2017-01-22 07:57

SOCIAL


Cursuri despre Holocaust pentru profesorii de istorie

 |  20:32
Cursuri despre Holocaust pentru profesorii de istorie

Profesorii de istorie vor participa la stagii de perfecţionare despre Holocaust, după ce miniştrii Educaţiei din România şi Israel au semnat, astăzi, Memorandumul de înţelegere între MECTS şi Autoritatea pentru Memoria Martirilor şi Eroilor Holocaustui de la Yad Vashem.

“Este esenţial să cunoaştem trecutul pentru că numai astfel putem evita evenimente tragice care au marcat istoria popoarelor noastre. Din acest motiv, România acordă o importanţă deosebită studierii Holocaustului, atât în manualele de istorie, cât şi separat, graţie introducerii unui curs opţional în licee. Aş dori să mai adaug că discuţiile de astăzi au fost fructuoase şi deschid noi căi de colaborare în beneficiul ambelor părţi”, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. De asemenea, cei doi miniştri au discutat despre cooperarea în domeniul preuniversitar, inclusiv în ceea ce priveşte învăţământul profesional şi tehnic, dar şi despre organizarea de schimburi de experienţă la toate nivelurile de studii.

Întâlnirea celor doi miniştri a fost prilejuită de şedinţa interguvernamentală israeliano-română, desfăşurată la Ierusalim.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image