 Mai 2013

Buna ziua, ce sa mai spun de casa de pensii, cand eu si cartea de munca o am eronat completata si chiar daca in anumite situatii s-au efectuat asa zise corectii, pana si acestea sunt eronate. In acest caz , cui ma pot adresa ? Directiei de statistica pentru a-mi elibera o copie de pe state , sau ma adresez prin instanta firmei care a completat eronat in cartea de munca ?
DANA
24 Mai 2013

calcul pensie
FLOREA PETRE
24 Mai 2013

Buna ziua , Sunt nascut in 14.07.1948 ,si am depus dosarul de pensionare la varsta de 64 ani si 7 luni cu stagiua de cotizare complet de 38 ani si 19 zile ma intereseaza sa stiu care valoare pensiei pe care o obtin . Va multumesc . Florea Petre
DORU
27 Mai 2013

"73 de ani este speranţa de viaţă pentru România (69 la bărbaţi, 76 la femei)" adica eu sa muncesc 35 ani, apoi sa mai traiesc inca 8 ani..? si restul unde-s (ca bani, ma refer)? jalnic. numai la romani se poate asa ceva! dupa 45 ani, la pensie, frate! sau afaceri pe cont propriu.. nu stau eu, pentru o pensie de doi lei, in pragul mortii!!
CANE LORENA
28 Mai 2013

nascuta in '58 cu 34 vechime,34 ani de cotizare pot iesi la pensie in 2014. care ar fi penalizarea?
MECU.ILIE
29 Mai 2013

doresc calcul varsta pensionare
MELINTE PARASCHIVA
30 Mai 2013

nascuta 0707.1959 varsta de pensionare
ACHIM
30 Mai 2013

am 30 ani lucrati din care 12 ani si 4 luni grupa 1 si 4 ani si 6 luni conditii speciale sunt nascut in 1962 3
RUPA CTIN
04 Iul 2013

am 36 ani de munca si 58 de ani ,10 ani grupa 2 ,cind as putea iesi anticipat ?
VARBAN ELENA
05 Iul 2013

am lucrat 32 de ani si jumatate cu ce pensie poi iesi? din 1981 pina in 2001 am beneficiat de sporul de vechime conform legi .
VARBAN ELENA
05 Iul 2013

am lucrat 32 de ani si jumatate cu ce pensie poi iesi? din 1981 pina in 2001 am beneficiat de sporul de vechime conform legi .
OSTIAN AURELIA
05 Iul 2013

asi vrea sa stiu daca se ia in calcul la femei nasterea de copii cind se calculeaza pinsile
IONUT
07 Iul 2013

Buna ziua,ma numesc lidia am virsta de 55 impliniti am lucrat 34 de ani si as dori sa stiu la ce virsta pot iesi anicipat la pensie.Va multumesc.
ELENA VARBAN
08 Iul 2013

DACA DL BOC A FACUT IN ASA FEL PROCENTUL DE PENALIZARE SA FIE PT PENSIA ANTICIPATA DE 40% , DE CE NU SE ANALIZEAZA DIN NOU POATE SE AJUNGE LA UN ALT PROCENT MAI MIC IN FUNCTIE DE VECHIMEA FIECARUIA.
GHEORGHE TATULICI
10 Iul 2013

Pentru aflarea Pma suma punctelor acumulate intr-un stagiu de cotizare realizat mai mare de 35 ani (de ex. 40 ani) se imparte la 35 sau la 40?
ELENA VARBAN
17 Sep 2013

DOMNILOR DIN MINISTERU MUNCII CEI CARE AU INDEPLINIT STAGIUL DE COTIZARE INAINTE DE IMPLINIREA VARSTEI CE MASURI LUATI CU NOI ? EX. 52.6 ANI SI APROAPE 33 ANI VECHIME , NU AR FI NORMAL SA NE PENSIONATI PENTRU ACTIVITATEA FACUTA
DRAGHICESCU MARIAN IOAN
04 Oct 2013

nascut in 23. 08. 1950- muncesc de la data de 01 09.1969 si in prezent. La ce varsta ma pot pensiona ? Multumesc !
GABRIELA
10 Oct 2013

11.1954 nascuta dorec pensionare anticipata in 11.2013 penalizarea se va palica dupa legea din 2000 sau cea din 2011
NICA IONICA
11 Oct 2013

buna ziua, va rog sa-mi spuneti cind ma pot pensiona la limita de varsta daca sunt nascut in.14.08.1955 ,am stagiu de cotizare de 40 ani ,din care grupa 1 23ani si grupa 2 4ani si 4 luni.Va multumesc
CRISTINA VOICULESCU.
15 Oct 2013

scarba mi-e de voi.cine mai traieste pana la pensie?luati banii si umflati-le burtile la politicieni.cati dintre noi spera macar sa apuce 65 de ani?ca sa nu mai spun sa apucam sa mancam din pensie.bataie de joc.
GHILAN PARASCHIVA
16 Oct 2013

am 55 ani 34 ani cotizare din cara 12 ani grupa II, pot sa ies anticipat in noiembrie 2013?
RODICA, IASI
18 Oct 2013

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce grupa de munca se inscriu invatatorii . Multumesc!
SIMONA PADUREAN
20 Oct 2013

Data nasterii 13/01/62, 31 ani cotizati, cand se poate iesi la pensie anticipat sau partial anticipat si daca se scade din vechime concediul medical. Multumesc
MARCEL
21 Oct 2013

Am lucrat 38 ani si 7 luni lavand serviciul de asistent la ambulanta lucrand toata aceasta perioada in trei scimburi.Cum vi se pare pensia de 10000 lei dupa aceasta munca?Mi s-a spus ca asta a dat calculatorul cu toate ca am conribuit la cas cu sume destul de consistente in acesti ani
STANCIU MARIN
28 Oct 2013

am 62 ani am 25 de ani vechime in cinpul munci dintre care 4 ani de grupa 1 de munca pot esi la pensie acum multumesc
MAZILU LUCIAN
29 Oct 2013

Gen:M Data nasterii:18/01/1949 Stagiul de cotizare:45 ani,9 luni,20 zile Alte date: dosar260496/18.09.2013 Intrebare:Art.2 lit.e) din legea pensiilor nr.263/2010 art.94-100,prevede ca sistemul public de pensii are la baza "principiul contributivitatii,conform caruia fondurile de asig. sociale se constituie pe baza contributiilor datorate de persoanele fizice si juridice,participante la sistemul public,drepturile de asigurari sociale cuvenindu-se pe temeiul contributiilor de asigurari sociale platite" In acest sens am prezentat si o adeverinta eliberata de Ministerul Finantelor Publice(nr.747260/2013) prin care se atesta plata, de catre angajator si angajat, a contributiilor sociale pentru primele/premiile anuale(permanente) acordate. Care este motivul pentru care sumele din adeverinta nu au fost luate in calcul??.
V.MURESAN
30 Oct 2013

Din pacate fiecare pensionar oierde la calcularea pensiei de cel putin doua ori pe parcursul stagiului de cotizare.de ce? Pt. ca ei impart acele punctaje din anii incomplecti de cotuizare la 12 si nu la lunile lucrate de unde rezulta ca daca intrun an ai lucrat 5 lunu dupa care te-ai pensionat ,luni in care tu ai avut in fiecare luna 1 punct de pensie ei nu vor adauga la pensia ta 1 punct ci doar 5/12 adica 0,43.
ENI ROZALIA
31 Oct 2013

Pensie pentru limita de varsta.Stagiu de cotizare 43 ani, 3 luni si 8 zile. Care este valoarea pensiei, cu aproximatie.Multumesc.
ALDEA STELIANA
31 Oct 2013

Sunt nascuta in 1955 ,luna februarie 24 .Lucrez ca inginer in invatamantul tehnic ,(nu am avut intreruperi in activitate).Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie ? Multumesc anticipat .
KI
01 Noi 2013

sa se schimbe legea pensiilor, sa se iasa la pensie cand ai indeplinit stagiul de cotizare, nu sa fii conditionat de varsta, ca muncesti de la 16 ani si platesti ca tampitul pana faci varsta, si nu mai apuci sa iei pensia
ELENA
01 Noi 2013

DOMNILOR CE TOT NE INCURCATI ATIT AM INDEPLINIT STAGIUL DE CE NU POT SA IES LA PENSIE DE CE MA PENALAZATI CA UN AM VIRSTA AM INDEPLINIT STAGIUL DATIMI DRUMU NU MA MAI LASATI FACETI LOC LA ALTI LA LUCRU
LAVINIA
02 Noi 2013

Pt DL. V .Muresan:E halucianant ce sugerati ...Dvs doriti practic sa munciti 5 luni si sa va raporteze punctajul mediu anual doar la acele 5 luni...Pai atunci sa vi se dea si pensie doar 5 luni pe an...Toti vrem pensii fara sa intelegem ca acesti bani vin din munca si straduinta altui OM.Nu vin banii de la Sfantul Petru...
DONTU DUMITRU
07 Noi 2013

TAMPENIE Eu am 65 de puncte deci pma este 65/33=1.96 O colega are 55 de puncte deci pma este 55/25=2.2 Ca sa ajung la 2.2 ar trebui sa ies la pensie la 2.2*33=72.6 ani.
SIMION DOINA ADRIANA
10 Noi 2013

as vrea sa stiu clar cum se calculeaza pensia
GABRIELA
12 Noi 2013

am lucrat 31 ani Oltchim in grupa 2,am 51 ani,nascuta 1962,cand pot iesi la pensie
FERENT ANDREI IOSIF
13 Noi 2013

sint angajat in munca din anul 1983 15 iulie am lurat in grupa a2 a pina la aparitia legii din 2000 am lucrat fara intrerupere si toti anii acestia in trei schimburi pana in prezent as dori sa aflu in ce an mas putea pensiona fara penalizari va multumesc
CORNELIA
13 Noi 2013

Am 53 de ani. Lucrez din septembrie 1983, cu o intrerupere de 8 luni (copil bolnav). Puteti sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie, cu aproximatie? Va multumesc anticipat.
UNGUREANU FLOAREA
15 Noi 2013

buna ziua.Am 57 ani sunt la pesie invadilitate grad 1 revizuibila cand m-i se poate da nerevizuibil multumesc
INA
16 Noi 2013

Din pacate avem pensii foarte mici indiferent de stagiul de cotizare, vechime si culmea este ca nu putem verifica corectitudinea stabilirii acestor pensii.Cu toate ca am avut un salariu decent m-am trezit cu pensie foarte mica din care incercam sa supravietuim..,iar obligatiile catre stat sunt tot mai mari
INA
16 Noi 2013

Din pacate avem pensii foarte mici indiferent de stagiul de cotizare, vechime si culmea este ca nu putem verifica corectitudinea stabilirii acestor pensii.Cu toate ca am avut un salariu decent m-am trezit cu pensie foarte mica din care incercam sa supravietuim..,iar obligatiile catre stat sunt tot mai mari
ELENA
18 Noi 2013

Nu mai are rost nici un comentariu vor sa murim sa nu mai ajunjem sa ne dea pensie,
POP
18 Noi 2013

Salutare tuturor pensionarilor, Ati votat USL, probabil najoritatea, acum aveti tot USL, adica : UMILINTA-SARACIE- LINGUSEALA lor de dinaintea alegerilor cand va promiteaua marea si sarea.. TREZIREA; pe viitor nu mai votati,, la turma" si le creati o majoritate super-confortabila sub a crui umbrela fac ce vreu ei deoarece nu se mai tem de OPOZITIE, care pot sa-i mai puna la respect cum au fost pusi PDL-ul de USL, asta- adevarata democratie si echilibru in decizii. ACESTIA nu au facut nimic doar ne-au dat teatru si scandal impotriva lui Basescu , ca doar asas ne-au luat atentia de la adevaratele promisiuni; locuri de munca 1 milion promisiune de la PONTA SI CRIN. TREZIREA - va rog sa nu mai credeti tot ce spun- s-a dovedit atata oara ca MINT- votati echilibrat fortele in parlament deoarece o OPOZITIE PUTERNICA face o guvernare EFICIENTA. Multumesc, Sa ne fie cu luarea aminte tuturor si mai al ales pensionarilor acre sunteti amagiti ci 3,73 % crestere ceea ce este aproape ZERO la cresterile de pret , acize, utilitati si costul tot mai ridicat al zilei urmatoare. Domane ajuta-ne la urmatoarele alegeri sa gandim ami bine cand dam votul. Doamne ajuta!
ENE VASILE
19 Noi 2013

am cotizat 31 de ani am 16 ani gr1 as putea sa es la pensie sunt nascut an 1962 am acei 16 ani obtinuti prin judecata sunt irevocabili si definitiv as putea sa ai pierd cu vro lege as dori un sfat va MULTUMESC
BARBARASA ENACHE
19 Noi 2013

Buna ziua, sunt nascut in anul 1955 pe 9 aprilie,m-am angajat pe data de 08.10.1973, pe data de 08.10.2013 am implinit 40 de ani vechime,din care peste 38 de ani cotizabili. Am lucrati 26 de ani si 6 luni in grupa a ll 75% si 9 ani si 7 luni in grupa a ll 100% , cand pot iesi la pensie anticipat ? Va multumesc anticipat
AXENTE
20 Noi 2013

buna ziua! sunt nascuta pe 10 septembrie1955 si doresc sa stiu daca si cand pot sa ma pensionez anticipat fara penalizare.mentionez ca am o vechime de 40 de ani si 3luni. va multumesc anticipat!
ANONIM
21 Noi 2013

buna ziua! sunt nascuta pe 04 iulie1957 si doresc sa stiu daca si cand pot sa ma pensionez anticipat fara penalizare.mentionez ca am o vechime de 35 de ani si 5luni. va multumesc anticipat!
DAN BURTAN
21 Noi 2013

calcul pensie anticipata 2013
RADU IOAN
21 Noi 2013

POLITIST 22 ANI VECHIME 45 ANI VARSTA DACA MA ANCADREZ LA PENSIE ANTICIPATA
MELENCIUC ION
22 Noi 2013

AM 58 DE ANI CU UN STAGIU DE COTIZRE DE 40ANI SI GRUPA ll DE MUNCA ,SUNT DEZAMAGIT DE TOATE CALCULELE VOASTRE LASATINE SA FIMI PENSONATI SI DATI CELOR TINERI LOCUL MEU SI A CELOR CARE INDEPLINESC CONDITIILE LEGII DE PENSIONARE
MARIOARA VULTUR
24 Noi 2013

data nasterii 28 sept 1956 am 33 ani de munca din care 7 ani gr 1 cind pot iesi la pensie
CIORTAN ALEXANDRU
25 Noi 2013

În prezent sunt pensionar de invaliditate gradul II din octombrie 2007, am un stagiu de cotizare de 42 ani,11 luni și 15 zile, din care 11 ani, 2 luni și 16 zile lucrați în grupa a-II-a.La ce vârstă pot trece la pensia pentru limită de vârstă, având în vedere că am îmlinit vârsta de 63 ani.
CIOBANU GHEORGHE
25 Noi 2013

am 34 ani vechime, sunt f. bonlav cu accidente la locul de munca dar neavand dreptul la pensionare din cauza coruptiei. Cei sanatosi sunt pensionati ,de ce? Raspundeti-mi dv. Am omis ca am 56 de ani cu operatii si accidente la locurile de munca care m-au distrus, si acum nu am dupa ce bea apa.Cui pot sa ma adresez pt .dreptatea mea legala?
MACARIA IONEL
27 Noi 2013

Pensionat pe caz de boala,grad de handicap gr.1grav.Pe ultima decizie de pensie(din 04.07.2008)stagiul de cotizare realizat era de 33ani,10luni,2zile.Am virsta de 59ani si6 luni.La ce virsta primesc pensie de drept? Multumesc.
SILVIA POP
29 Noi 2013

am 59ani cadru didactic pot iesi la pensie la implinirea varstei?
FLUERASU D.
01 Dec 2013

aM 53 DE ANI.aM 36 DE ANI MUNCITI SI 10 ANI GRUPA 2 CU!00%.cAND POT IESI LA PENSIE?
DORINA.VASINCU@ZADTIARA.RO
04 Dec 2013

DACA VREAU SA MERG LA PENSIE ANTICIPAT LA VIRSTA DE 57ANI SI 6 LUNI CU O COTIZARE DE PESTE 25 ANI ,POT???
COSTICA
09 Dec 2013

am 27 ani grupa Isi 4 ani si 5 luni grupa II .Va rog puteti sami spuneti cind as iesi la pensie ? Multumesc
COSEREANU MIRCEA
10 Dec 2013

Cosereanu Mircea, nascut la 1.12.1954, stagiu complet de cotizare realizat 44 de ani, din care 20 ani la grupa a II-a de munca. La ce varsta ma pot pensiona? Va multumesc!
EVI
12 Dec 2013

