2017-01-17 11:42

SOCIAL


Cununii religioase la Biserica de gheaţă

 |  15:46
Cununii religioase la Biserica de gheaţă

Două cupluri de englezi se vor cununa religios în singura Biserică de gheaţă din România, care de-abia acum se construieşte la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraşului. 

„Rezervările pentru evenimente la Biserica de gheaţă sunt în plină desfăşurare, până la acest moment fiind confirmate două cununii religioase ale unor cupluri de tineri englezi, dar şi alte acţiuni. În anii anteriori, Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, mai multe botezuri şi cununii religioase”, a declarat Adelina Grigoroiu, director de marketing al Hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac.

Capacitate

Muncitorii deja s-au apucat de construcţia Bisericii de gheaţă care, la fel ca şi în anii trecuţi, va fi ridicată din cărămizi de gheaţă luate din Lacul Bâlea, chiar în vecinătatea Hotelului de gheaţă. Ineditul lăcaş de cult va fi accesibil publicului după 15 ianuarie. Cu o arhitectură inspirată de o biserică veche din satul sibian Mălâncrav, Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va avea o capacitate de maxim 50 de persoane. Prima Biserică de gheaţă a fost zidită la Bâlea Lac în urmă cu şase ani, când a suscitat numeroase controverse.

Între timp, în această biserică efemeră au slujit preoţi de toate cultele. În paralel cu lucrările la Biserica de gheaţă, echipa de muncitori de la Bâlea Lac execută ultimele lucrări de completare la Hotel of Ice. De asemenea, se lucrează şi la “satelitul” hotelului, primul iglu de gheaţă din România, alcătuit din patru încăperi.  Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este principala atracţie turistică din zona Bâlea, acesta fiind rezervat în totalitate de Revelion, îndeosebi de turişti britanici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: Balea-Lac, Adelina-Grigoriu, Hotel-of-ice, Biserica-de-gheata, Romania, Muntii FagarasuluiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image