2017-01-16 12:43

SOCIAL


D’ ale Bacului. Un candidat din Târgovişte a dormit în sala de examen, la română şi la mate

 |  19:55
D’ ale Bacului. Un candidat din Târgovişte a dormit în sala de examen, la română şi la mate
Mai mulţi candidaţi de la examenul de bacalaureat, de la un liceu dinTârgovişte, au dormit la primele două probe scrise ale examenului de bacalaureat,după ce au realizat că nu ştiu să rezolve subiectele. Un candidat a dormit mai binede o oră în sala de examen, fiind filmat de camerele de supraveghere. Cazul nueste unul unic, potrivit profesorilor supraveghetori. Regulamentul deorganizare al bacalaureatului nu le interzice candidaţilor să doarmă în sălilede examen.

Dacă tot sunt filmaţi non-stopde camerele de supraveghere la probele scrise de la bacalaureat,supraveghetorii sunt tot mai “vigilenţi”, iar inspectorii şcolari “aleargă” prin licee pentru a-l impresiona pe ministrul educaţiei, Daniel Funeriu,iar elevii care nu au învăţat pentru exament aleg să se relaxeze.

Un candidat de la Grupul Şcolar Industrial de ConstrucţiiMontaj nr. 5 din Târgovişte a ales să doarmă, la propriu, la primele două probescrise ale examenului de bacalaureat.

La prima probă scrisă, cea de Limba şi literatura română,după ce au fost împărţite foile cu subiecte, candidatul a pus capul pe bancă şia adormit. Potrivit profesorilor din Comisia de bacalaureat de la respectivulcentru, candidatul a dormit timp de o oră, după care a scris ceva pe foaia deexamen, timp de aproximativ 15 minute. După ce a scris câteva rânduri,absolventul de liceu a predat foaia de examen şi a părăsit sala de clasă.Camerele de supraveghere au înregistrat întregul somn al candidatului.Scenariul s-a repetat şi la proba scrisă de matematică.

La început, supraveghetorii au întrebat candidatul dacă sesimte rău. Acesta a replicat că somnul îl ajută să gândească. Regulamentulexamenului de bacalaureat nu le permite însă supraveghetorilor să trezeascăcandidatul sau să-l elimine din examen pentru că doarme. Candidatul are dreptulsă stea să se “gândească” cum să rezolvesubiectele. Acest caz nu este unic, potrivit supraveghetorilor. Mai mulţiabsolvenţi de liceu au ales să doarmă la examenul de bacalaureat, după ce aurealizat că nu ştiu să rezolve nici un subiect.

“Este vorba despre uncandidat care a încercat şi în anii anteriori să promoveze examenul de bacalaureat,dar nu a reuşit. Candidatul a dormit cu capul pe masă timp de o oră, apoi ascris ceva pe foaia de examen şi a părăsit sala. Profesorii supraveghetorimi-au spus că nu au ce să-i facă. Regulamentul nu-i interzice candidatului sădoarmă”, ne-a declarat unuldintre membrii Comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar Industrial deConstrucţii Montaj Târgovişte.

Elevii din Hunedoara, eliminaţi de la Bac, cerreorganizarea probei de matematică

Elevii eliminaţide la Centrul de examen de la Geoagiu şi părinţii acestora au mers ieri lasediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, unde au cerut să segăsească o modalitate prin care candidaţii să fie lăsaţi să susţină din nouproba la matematică.

Aceştia au plecat spre case, după două ore dediscuţii, iar la ieşirea din sală au anunţat că au încredere că în urmaanchetei oficiale li se va face dreptate. “Nucomentăm. Aşteptăm rezultatul anchetei oficiale şi sperăm că ni se va facedreptate. Eu nu am copiat”, a declarat, laieşirea din sală, una dintre elevele prezente la discuţie, citată de Mediafax.

ŞefulInspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat, larândul său, că este irevocabilă hotărâreainstituţiei în cazul elevilor eliminaţi. “În urma discuţiilor cu delegaţia de părinţi şi elevi cares-a deplasat la Inspectoratul Şcolar nu am făcut decât să confirmăm ceea ce agăsit comisia de monitorizare în teritoriu. Noi le-am pus la dipoziţie un numărde fax şi numărul de tel verde astfel încât dânşii să îşi scrie eventualelecontestaţii la ceea ce s-a întâmplat către Comisia naţională de bacalaureat.Pentru că din punctul nostru de vedere este irevocabil ce am hotărât”,a declarat inspectorul general Alexandru Lăutaru. Întrebat câte fiţuici au fost găsite, acesta a declarat: "La toţicei care au fost eliminaţi". Întrebat dacă 111 elevi, Lăutaru a răspunsafirmativ.

Ministrul educaţiei,Daniel Funeriu, a cerut declanşarea unei anchete la Grupul Agricol"Alexandru Borza" din Geoagiu, de unde 111 elevi din cei 159 prezenţiîn centrul de examen au fost eliminaţi, miercuri, de la proba obligatorie aprofilului, pentru fraudă sau pentru tentativă de fraudă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image