Sunt nascuta in noiembrie 1956 si am trei copiii nascuti si crescuti peste 10 ani si imi pun intrebarea de ce nu s-a pastrat prevederea cu reducerea varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut si crescut pana la 10 ani 3 sau mai multi copii? Eu cred ca ni s-a facut o mare nedreptate.Nu cred ca ma pot compara cu acele femei care au nascut un copil sau nici unul si acum mai doresc sa stea si peste varsta de pensionare.....Noi am fost cele care am suportat umilinta de a ni se lua si acel drept -sprijinul de 400-600 de lei pentru mame eroine de pe vremea lui Ceausescu...Cred ca in Guvern exista si oameni care gandesc si vor repara raul facut atator mame ,care au dovedit ca le pasa de semenii lor nu numai de privilegii pentru ei. Nu cer decat reabilitarea mamelor care au contribuit la dezvoltarea numerica a societatii ,la mentinerea natiei romane....Doresc sa se revina la acest drept al mamelor care s-au sacrificat pentru tara!Multumesc pentru intelegere!
FLOREA TEODORA
17 Dec 2013

Sunt nascuta in 1961,13 aprilie si am 32 de ani si opt luni efectiv lucrati din care 11 ani la grupa 1 de munca.Pot iesii la pensie dupa revenirea grupei 1 de munca in calculul pensiei?
SOARE VIOREL
18 Dec 2013

Sunt nascut in 1960,34 de ani vechime, dintre care 1 an si 4 luni stagiu militar. 16 ani in grupa I si 18 ani in grupa a II-a. Cand pot iesi la pensie?
CONSTANTIN
19 Dec 2013

Sunt nascut in 01.1957,am 37 ani vechime dintre care 10 ani grupa 1 si 18 ani grupa a ll a,cand ma pot pensiona daca se aproba recunoastrea grupa 1. Multumesc
NEGULESCU MARIANA
19 Dec 2013

SUNT NASCUTA IN MAI 1967 LUCREZ DE 28 ANI DIN CARE 13 ANI AM, GRUPA SI 15 GRUPA A IIA PUTETI SA-MI SPUNETI CAND POT IESI LA PENSIE?
CURTEAN TATIANA
19 Dec 2013

sant nascuta in 1957 06 06 lucrez din 01 12 1976 cand pot sa ma pensionez anticipat fara penalizare?
FLORIN57
19 Dec 2013

Vechime in munca 36 ani(fara armata 1,4 luni)din care 24 ani grupa 1 100%.Cand pot iesi la pensie fara penalizari?
AVRAM ERICA
19 Dec 2013

Asi dori sa stiu ,daca se poate de la ce data se considera o persoana iesita la pensie , cu data depunerii dosarului s-au cu data primirii deciziea.Multumesc:
NELU
21 Dec 2013

de ce nu se ia in considerere si armata ,ca nu ne-am dus de buna voie si am pierdut 1 an si6 luni,iar la cei din armata se recunoaste noi nu tot in armata am fost ,e batjocura.Sa se calculeze cu salariu minim pe economie perioada de armata.
SZABAU LIVIU
22 Dec 2013

buna ziua!intrebarea mea este urmatoarea: mama are 59 de ani si a muncit 14,9 ani.Ce drept are ca la batrinete sa nu moara de foame?Ptr ca este apt de munca multumita lui dumnezeu dar la varsta asta nimeni nu o angajeaza.Findca a crescut la tara intro vreme cand sa pus accent pe munca si nu pe scoala are numai 8 clase. su stima si respect
EUGENIA
22 Dec 2013

incepind cu 01 01 2007 m-am pensionat anticipat partial cu indeplinirea conditiilor prevazute in Lg. nr. 19/2000,iar in 2012- 23 mai,am fost pensionata limita virsta, dar in conditiile Lg.263/2010 ceea ce a determinat diminuarea drepturilor banesti cuvenite !Din cele prezentate de ministrul muncii-dna M.Cimpeanu, eu, pt.ca sunt trecuta cu MODIFICAREA pensiei si NU ca PENSIE NOUA, NU beneficiez de corelarea pensiei in sensul ordonantelor actuale si nu inteleg DE CE ????? Rog pe cei competenti in a acorda atentie intrebarii mele si a-mi da un raspuns !
NELU
26 Dec 2013

sunt nascut din 63 luna mai si am lucrat 33 de ani cotizati din care 19 ani si 9 luni grupa 1 pana in aprilie 2001 cand sa taiat grupa 1 de munca.Am 1 an si 8 luni de stagiu militar.As dorii sa stiu cu aproximatie cand ies la pensie la limita de varsta mai ales ca incepand cu ianuarie 2014 se tine cont din nou de grupa 1 de munca.Va multumesc anticipat.Imi puteti da un raspuns pe mail andyeem@gmail.com va rog
NITU FANICA
27 Dec 2013

Sunt nascuta in februarie 1953,am 38 ani vechime in munca si am nascut si crescut 3 copii, toti nascuti in vremea comunista, cand femeile ERAU OBLIGATE SA FACA COPII. In acea vreme le erau recunoscute, totusi, niste drepturi printre care(pe langa acordarea acelui sprijin banesc de 4oo lei si care dupa Revolutie a fost taiat) si prevederea cuprinsa in Legea pensiilor, aceea a mamelor care au nascut 3, 4 sau mai multi copii, sa beneficieze de reducerea varstei de pesie cu 1 sau 2 ani. Dar... prin Legea 263/2010 (care a modificat Legea 19/2000), de la 01.01.2011, acest articol a fost inlaturat din lege, astfel ca mamele care legal ar fi avut acest drept(deci CELE CARE AU FOST OBLIGATE PE VREMEA COMUNISMULUI SA FACA COPII - cu precizarea pentru guvernantii care nu-si amintesc! - in caz de AVORT riscai sa MORI sau SA INFUNZI PUSCARIA, iar in acea vreme NU EXISTAU ANTICONCEPTIONALE), acum nu-l mai au! Mi-am depus intentionat dosarul cu 1 an mai devreme(in iunie 2012), precizand ca a fost scos abuziv acel articol din lege si, normal ca dosarul mi-a fost respins, dar nimeni nu s-a sesizat si... cred ca nu sunt singura femeie careia i s-a luat abuziv acest drept! Oare DOMNII GUVERNANTI S-AU GANDIT, ATUNCI CAND S-AU HOTARIT SA SCOATA ACEST ARTICOL, CA INCA SUNT FEMEI CARE AU NASCUT PE VREMEA COMUNISMULUI, CA ACEST ARTICOL AR FI TREBUIT SCOS PENTRU FEMEILE CARE AU RAMAS INSARCINATE DUPA REVOLUTIE SI NU INAINTE? Dar nu ma mir, pentru ca din cate am vazut pe net, acolo se doarme pe rupte (RUSINE SA LE FIE, UNORA DINTRE EI) sau ABSENTEAZA! Persoanele in drept ar trebui sa inainteze FORULUI LEGISLATIV documentatia necesara PENTRU REABILITAREA SI RECUNOASTEREA DREPTURILOR MAMELOR EROINE IN VREMEA COMUNISMULUI SI ACORDAREA RETROACTIVA A DREPTURILOR DE CARE ACESTEA AU FOST FRUSTATE! Multumesc!
PAUN GHEORGHE
27 Dec 2013

Am 56 ani,37 ani vechime din care 15 ani grupa a-1-a.La ce varsta ma pot pensiona.
ROTARU ION DAN
27 Dec 2013

am lucrar in doljchim 29 de ani si 10 luni in 2010 am beneficiat de ordonanta am mai lucrat cu cotract de munca inca 1 an am grupa 1 de munca 12 ani si14 de grupa 2 la ce virsta ma pot pensiona chiar si anticipat
SS
27 Dec 2013

cv
VASILE ION
27 Dec 2013

am 31ani3lunisi18zile vechime in munca ,din care 18 ani6luni17zile grupa1. 3ani facultate si 9 luni armata . Varsta actuala 55ani si 6 luni . Cana ma pot pensiona cu modificarile noii legi adoptata in dec 2013? Multumessc
DANUT
28 Dec 2013

Nascut in dec 1959, 31 ani vechime din care 21 gr I. Pot sa ma pensionez? macar anticipat? Multumesc
TOTH ANDREI
29 Dec 2013

am 58 de ani 33 de ani vechime dintre care 16 anii grupa a 2 pot iesi la pensie
URSU ELENA-DOINA
30 Dec 2013

