2017-01-23 22:56


Cuplurile tinere divorţează direct la Primărie

 |  12:51
Cuplurile tinere divorţează direct la Primărie

Peste 160 de cupluri din Sectorul 1 au divorțat gratuit, pe cale amiabilă, din ianuarie 2011 și până în prezent, la Direcția Generală de Stare Civilă și Evidență a Persoanei a Sectorului 1.

Vârsta medie a cuplurilor care au ales în anul 2011 să se despartă pe cale administrativă este de sub 30 de ani. Peste 90% dintre aceste cupluri au vârsta cuprinsă între 23 și 30 de ani, iar durata medie a căsătoriilor desfăcute pe cale administrativă în cursul anului trecut este de 2-4 ani.

Prin Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor,  intrată în vigoare la data de 25.12.2010, a fost reglementat divorţul pe cale administrativă care face posibilă desfacerea căsătoriei în termen de 30 de zile prin intermediul notarului public sau al ofiţerului de stare civilă de la locul încheierii căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune.

Cum vă puteţi separa

Condiţiile pentru admisibilitatea acestui tip de divorţ suntca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori, rezultaţi din căsătorie sau adoptaţi şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Acte necesare

Cuplurile care locuiesc sau care s-au căsătorit în Sectorul 1 și care doresc desfacerea căsătoriei pe cale administrativă trebuie să depună la Registratura Direcției Generale de Stare Civilă și Evidență a Persoanei din Bd. Mareșal Averescu nr. 17, Biroul de Căsătorii următoarele documente:

Certificatele de naştere în original şi fotocopie;

Certificatul de căsătorie în original şi fotocopie;

Actele de identitate în original şi fotocopie;

5 timbre fiscale de 1 leu.

30 de zile pentru împăcare

Ofiţerul de stare civilă care înregistrează cererea soţilor le va acorda acestora un termen de 30 de zile pentru împăcare. La expirarea acestui termen, dacă decizia soţilor rămâne neschimbată, ofiţerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei şi eliberează fiecăruia dintre foştii soţi, în termen de 15 zile, câte un exemplar original al certificatului de divorţ, fără a se face vreo menţiune despre culpa soţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-25

TAGURI: divort, cuplu, tineri, primarie, administrativ, impacare, termen, stare- civilaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală