2017-01-21 10:37

SOCIAL


Datoriile asistaţilor sociali pot fi reeşalonate de autorităţile locale

 |  17:59
Datoriile asistaţilor sociali pot fi reeşalonate de autorităţile locale

Ministerul Muncii a anunţat că primarii au posibilitatea de a reeşalona datoriile beneficiarilor de venit minim garantat, de alocaţie de susţinere a familiei, de indemnizaţie de creştere a copilului, la impozitele locale, după ce de la 1 februarie toate aceste ajutoare le-au fost sistate din cauza restanţelor.

Nu mai puţin de 70.000 de persoane se află în această situaţie, iar în unele cazuri, situaţia părea fără scăpare din cauza datoriilor uriaşe. Pentru a veni în ajutorul lor, s-a decis ca aceştia să poată plăti în rate banii către primării. “Potrivit Codului de procedură fiscală, ordonanţă de Guvern nr. 92/2003, cu modificările ulterioare, art.125, alin. 1, primarii pot reeşalona restanţele unor persoane la impozitele locale numai prin hotărâri ale Consiliului Local”, anunţă ministerul condus până ieri de Sulfina Barbu. Deşi edilii au posibilitatea de a stabili un nou termen pentru plata restanţelor, acestora li se recomandă să aplice legea cu responsabilitate. “Să le ofere această şansă numai celor care au probleme cu adevărat mari”, susţin oficialii de la Bucureşti despre cei 10,21% din totalul asistaţilor care nu şi-au plătit dările locale.

Potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială, un beneficiar din sectorul 6 al Capitalei are datorii de aproape 3.800 de lei, în condiţiile în care încasează lunar un drept de 2.578 de lei. De asemenea, un altul din sectorul 2 primeşte 3.400 de lei pe lună, în condiţiile în care are restanţe de 25.561 de lei la impozitul local. “Unii nu şi-au mai achitat datoriile de peste 10 ani şi asta din cauza primarilor”, spun oficiali ai Ministerului Muncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: datorie, asistati, impozit, primarie, datorie, esalonareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VISHAL
30 Mar 2012

e distractiv sa poti asa sa smcihbi o chestie ? e cool sa votezi ?Am vazut juma de clip ca n-am avut rabdare sa se incarce tot. E facut pentru pustii nehotarati, aia care oricum sunt varza la analiza si voteaza cool , de cele mai multe ori de pe pozitia gigi contra sau sa fim pe val .Morala pentru mine: intra pe votezi.ro si voteaza NU VOTEZ . oricum, sa astepte partidele sa votez eu cantareti si actori si manelisti. Cand o sa aiba specialisti ca lumea care o sa imi explice fara poliloghie ca stiu ce au de facut, cu cifre si date si pe intelesul meu de simplu camionagiu atunci o sa ii votez.Mai saturat de fetisul SCHIMBAREA, noi suntem schimbarea, alege altceva, cheia e la tine, noi suntem cu tine, ei sunt cu ei, ai nostri sunt cei mai, tu decizi, opinia ta conteaza. Suntem batrani nene, am vazut multe. Cei din clip erau cu babetica la gat si pipi in pantaloni cand unii din noi eram in Piata Universitatii si IMGB facea ordine.

Adauga un comentariu

Random image