Am 52ani. Am lucrat in fabrica de prelucrare a lemnului din 30 august 1980 pana in 12 iunie 2003 (din care 16 ani 5 luni 14 zile grupa a II-a); iar din 3 mai 2004 pana in 1 mai 2006 am lucrat la SC MOBEXPORT SRL VASUI.As vrea sa stiu cati ani de taxe am varsate pt pensionare si cati im mai lipsesc? la cati ani as putea iesi la pensie? va multumesc.
ELENA
06 Ian 2014

daca am indeplinit stagiul de cotizare de ce nu ma pot pensiona de ce tot coditionati virsta ? ce e asa de greu daca am avut posibiitatea de a andeplini stagiul de ce nu m pot pensiona . credeti ca o sa am parte de 100 de ani de viata ?
ENACHE DOINA
06 Ian 2014

sunt nascuta in1967 am 29 ani cotizabili din care 23 la gupa a2 a de munca cind ma incadrez sa ies la pensie multumesc
DORINA
08 Ian 2014

cum dovedesc ca am lucrat in ture de noapte timp de aprox 30 de ani(hotelarie)daca in cartea de munca nu se specifica iar complexul hotelier unde am lucrat nu mai exista ?In ian 2014 implinesc varsta de 59 de ani,39 ani,5 luni in campul muncii si aceesi perioada de cotizatie,Pot iesi in 2014 la pensie limita de varsta ?Se poate achita anticipat asigurare suplimentara pt.lunile ramase pina la data iesirii la pensie la limita varsta (adica 12 luni ),unde,cum ?Va rog raspundeti ca sa stiu ce decizie voi lua
MIHAELA
09 Ian 2014

sunt nascuta pe 20 oct 1960 .va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona
PRUNARU DAN
09 Ian 2014

nascut 1961 lucrat in grupa 1 de munca 28 de ani si in grupa a doua 6 ani stagiu militar 1,6 ani si un an somaji pot esi la pensie acum in 2014
SOARE EMILIA
09 Ian 2014

Nascuta la 26-01-1962 cu 18 grupa 1 zi/zi + 14 ani de grupa 0. Cand ma pot pensiona?
MARIA
10 Ian 2014

Sunt nascuta in ianuarie 1961 -cu un stagiu de cotizare de 32,din care 10 cu grupa a-II-a de munca.La ce varsta ma pot pensiona?
IONELA
10 Ian 2014

sant nascuta in ianuarie 1957 am lucrat 37 ani in invatamant . Cand pot sa ma pensionez fara penalizare?
MUSTATEA MIHAIL
12 Ian 2014

AM 55 DE ANIstagiu de cotizare29de ani.din care19ani8 lunisi 22de zile grupa intai.un an somaj,SI DOI ANI ARMATA,LA CE VARSTA MA POT PENSIONA .VA MULTUMESC
DIN
12 Ian 2014

nou
UN OM DIN ROMANIA
14 Ian 2014

mai bine cei de la pensii ar verifica dosarele celor care sunt pensionati de multi ani pe caz de boala si nu este normal sa incaseze pensii de ex de 2000 lei
ADRIANA COSTEA
14 Ian 2014

Data pensionarii este cea de depunere a dosarului sau cea a deciziei unde ai lucrat ?
GHIUTE GABRIELA
15 Ian 2014

Buna ziua ma numesc GHIUTE GABRIELA nascuta in 5 oct 1955,am vechime 21 ani.Cind pot iesi la pensie sau a nticipat?
NECULAI BOJOI
15 Ian 2014

sunt născut în anul 1967,luna 12,am lucrat 4,6 ani în siderurgie și sun cadru militar din anul 1990, 01.12.cu o vechime de 22 ani efectiv grupa 1 de muncă ca militar plus cei 4,6 ani ca civil, total vechime 26,6 grupa 1.la ce varstă se poate ieși la pensie.vă multumesc.
IOAN DRAGOMIR
15 Ian 2014

buna ziua vreau si eu o informatie de la dumneavoastra am64 de ani si 6 luni vechime 21 deani 10 luni si 2 zile grupa 1 11 luni si 15 zile grupa a2 2 ani 9 luni si 25 de zile ce orocedeu ar exista sa pot iesi la pensie
CAZACUGHEORGHE
16 Ian 2014

angajat 05.08.1974 pensie de invaliditate 1994-1999 stagiu militar 1 an si 4 luni nascut 08.04.1956 cand ma pot pensiona multumesc
DEMETER ILONKA
16 Ian 2014

As vrea sa stiu ,daca mi se recalculeaza pensia,daca din 2001 pina-n 2011 am fost in pensie de invaliditate,cu stagiu complet de cotizare,in 2011 am trecut in pensie la limita de varsta,incepind din 30 ianuarie 2011.Astept raspuns,va multumesc!
ROTARU MARIA
17 Ian 2014

SUNT NASCUTA IN 02-03-1957 , AM 30ANI SI 2 LUNI VECHIME IAR DIN 2006 SUNT PENSIONATA PE CAZ DE BOALA GRADUL 3 CARDIOLOGIE. 1- VA ROG SA-MI SPUNETI CAND AS PUTEA IESI NEREVIZUIBIL ? 2- CAND AS PUTEA IESI LA PENSIE LA DREPT
DANIELA
18 Ian 2014

Buna ziua ,sunt nascuta in 1965 luna 09 si lucrez din 1983 afica 30 ani cotizabili din care 16 grupa a doua , cand ma pot pensiona anticipat ,neanticipat...De ce daca ai stagiu complet nu ai posibilitatea sa iesi la pensie nu o sa inteleg niciodata...macar asa sa facem loc tinerilor care stau acasa si nu au unde sa munceasca, cum vreti sa progresam oare ?
POPA IOAN
19 Ian 2014

AM 58 ANI SI 36 DE ANI DE COTIZATIE DIN CARE 28 DE ANI IN GRUPA 2 AS DORI SA AFLU LA VARSTA MA POT PENSIONA
VLAD GHEORGHE
24 Ian 2014

Buna ziua,sunt nascut pe 03.ian.1957,am 36 ani in cimpul muncii,gr I 4A 5L,gr II 18A 5L,armata 9 L, cind ma pot pensiona? Va multumesc
VLAD GHEORGHE
24 Ian 2014

Fratele meu este nascut pe 13 III 1960,este angajat din 10 II 1979 si pina in prezent,din care 10A 8L gr I,10A gr II,1A si 4LL armata;cind poate iesi la pensie dupa legea noua? Va multumesc anticipat.
IOAN
26 Ian 2014

sal am si eu o antrebare am 56 de ani si 21 de ani si opt luni de grupa a doua si 18 ani de munca care ar fi data de iesire la pensionare la drept si la anticipat si sunt nascut an 1957 vreau un raspuns
CIPRIAN
27 Ian 2014

Am o vechime de 31 de ani,din care 20 in grupa II si 2 ani somaj.Cand pot iesi la pensie avand in vedere ca sunt nascut in ian.1959.MULTUMESC
SZELLELKI MARIOARA
27 Ian 2014

sint nascuta in 1957 01 10 am o vechime de 15 ani cind as putea sa fiu pensionata anticipat ? va rog sa mi raspundeti !
SZELLELKI STEFAN
27 Ian 2014

sint nascut in 1958 05 30 am 21 ani la Revizia de Vagoane Curtici Va rog sa mi spuneti cind as putea sa mer in pensieanticipat Multumesc
ION FLOREA
28 Ian 2014

Nascut 22-04-1959.vechime 35 anj si 3 luni(cu armata 1 an si 4 luni ) din care 21 ani si 2 luni grupa 1 munca 100%.Intrebare cind pot iesi la pensie?
MARCHIS GINA
28 Ian 2014

nascuta in '58 cu 34 vechime,34 ani de cotizare pot iesi la pensie in 2014. care ar fi penalizarea?
ANONIM
28 Ian 2014

nascuta in '58 cu 34 vechime,34 ani de cotizare pot iesi la pensie in 2014......daca ..nu....atunci cind?????
SBIRNAU GABRIELA
28 Ian 2014

In aprilie fac 56 ani si 35 ani de munca vreau sa ies la pensie anticipat. Se poate? Si ce penalitate am?
MARINESCU MARIA
29 Ian 2014

Am 30 de ani vechime in invatamant si as dori sa ma pensionez anticipat cu 1 septembrie 2014. Se poate?
STEFAN
31 Ian 2014

