2019-02-15 23:57


Dascăli lăsaţi două luni fără salariu

 |  11:39
Dascăli lăsaţi două luni fără salariu

Cadrele didactice de la Liceul de Artă Sibiu îşi vor primii salariile după mai bine de două luni. Asta însă numai după protestele dascălilor. “În urma demersurilor făcute de către Sindicatul Liber Învăţământ Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învăţământ, cadrele didactice de la Liceul de Artă Sibiu îşi vor putea primi salariile. Vă reamintim că, din cauza lipsei fondurilor, angajaţii liceului au fost plătiţi până în luna iunie a acestui an. S-a ajuns la această situaţie extrem de gravă, pentru că, începând cu anul 2011, costul standard per elev la liceele vocaţionale a fost diminuat aproape la jumătate faţă de anul 2010. Astfel, fondurile pentru plata salariilor s-au epuizat în luna iunie”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

După protestul cadrelor didactice, din data de 25 august 2011, Ministerul Finanţelor Publice a trimis o adresă către Liceul de Artă Sibiu în care precizează faptul că redistribuirea fondurilor poate fi făcută de ordonatorul de credite, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean stabileşte care sunt cazurile excepţionale.

Sindicatul Liber Învăţământ Sibiu atrage atenţia că în judeţț sunt 50 de unităţi șşcolare care nu dispun de resurse finaciare suficiente pentru a plăti integral salariile în anul 2011. Prin urmare, situaţia de la Liceul de Artă se poate repeta. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-12

TAGURI: dascăli
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...