2018-11-19 22:46


De ce nu vor medicii să distribui cardurile de sănătate

 |  18:33
De ce nu vor medicii să distribui cardurile de sănătate

Reprezentanţii medicilor susţin că aceştia nu se vor ocupa de distribuirea cardurilor de sănătate, aşa cum anunţase conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Proiectul care vizează eliminarea fraudelor din sistem ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor.

Cele 7,5 milioane de carduri naţionale de sănătate ar urma să fie produse până la finalul anului, ulterior, întreaga responsabilitate fiind pusă pe umerii medicilor de familie, care ar urma să se ocupe atât cu distribuţia, cât şi să îşi cumpere cititoare. Aceştia din urmă refuză categoric varianta propusă de autorităţi, declarând totodată faptul că “medicul trebuie să rămână medic şi nu are ce căuta ca intermediar în relaţia dintre asigurător și asiguratul său.”

„Cititoarele de carduri nu pot fi cumpărate de medicii de familie, acestea fiind de asemenea incluse în proiectul CNAS. Cititoarele de carduri compatibile şi contractele de mentenanţă pentru acestea trebuie cumpărate de către CNAS, printr-o licitaţie naţională, transparentă, urmând să fie date în folosinţă medicilor de familie printr-un contract de comodat”, precizează Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: carduri, sanatate, cnas, medici
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...