Nascut 21.12.1957 Cand as putea sa ma pensionez? Am 36 de ani lucrati din care 16 ami si 9 luni Gr.1
POP ADRIANA
02 Feb 2014

Buna ma numesc pop adriana si as vrea sa sa imi spuneti va rog daca bunica mea in varsta de 57 de ani se poate pensiona anticipat dupa 15 ani de munca? va multumesc anticipat!
FURNEA DAN
03 Feb 2014

Am 29ani 7luni si 8zile in cimpul muncii, din 2012 sint in pensie de gr.2 faradrept de munca, in 2014, am fost la revizuire medicala, prin care mi s-a prelungit pensia ptr inca doi ani. As vrea sa stiu daca faptul ca sint in Pensie de Boala, se socoteste, la vechimea ptr Pensia de Batrinete, si vreau sa stiu la ce virstra ma pot pensiona de batrinete, avind in vedere ca sint nascut la 8.07.1952.Din cei 29ani 7luni si citeva zile, am 9ani 7luni si 12zile in grupa a-2-a.As vrea sa-mi spuneti daca Pensia de Boala se socoteste ca vechime la Pensia de Batrinete, si la ce virstra ma pot pensiona de batrinete avind in vedere ca sint nascut la 8.07.1952.Astept un raspuns din partea d-voastra. Va multumesc anticipat. Cu consideratie D.F.
MITRESCU TATIANA
04 Feb 2014

Buna ziua,sunt nascuta-13.01.1959.Am o vechime de 31 de ani, 20 in grupa II .Cand pot iesi la pensie.Va multumesc
CHIS AURELIA
05 Feb 2014

Sunt nascuta in anul 1965, am 30 ani lucrati in grupa 2, cand pot iesi la pensie ?
PAULA
05 Feb 2014

Buna ziua. Am o cunostinta care are 60 de ai si doar 6 ani lucrati in cartea de munca,a lucrat ca ziliera toata viata.Si-a depus dosarul de pensionare anul trecut in August si recent a aflat ca nu beneficiaza de nici o pensie. Intrebarea mea este: sa moara de foame?
VLAD DUMITRU
06 Feb 2014

Doresc sa pun si eu o intrebare in legattura cu pensionarea.Sunt nascut in 1959 ianuarie am stagiul de cotizare de 35 de ani si mai bine lucrez de la virsta de 14 ani o pot certifica cu adeverinte de unde am lucrat mai am 12ani gr.1 si6 gr.2 va rog sa-mi spuneti cind pot iesi la pensie va multumesc
MIHAI
07 Feb 2014

Consider ca cei care au munci si au cotizat integral la sistemul de pensii trebuiesc furati si in continuare cu bun stiinta prin aceste calcule.Cei care au lucrat 40 de anisi au fost disponibilizati li se iau jumatate di pensie DE CE ?
MIHAI
07 Feb 2014

Consider ca cei care au munci si au cotizat integral la sistemul de pensii trebuiesc furati si in continuare cu bun stiinta prin aceste calcule.Cei care au lucrat 40 de anisi au fost disponibilizati li se iau jumatate di pensie DE CE ?
ANONIM
11 Feb 2014

buna ziua nascut la data de 25 04 1955 am cotizati 34 de ani si as dori sa imi raspundeti daca am dreptu la pensionare la cerere si daca da ce penalitati pot avea ??????
MARCEL
12 Feb 2014

nascut 23.03.1955 cu 36 ani si 3 luni vechime in munca(fara armata)cand ma pot pensiona fie si anticipat ? multumesc
PAIS ION
12 Feb 2014

SE TOT VORBESTE DE CONTRIBUTIVITATE IAR IN CARTILE DE MUNCA SE TRECE SALARIUL NET IAR CONTRIBUTIA ESTE LUATA LA SALARIUL BRUT SI AJUNGI DUPA 40 DE ANI DE MUNCA SA IEI PENSIA LA SALARIUL NET IN LOC DE CONTRIBUTIA COTIZATA CUM PUTEM INTRA IN DREPTURILE PT CARE AM COTIZAT EX. LA UN SALARIU DE 3000 DE LEI BRUT PT CARE PLATESC IMPOZIT SI CAS IN CARTEA DE MUNCA ESTSE INREGISTRAT SALARIUL NEGOCIAT CU ANGAJATORUL APROXIMATIV 1800
MARINA M
12 Feb 2014

Eu as vrea sa va intreb pe toti cei care ati scris aici, catre cine puneti bintrebarile si cine va raspunde?
BOZIAN NICULAI
17 Feb 2014

SUNT NASCUT IN 1954,AM 33,5 ANI VECHIME DIN CARE 12 ANI IN GRUPA A II-A.CAND POT IESI LA PENSIE ? DACA IES ANTICIPAT CARE ESTE PENALIZAREA?
GABRIELA
17 Feb 2014

SUNT NASCUTA IN 1958,AM 32,6 ANI VECHIME DIN CARE 13 ANI GRUPA A II-A.CAND POT IESI LA PENSIE?
DUMITRICA MARIN
17 Feb 2014

Am 55 de ani 35de ani vechime din care16 ani si5 lun in grupa 1 de munca otelarie cind pot. sa es la pensie multumesc
PAPARA SERIOJA
28 Feb 2014

am 51 ani si32de ani vchime din care 21ani 6luni si 21zile pe grupa 1de munca cind pot sa ies la pnsie. [multumesc]
DAN
02 Mar 2014

In tara asta, unde s-a murit in 89 doar pentru ca politicienii sa se imbogateasca, nu mai este de trait. O cloaca de capuse purulente au pus mana pe tara, si nu mai este nici o solutie.
TOPORAN
03 Mar 2014

nascuta in 63, cu 21 de ani de grupa a II-a, cu 34 ani de munca si 10 ani conditii speciale, la ce varsta se poate iesi la pensie? multumesc anticipat
COJOCARU ION
07 Mar 2014

Nascut in 1956,25 de ani grupa a 2-a si vechime 40 de ani,cand se poate iesi la pensie?
ORASANU ION
08 Mar 2014

nascut in 1956,cu 22 ani de grupa 2,si vechime 39 ani,cand se poate iesi la pensie
SSS
11 Mar 2014

de la cit se calculeaza pensia raportat la salariul de baza in procent %
ATENT
11 Mar 2014

e muuult mai complex calculul si bine tinut sub cheie. Aici e prea simplist si incomplet
LADIANA
14 Mar 2014

Ce rol are INDICELE DE CORECTIE? Pe RTV/13.03.04 La emisiunea Romania la raport s-a precizat formula de calcul: Pma(punctajul mediu annual) x indicele de corectie x valoarea pct de pensie. Dv scoateti din calcul acest indice.
GINA
23 Mar 2014

vreau sa intreb de ce in ultimul an de munca venitul meu pe 7 luni (atat am lucrat)s-a impartit la 12 , astfel punctajul s-a redus considerabil. Se poate cere o recalculare?
MARIANA
26 Mar 2014

Buna ziua ! Am 56 de ani impliniti in data de 15 febr.2014 si o vechime in munca de 39 de anti. Cand ma pot pensiona anticipat, fara penalizare. Va multumesc si astept un raspuns
LEONTE_ELA@YAHOO.COM
27 Mar 2014

sunt nascuta in 1958,octombrie,08.Lucrez din octombrie 1978.In intervalul oct 1978-martie 1984 am lucrat la intreprinderea Energia,fca de oxigen,gr 2 de munca.Cu ce penalizare as iesi la pensie in 2015?
MOLDOVAN LEONTINA
04 Apr 2014

Buna ziua!Lucrez din anul 1976 iunie,pina in prezent, fara nici o intrerupere in cimpul muncii.Va-s ruga frumos sa-mi spuneti o data fixa cind pot iesi la pensionare.Multumesc anticipat!!!
MOLDOVAN LEONTINA
04 Apr 2014

Buna ziua!Lucrez din anul 1976 iunie,pina in prezent, fara nici o intrerupere in cimpul muncii.Va-s ruga frumos sa-mi spuneti o data fixa cind pot iesi la pensionare.Multumesc anticipat!!!
MOLDOVAN LEONTINA
04 Apr 2014

