2016-10-21 21:36

SOCIAL


Cursuri din bani europeni pentru elevii de la liceele cu profil agro-alimentar

 |  20:01
Cursuri din bani europeni pentru elevii de la liceele cu profil agro-alimentar

Liceele cu profil agro-alimentar din judeţele Galaţi, Constanţa, Brăila, Buzău, Tulcea şi Vrancea vor putea trimite 140 de elevi la cursuri de consiliere şi orientare profesională în cadrul proiectului Consilierea şi orientarea profesională a elevilor din unităţi de învăţământ cu profil agro-alimentar din regiunea Sud-Est, în vederea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă”, coordonat de către Federatia Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA).

“Proiectul este necesar în condiţiile în care tinerii nu-şi găsesc uşor un loc de muncă, dar important este faptul că aceştia, pe lângă curaj, au o altă viziune şi mentalitate. Importanţa este ca cineva să-i <<ghideze>> pe tineri să intre pe piaţa muncii, iar acest proiect tocmai asta urmareşte să facă pentru elevii din liceele cu profil agro-alimentar. Proiectul este important şi prin faptul că el se desfăşoară în contextul în care se vorbeşte frecvent despre <<securitate şi siguranţă alimentară>>”, a spus, marţi, Dragoş Frumosu, preşedintele FSIA, într-o conferinţă de presă.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, şi se derulează pe o perioada de 2 ani. Cursurile vor începe în luna iunie, după realizarea unei campanii de informare în rândul elevilor şi profesorilor din 15 unităţi de învăţământ cu profi-agroalimentar din judeţele menţionate. Cursurile pun accent atât pe partea teoretică, cât şi pe cea practică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-31

TAGURI: cursuri, licee, agro_alimentar, europeni, bani, eleviComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Fraudă cu bani europeni în achiziții IT la Suceava Corpul de Control al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a descoperit licitații trucate și... 14 Oct 2016 | (1)
Schimbarea la faţă a comisarilor europeni români. Azi, Leonard Orban. Imagini cât mii de cuvinte Leonard Orban, născut pe 28 iunie 1961, la Braşov, a fost secretar de stat în Ministerul... 18 Oct 2016 | (1)