2019-02-20 10:26


De ce s-a așezat Iohannis la ”Masa Tăcerii”

 |  14:38
De ce s-a așezat Iohannis la ”Masa Tăcerii”

Președintele Klaus Iohannis a fost rugat, miercuri, să comenteze incidentul de la Târgu Jiu, când acesta s-a așezat la „Masa Tăcerii”, monumentul care face parte din Ansamblul Sculptural ”Constantin Brâncuşi”.

„Nu am fost amendat și nici nu cred că s-a pus problema. Am fost împreună cu primarul și a fost de acord. Nu a găsit nicio problema. Discuția vă asigur că are substrat electoral. Cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuși ar fi dorit să nu se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuția mi s-a părut exagerată și cred că putem să o închidem aici”, a declarat președintele României.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la „Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu, în zonă fiind inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului. Subiectul a fost intens comentat în spațiul public, stârnind numeroase reacții negative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-11

TAGURI: iohannis, masa tacerii, targu jiu, brancusi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
02 Noi 2016

Remarcati totusi ca atunci cand un obiect devine monumentnistoric sau opera de arta beneficiaza de o anumita protectie prin restrangerea dreptului de acces sau altfel spus "constrangeri" ? Considerati ca o astfel de "stare" de fapte se regaseste si in reglementarile referitoare la "protejarea" unor functii publice ?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...