Buna ziua!Lucrez din anul 1976 iunie,pina in prezent, fara nici o intrerupere in cimpul muncii.Va-s ruga frumos sa-mi spuneti o data fixa cind pot iesi la pensionare.Multumesc anticipat!!!
SOCACIU NICOLAE
06 Apr 2014

sunt 1956 am cotizat 34 de ani pot iesi la pensie
SOCACIU NICOLAE
06 Apr 2014

sunt 1956 am cotizat 34 de ani pot iesi la pensie
FINTA ANA
07 Apr 2014

buna ziua ..am lucrat 30 de ani din care 24 de ani in grupa a doua si sunt nascuta in 05 decembrie 1960...as putea iesi anticipat la pensi..?? si daca da cu ce penalitati...??
VLAD TEPES
08 Apr 2014

Pentru toti care vor pensie... (si am si eu in familie cu ani grei de munca si pensii mizerabile) Intrebare: cati dintre copiii sau nepotii Dvs. lucreaza sau sunt plecati in strainatate si platesc impozit 0 in Romania? Ei bine, daca numarul de angajati din tara sunt putini si multi din ei au salarii de 700-1000 RON in floarea varstei, cum credeti ca veti avea pensii? Sunt 2 optiuni: se tiparesc bani si o sa avem inflatie garla, pensii de 10000 de lei cu o paine 100 de lei, sau ne imprumutam bani. Contributiile de pensii pe care le-ati platit acum multi ani au fost folosite fie sa dam mancare si cherestea la arabi sau sa sapam vreun sant prin Dobrogea (pe timpul lui Ceausescu) , sau mai recent, post-decembrist, furati direct + ce era inainte. Sanatate!
DA...
08 Apr 2014

Cine se mai gandeste la pensie?! La starea natiunii de-acum, te gandesti sa te tarasti de pe o zi, pe alta, acceptand sa lucrezi, ca sa ai ce sa pui pe masa! Ca o sa imbatranesti, ca o sa ramai ca un caine in colt de camera (de azil sau de cutie de carton), fiindca copii nu se mai nasc, iar daca DA - sunt scoliti si pregatiti pentru alte state, iar cei care raman, iti papa pensia si anii ramasi, dandu-ti in bot sau pe cocoasa, pentru ca ai acceptat un asa sistem, un asa regim politic...chiar daca ai facut ASTA, numai pentru a-l creste pe el! Paradoxal, asta se intampla si-acum, si se va intampla si-n viitor!
AURA
11 Apr 2014

Buna ziua,spuneti-mi va rog,daca raman fara loc de munca si am doar 37 ani cotizati pentru pensie, pot plati direct la casa de pensii inca un an, dupa care sa depun dosar pentru pensionare anticipata fara penalizare? Multumesc.
VASILE
22 Apr 2014

buna ziua an 55 anivarsta si 33 de ani vechime, cand ma pot pensioa anticipat? Va multumesc
ENE CONSTANTA
23 Apr 2014

Buna ziua ! Am 57 de ani implinesc in data de 06 mai.2014 si o vechime in munca de aproape 41 de anpeste 1 luna. Cand ma pot pensiona la limita de varsta, fara penalizare. Va multumesc si astept un raspuns
VIOLETA NICA PERSINARU
25 Apr 2014

stie cineva unde se poate calcula o pensie corecta in ROMANIA ? ca in jud Danbovita NU!
MIKI COSMA
26 Apr 2014

sunt nascuta in 1957 iar din 1977 lucrez fara intrerupere daca vreau sa ies la pensie cand as putea?
MITITELU COSTICA
02 Mai 2014

Am depus dosarul de pensionare in data de 10.02.2014, si mi sa explicat ca in 45 zile imi vine deciziea acasa'au trecut luni ',suntem in mai 2014, ce se intimpla nustiu , vreau sa primesc un raspuns ,cita pensie mi sa facut daca imi convine sa nu fac contestatie.va multumesc
CIOBANU VALENTIN
04 Mai 2014

Am iesit la pensie in nov. 2013, la limita de virsta cu 42 ani vechime din care 28 in grupa 2-a. La calculul final al pensiei, nr.de puncte a fost impartit la vechimea in munca, nu la 42 de ani ci la 49 de ani(a adaugat si vechimea suplimentara pt. gr.2-a) Numai ca, astfel s-a diminuat pensia!!!!Pe cine pacalesc?
GLIGOR
08 Mai 2014

Violeta , intra si tu pe www.pensiata.ro pentru un calcul al pensiei, eu am primit un calcul foarte complet..sincer nu ma asteptam. Apropo acolo intrebarile primesc raspunsuri.
LUCACIU ANA
14 Mai 2014

Daca înainte de 1989' conform legii in vigoare de atunci am intrerupt serviciul pt îngrijirea copiilor ( aveam 6 copii minori ) , cum mi se considera acei 6 ani de întrerupere la pensia de vârsta....? Atunci ni s-a spus ca vor fi ani de vechime, nu se punea in calcul cotizare apt pensie si daca pana in anul 2008 s-argintul cont de nr copiilor la anii de vechime, astăzi , in 2014 se mai tine cont? Adică avem ceva ani reducere? Eu sunt in pensie de invaliditate gr 3 din 2009 , sunt născută in 14 dec 1957 si am ani cotizații 27 , când as putea ieși la pensie nerevizuibila?
RARINCA ANETA
17 Mai 2014

In luna octomrie 2014 implinesc 55 de ani si am 35 de ani vechime.Intrebarea mea este daca pot sa ma pensionez anticipat??
FULL
24 Mai 2014

de ce nu ma lasi sa public?
FULL
24 Mai 2014

Nu mai scrieti oameni buni,nu vedeti ca nu raspunde nimeni?Acest site este creat pentru un alt scop.Cand o sa va DESTEPTATI ROMANI?
FULL
24 Mai 2014

(d-vs) vostru de cacat se scrie legat.Mai studiati.
FULL
24 Mai 2014

Mi-am dat seama de starea natiunii!
ELENA
24 Mai 2014

cine credeti ca ia in seama comentariile oamenilor de rind cinstiti care au muncit ? nimeni nu au ei treaba de umilinta sclavilor
ELENA
24 Mai 2014

cine credeti ca ia in seama comentariile oamenilor de rind cinstiti care au muncit ? nimeni nu au ei treaba de umilinta sclavilor
MARINELA
03 Iun 2014

Buna ziua, Ma numesc Toma Maria ,sunt nascuta in iulie 1960, vechime in munca 32 ani, grupa I 6ani si 6 luni,grupa a II a 7ani si 4 luni, am 4 copii nascuti si crescuti. As vrea sa stiu cand pot iesi la pensie . Multumesc
POP RODICA
17 Iun 2014

Am lucrat 29 ani si 2 luni cand pot sa ies anticipat sunt nascuta in 5.5.1955
MITITELU COSTICA
19 Iun 2014

Am primit decizia de pensionare in data de 04.06.2014 'si surpriza mia calculat suma de 1129 lei. Dupa 43 ani de munca gr.2 17,9luni f.f.f.slab, am facut contestatie in data 11.06.2014 .sa mi se calculeze din nou, /caci este gresit.
AURELIA
28 Iun 2014

Bunaziua.am lucrat in ROMINIA 21 ani si 6 luni(aprox.15ani in 3schinburi)dintre care 9ani de gr.2.+3 copii nascuti,crescuti. VA rog spunetimi cind pot depune dosaru de pensie,eu lucrez mereu in strainatate.VA MULTUMESC
DANA
11 Iul 2014

pana la urma conteaza ce salariu ai avut? eu lucrez cu 4 ore si 4 mil 200 ce pensie voi avea?
ELIZA
15 Iul 2014

Buna ziua,snt nascuta in 1959.11.07 cati ani ar trebuii sa lucrez inca pana la varsta de pensionare , sau pensie anticipata avand si trei nasteri.Multumesc
MIHA
22 Iul 2014

Buna ziua. Sunt nascuta in 04.1965 am 31 de ani lucrati din care 12 ani in grupa a 2a.Va rog sa imi spuneti data la care voi putea iesi la pensie anticipata.
HRISCU ZINA
22 Iul 2014

Am lucrat 16 ani su 6 luni in grupa 1 apoi am iesit cu ordinanta si somaj.Sunt nascuta 20-11-1965 .cind pot iesi la pensie.Multumesc
AURELIA
04 Aug 2014

Buna ziua.Sunt nascuta in 1957mai,am nascut si crescut 3copii,am lucrat 28ani dintre care 9ani gr,2vreau sa stiu daca se pune la vechime nasterile si cit,sau se scade doar limita de virsta si trebue sa am 30ani in cimpul muncii. va multumesc
AURELIA
04 Aug 2014

