2018-12-13 14:09


D-ra Pogany, extraterestrul vedetă de la Hollywood

 |  21:00
D-ra Pogany, extraterestrul vedetă de la Hollywood

Extratereştrii din filmele de la Hollywood au întotdeauna trăsaturi asemănătoare: ochii enormi, capul ovoidal şi gura mică. Seamănă, toţi, cu domnişoara Pogany a lui Brâncuşi, în opinia avocatului Gheorghe Piperea.

Acesta e de părere că într-un proces colectiv intentat studiourilor de film de peste Ocean am putea avea sorţi de izbândă.

Gheorghe Piperea ne-a declarat că statul român ar putea da în judecată studiourile de la Hollywood, pentru drepturi de autor: “Ministerul Culturii, moştenitorii sau cei cinci deţinători ai lucrării «Domnişoara Pogany» ar putea acţiona în instanţă studiourile de la Hollywood pe motiv că nu li s-a cerut acordul pentru filmele în care extratereştrii iau chipul lucrării. Din punct de vedere juridic, e complicat, din moment ce chipul e afişat public într-un muzeu, iar avocaţii de acolo s-ar putea folosi de acest lucru. Justiţia de peste Ocean funcţionează însă după un sistem diferit de cel de la noi, iar în cazul unui proces am avea o şansă reală de câştig”, a conchis avocatul.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...