2016-10-26 05:30

SOCIAL


Cursuri în spital pentru elevii bolnavi

 |  16:47
Cursuri în spital pentru elevii bolnavi

Elevii cu boli cronice, tulburări neurologice sau cu boli care necesită perioade de spitalizare mai mari de patru săptămâni vor beneficia de înfiinţare de grupe/clase în cadrul unităţii sanitare în care sunt internaţi.

Anual, pe baza unei analize de nevoi referitoare la numărul de copii/elevi care în anul şcolar anterior au necesitat şcolarizarea în spital, instituţiile medicale vor face propuneri de înfiinţare a claselor/grupelor. Înfiinţarea unei clase/grupe în spitale este posibilă pentru un număr de cel puţin 6 şi nu mai mult de 12 elevi spitalizaţi. Totodată, clasele sau grupele din spital vor fi organizate ca învăţământ simultan: învăţământ preşcolar, învăţământ primar - clasa pregătitoare, clasele I-III şi clasele II-IV, învăţământ gimnazial cu clasele V-IX. Evaluarea elevilor se face prin probe scrise sau orale, iar notarea lor se va realiza conform nivelului de şcolarizare, pe baza standardelor naţionale de evaluare pentru fiecare disciplină, domeniu de studiu, respectiv a modului de pregătire adaptat situaţiei particulare a elevilor spitalizaţi. De asemenea, notele şi calificativele se înregistrează în catalog, iar la externare elevul va primi o adeverinţă cu situaţia şcolară şi foaia matricolă.

Finanţarea serviciilor se va asigura din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prin bugetele locale ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, prin instituţia care furnizează servicii de şcolarizare, indiferent de locul de domiciliu al elevilor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: scoala, elevi, bolnav, spital, cursuri, catalog, evaluare, note, metodologieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

5 mii de copii au o masă caldă gratuită În august 2016, consilierii locali al Sectorului 6 din Municipiul Bucureşti au adoptat proiectul... 18 Oct 2016 | (0)
Samsung, dată în judecată și în Coreea de Sud, în scandalul “Galaxy Note 7” Un număr de 38 de sud-coreeni care dețin Galaxy Note 7 intenționează să dea în judecată... 19 Oct 2016 | (0)