Buna ziua.Sunt nascuta in 1957mai,am nascut si crescut 3copii,am lucrat 28ani dintre care 9ani gr,2vreau sa stiu daca se pune la vechime nasterile si cit,sau se scade doar limita de virsta si trebue sa am 30ani in cimpul muncii. va multumesc
GILCA LEO
08 Aug 2014

lucrez din 1980 am 17 ani grupa -1-a cind ies la pensie
DOINA PETROVICI
16 Aug 2014

Buna ziua.Sunt nascuta in 29.09.1959. Lucrez din 1979 si am vechime neintrerupta in munca.Daca ma pensionez conform legii in martie 2016 la 55 de ani si 6 luni ce penalizare voi avea sicum se calculeaza ?
G A
25 Aug 2014

nascut la 12 sept.1949, 43 ani vechime numai in functii de conducere ,de profesie profesor cu studii universitare la zi si la termen.
VICA
29 Aug 2014

ok dar raspunsurile la intrebari unde sunt?
COCA MARIA
03 Sep 2014

NU VA MAI CHINUITI CAUTIND SOLUTII SI EXPLICATII IN REGIMUL CAPITALIST ESTI BUN ATIT CIT POTI SA TRAGI LA JUG-MUNCIND PINA LA EPUIZARE -PE UN SALARIU CIT MAI MIC DACA ESTI BOLNAV SAU AI NASCUT ADIO-TE ZBOARA AFARA SUBTIL.DE LA VIRSTA DE 18 ANI PINA LA 40 DE ANI ESTI BUN.DUPA 50 DE ANI ESTI O EPAVA SI TOTI ANGAJATORII[IN MOD REAL] TE OCOLESC .CA SA TI GASESTI DE LUCRU DE LA 50 DE ANI PINA LA 65 DE ANI DEVINE UTOPIE.DACA TOTUSI AI REUSIT SA AJUNGI LA VIRSTA NORMALA DE PENSIONARE 65 DE ANI,DEVII O POVARA A STATULUI SI E BINE SA MORI CIT MAI REPEDE PENTRU CA NU SINT BANI IN FONDUL DE PENSII[AU FOST DE MULT PAPATI IN AALTE SCOPURI].ACEASTA ESTE MENTALITATEA DIN VIATA DE ZI CU ZI.DE FAPT AR FI BINE PENTRU EI SA MORI ASA ..CAM PE LA 50 DE ANI
REMUS
03 Sep 2014

Intrebarea este simpla si cred ca de buna credinta si anume, plecand de la faptul ca atunci cand ne nastem si atunci cand murim toti suntem egali, de ce unii ies la pensie dupa acest criteriu si altii dupa un procent din ultimul salariu.Vezi magistrate, vezi parlamentari, vezi politisti si military, alti protejati.Atata timp cat in timpul activitatii am avut diferite sporuri de conditii de lucru de ce sa fie calculate pensile altfel. Eu, am iesit la pensie,o pensie onorabila, cu 22%din salariul pe ultimii 10 ani, altii de ce sa iasa cu 85% sau alte valori nesimtite. Suntem un stat democratic cu drepturi egale pentru toti????????????? NU suntem statul privelegiatilor care fac legile si a celor care protejeaza sii ajuta pe acestia
NICU
06 Sep 2014

MA IA CU GROAZA ... speranta de viata pentru barbati e la... 69 de ani . Daca iesi la 65 si ai noroc apuci vreo 5 ani de pensie !!.Realizez acum ca acei ce - cumpara - pensia de la medicii corupti au sansa sa traiasca mai mult ca mine care ma consider ...sarac si cinstit . Uneori ma gandesc ca nu realizam ce ne-au facut guvernanti in acesti 20 de ani . Probabil ca o meritam pt. ca le-am permis sa ne minta mereu si mereu .
C. COSTEL
16 Sep 2014

Am si eu o intrebare . Barbatii care au 36 ani de cotizare si au inplinit 65 ani se pot pensiona . Ei primesc aceiasi pensie ca si persoanele care au 45 ani cotizatie si 65 ani (Valoarea teoretica a punctului de pensie pentru fiecare an lucrat sa spunem ca este 2)Daca se face media punctului de pensie pentru perioada lucrata rezulta ca la o cotizare de 45 ani pensia va fi aceiasi ca la 36 ani de cotizare . Gresesc undeva???De ce sa cotizam mai mult de 36 ani ???
WWW.PENSIATA.RO
21 Sep 2014

Esti in prag de pensionare si doresti sa afli din timp valoarea estimata a pensiei tale ? Doresti sa-ti continui activitatea profesionala si dupa pensionare si nu sti daca e posibil sa primesti si pensia si salariul ? Esti pensionar si ai dubii asupra valorii pensiei tale ? Pentru toate acestea si multe altele ai acum la dispozitie serviciile de calcul si consultanta dezvolate de www.pensiata.ro -cel mai mare portal de pensii publice din Romania .
DIACONU MARIA
01 Oct 2014

WWW.PENSIATA.RO
05 Oct 2014

Acceseaza acum www.pensiata.ro pentru a primi raspuns la intrebarile tale din domeniul peensiilor.
SEO PLUGIN
05 Oct 2014

Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo plugin http://www.SeoAnalyticNews.com/
GABRIELA
23 Oct 2014

Am lucrat 11 ani in tara dar in urma unui incendiu am pierdut mare parte din documente importante printre care si CARTEA DE MUNCA Iar intreprinderea unde am lucrat s-a Inchis Unde apare oglindita contributia mea financiara la pensie? Apoi, si inca sase in strainatate
VIOLETA
02 Noi 2014

Cele mai noi oferte de lucru! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: violetarotaru_vio@yahoo.com
MITITELU COSTICA
03 Dec 2014

AM FACUT CONTESTATIE DIN DATA DE 11.06.2014 SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS ,SUNT FOARTE NEMULTUMIT DE DREPTURILE DE ASIGURARI SOCIALE.ASTEPT RASPUNS URGENT,DUPA 45 ANI MUNCA SA PRIMESC O PENSIE DE MIZERIE ,,,CEI CARE AU CALCULAT A GRESIT TOTAL.
FLORI
07 Dec 2014

Am 52 jumate si am o vachime in munca de 35 de ani si + 6 ani imi revin de la grupa a 2 a de munca . Cand pot iesi in pensie ?
ENACHE IONEL
10 Dec 2014

Buna ziua, amsunt nascut in anul1957, sunt beneficiar de pensie de invaliditate gradul 2, stagiul total de cotizare realizat: 33 ani 5luni 27 zile in conditii normale de munca ( stagiu potential :1an 6 luni 3 zile ), Va rog sa-mi precizati incepând de la ce data pot sa beneficiez de pensie nerevizuibila si daca se aplica incadrarile pentru varsta standard de pensionare dupa legea in vigoare la data pensionarii(Legea 19-2000) sau legea 263/2010. Va multumesc. Detalii: http://legeaz.net/forum/legea-pensiilor/115-pensie-de-invaliditate-nerevizuibila
BICEAGA MAGDALENA
12 Dec 2014

am 52 ani ,precizez ca am 23 ani vechime din care 18 ani grupa a2a , 30 ani cotizati.Va rog sa-mi spuneti in ce an pot esi la pensie?
MAZILU DIDINA
15 Dec 2014

Buna ziua,m-am nascut in 04.08.1960,m-am angajat in 27 aprilie 1978,am lucrat in grupa 2,22ani si 6 luni,lucrez si in prezent.va rog,spuneti-mi cand ma pot pensiona,si daca anii de faculatate se adauga la vechime? Multumesc mult!
MORES MARIANA
06 Ian 2015

Am 53 ani si 36 ani munca. Cand pot sa ma pensionez anticipat si ce penalizare mi se acorda.
TULBURE BOGDAN
28 Ian 2015

sint nascut pe 23 06 1961 si am lucrat intro turnatorie 21 ani si 10 luni de unde trebuie scazut stagiu militar si lucrez neintrerupt pina acuma mai precis lucrez din 1980 15 februarie si pina in ptezent 28 01 2015 as dori sa stiu cind pot iesi la pensie acum ca sa dat inapoi gradu de munca pe care ni la luat DOMNUL BOC
CORNEANU ELENA
28 Ian 2015

La calculul pensiei limita varsta,perioada de invaliditate se considera vechime dar la calcul se tine seama de vreun coeficient de corectie-0722787053
X
28 Ian 2015

VAI DE STEAUA NOASTRA!
LIVIU
19 Feb 2015

Nascut pe 03 oct 1960 am 29 de ani de cotizatie pot iesii la pensie sub orice forma?
PAVEL GEORGE
21 Feb 2015

Nascut 4-12-1965 am 30ani de munca grupa-1-12ani. grup-2- 8ani cind pot sa ies la pensie
CULDACOSTEL
27 Feb 2015

Am 16 ande lucrati grupa 1 din care 2 si 6 luni la mina cind pot iesi la pensie in momentul actual sunt la pensie de boala de aproape 18 ani
PAULA
28 Feb 2015

am 9 ani in grupa 1sunt născută in 1970 cat as mai avea pana la pensie
MARIAN
07 Mar 2015

1969 vechime neintreruta 27 ani din care 12 ani in grupa 2 .se poate iesi anticipat la pensie la ce varsta
GEORGETA
12 Mar 2015

Sunt nascuta in 1960 luna aprilie am o vechime de 31 ani 8 luni si 15 zile, as vrea sa stiu daca pot sa ma pensionez anticipat in 2017 ianuarie sau trebuie sa mai lucrez 15 zile?
GHIUZAN TEREZA
19 Mar 2015

Am 61 de ani am crescut 12 copi am juns la vsrsta de 61 de ani fara nici un venit ma ajuta cineva ce trebue sa fac pentru a avea o pensie cit de mica am lucrat si cap cind eram mai tinara dar nu pot gasi nici unde anii lucrati ce sa fsc oare? 0743957572
RASPUNSURI LA INTREBARI LEGATE
29 Mar 2015

CONSULTANTA SI ANALIZA DOSARE DE PENSIONARE. CALCUL PENSII SI RECALCULARI PENSII.
RASPUNSURI LA INTREBARI :WWW.
29 Mar 2015

CALCUL PENSII, RECALCULARI SI CONSULTANTA GRATUITA !
PENSIA TA.RO
29 Mar 2015

WWW.PENSIATA.RO cel mai mare portal din domeniul pensiilor
STELA GRADINARU
04 Apr 2015

Am iesit la pensie in 1999 - Legea 3 / 1977,am lucrat in Gr.I 22 ani si 3 ani in Gr.III. Punctajul actual este 1,57354 nicidecum cel care ar trebui pentru Gr.I. Doresc un raspuns specialist. Multumesc
WWW.PENSIATA.RO
21 Apr 2015

Stimata STELA GRADINARU, va astept cu date si informatii pentru a va recalcula pensia la calcul@pensiata.ro;
SIMION DAN GHEORGHE
28 Iun 2015

as dori la ce varsta pot iesi la pensie cu 35 ani vechime si grupa a 2 a de 6 ani
CETATEAN
28 Iun 2015

Pe la sectorul 1 Buc. cind se face un control al dosarelor nerezolvate de mai multi ani ?
SPIRIDON CRISTIAN
08 Iul 2015

Am 19 ani si 6 luni lucrati in viata civila, din care 14 ani in grupa I.In plus am 11 ani lucrati ca politist, toti in grupa I.M-ar interesa, conform noului Proiect de lege adoptat de Parlament si promulgat de Presedintele tarii privind pensiile militarilor(cu intrare in vigoare din ianuarie 2016), daca in 2016 pot iesi la pensie si care ar fi cuantumul pensiei?
SEVA
18 Iul 2015

De ce Casele de pensii -NU- elibereaza catre pensionari acest "Calcul al Pensiei" imediat. Il elibereaza dupa 30 de zile, dupa ce termenul pentru a face contestatie expira. In acest timp tu nu ai acces la informatiile lor.
KARI
29 Iul 2015

MULTUMIM MAN mari de la Dumnezeu ... Numele meu este KARI, am fost în mare angajament de aproape 2 ani care suferă în mâinile unui soț inselat, am fost fericit și lăsând bine până când el a însemnat lui prietena timp vechi și a început intalniri ei în afara căsătoriei noastre. Înainte de a stiut sa oprit grija pentru propria familie. A ajuns într-o măsură, el a fost de planificare să se căsătorească cu ea și mi-a divorțeze de soția lui, i-au strigat și l-au raportat la familia lui, dar el nu a ascultat nimeni, dar pentru a reduce povestea mea scurta am venit în căutarea unui spiritist reală care ar putea distruge relația lor și să-l întoarce pe mine și ne 2 copii.     Pe căutare Am văzut oameni dat mărturii cu privire la modul în care căsătoriile lor restaurate de Dr Solo Înțelept. Am alege de e-mail lui și narat povestea mea la el și a fost de acord să mă ajute. După locul de muncă sa se face pentru mine, în a treia zi de sotul meu si prietena a avut o ceartă și el o bătut și a venit acasă mine și copiii cerșetorie și cere iertare. El a spus ochii lui sunt clare acum și el nu va face nimic pentru a rănit din nou familiei sale și promisiunea de a fi un tată grijuliu și nu trișeze din nou. Sunt atât de atât de fericit încât nu l-am pierdut la fata tuturor apreciere merge la Dr Solo înțelept pentru tine sunt un mare om trimis de Dumnezeu pentru a ajuta oamenii din această lume. Am gust de minunile de ajutorul tău și i se va continua să-i spuneți de faptele voastre bune. și la care aceasta poate referi Acesta este e-mail lui: drsolowisetemple@gmail.com          Dr Solo mi-a spus i-ar putea, de asemenea, să-l contacteze pe multe alte probleme, inclusiv: (1), în cazul în care aveți mereu coșmaruri. (2) Vrei sa fie promovat în biroul tău. (3) pe care doriți femei / bărbați pentru a rula după tine. (4) În cazul în care doriți un copil.
TUDOR DUMITRU
30 Iul 2015

buna ziua am 32 de ani si anul acesta am fost scos la pensie pe caz de boala grad 3 am 16 ani si 4 luni vechime din care 9 ani am lucrat in mapn as dori sa stiu cat trebue sa fie pensia la vechimea aceasta am primit decizia si mi se par cam putin punctajul realizat este de 8,54093 si pe decizie scrie 249 ron mi se pare putin la 16 ai de vechime Multumesc
IRINA
04 Aug 2015

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: de_leanu@yahoo.com
CETATEAN
04 Aug 2015

DE-LEANU @ YAHOO . COM - NISTE EXCROCI VERITABILI . NU VA LASATI PROSTITI .
UNUL DIN FRAIERII CARE AU MUN
10 Aug 2015

Acum ii inteleg pe cei care au firme de ce isi pun salariu minim pe economie. Acesta nu este un sistem care sa tina cont de cat ai contribuit tu si angajatorul pentru pensie. Dimpotriva cu cat ai contribuit mai mult cu atat primesti mai putin din salariu. Mi se pare imoral ca dupa 36 ani de munca + 4 ani facultate, si dupa ce am contribuit lunar cu peste 800 lei pentru pensie sa primesc sub 26 % din salariu , in timp ce altii cu contributii de patru ori mai mici sa obtina 75 % din salariu. Este inuman si injositor pentru cei care au muncit cinstit. Tot sistemul este facut in asa fel incat sa nu existe nici o diferentiere intre lenesi si cei care muncesc.
VASILE
19 Aug 2015

mai fratilor cine poate sa-mi spuna concret cu cit mi se mareste pensia daca am mai lucrat 4 ani dupa pensionare .dati=mi si mie un exemplu de calcul la salarul minim pe economie pentru cei 4 ani ca lucrator comercial
ADI VL
26 Sep 2015

AM 13ANI SI 4LUNI GRUPA 1 SI 15 ANI GRUPA2 SINT NASCUT IN 1967 08 20 CIND MA POT PENSIONA LA LIMITA SAUANTICIPAT
NASTASE IULIANA NASCUTA 17.08.
28 Sep 2015

Am 55 de ani si17 ani si 10luni grupa II a
NASTASE IULIANA NASCUTA 17.08.
28 Sep 2015

Am 55 ani varsta 36 ani vechime neintrerupta si 17 ani si 10luni grupa IIa cand ma pot pensiona

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Subalternul direct al fostului şef DIE, lăsat fără pensie

Dosarul de pensionare al fostului subaltern al lui Mihai Pacepa, Victor Mitran, zace în sertarele... 16 Sep 2015 | (4)

Mircea Toader anunţă cum va vota PNL proiectul privind pensiile parlamentarilor

Deputatul PNL Mircea Toader a declarat, miercuri, că liberalii au votat în favoarea cererii de... 30 Sep 2015 | (0)