2017-01-21 08:24

SOCIAL


De ce nu am încredere în sindicate

 |  16:39
De ce nu am încredere în sindicate

Mai întâi să facem un scurt istoric. Învăţământul dinRomânia, la nivel preuniversitar, deci pe un segment dintr-un sistem naţionalal educaţiei, s-a pricopsit cu trei federaţii sindicale. Toate mari şigălăgioase. Nu avem informaţii că ar mai exista în scumpa noastră patrie, doarpe un segment dintr-un domeniu oarecare, atâtea organizaţii de sindicat,făcute, zic ele, pentru a apăra zi şi noapte, de luni şi până duminica inclusiv,interesele profesorilor, ale elevilor şi ale tuturor unităţilor de învăţământ.Liderii lor sunt degrevaţi de ore, deci nu mai predau de zeci de ani. Alţilideri nu au predat niciodată în această viaţă pământeană sau, cu riscul că mărepet, nu au văzut cum arată pe dinăuntru o sală de clasă de când au promovatbacalaureatul. Nu punem sub semnul întrebării competenţa sindicală a băieţilor,capacitatea lor de vajnici luptători împotriva orânduirii nedrepte. Doamnefereşte! Însă din 1998, anul în care ministrul de atunci, Cristian Adomniţei, apus degetul pe zapis şi a aprobat mărirea salarială a dascălilor cu 50%, mărirecare nu s-a operat niciodată pe carduri (am luat un punct de reper important),în fiecare anotimp de toamnă, iarnă şi primăvară nu am văzut şi nici nu amauzit altceva decât declaraţii fioroase împotriva guvernărilor succesive,ameninţări cu tot felul de revolte şi îngheţări de ani şcolari, pumni ridicaţi,fălci încleştate, priviri încercănate. Atât! Restul, un fâs. În schimb,cotizaţiile profesorilor la sindicate au fost şi sunt la zi.

Cu paşi temători, parcă simţind un fir de boareprimăvăratică dinspre Berceni spre Băneasa, aceiaşi lideri, din faţa sau dinspatele mişcării sindicale, au decis acum să iasă la plimbare şi să picheteze,în special ministerul, ca semn de protest împotriva multor prevederi din noua Legea educaţiei, mai mult incapabilă decât capabilă să schimbe ceva în bine, şi amizeriei desăvârşite în care s-a înfundat învăţământul românesc. Aceastămişcare subţire de protest este un fel de alint, de mângâiere puţin aspră pescăfârliile „luminate” de la guvernare şi din opoziţie. În halul în care seaflă tot ce este legat de şcoală, ne aşteptam, acum este momentul, ca toateorele de şcoală să fie suspendate definitiv în acest an şcolar. Că nu vor primiprofesorii salarii este o abureală politică. Şi aşa nu primesc mai nimic. Asigurămcititorii că elevii sunt de partea dascălilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
06 Mar 2011

Imi permit sa va corectez.Problema nu sunt sindicatele ci liderii lor. Care nu sunt decit niste ciori vopsite ce nu-si vad decit interesele lor. Fenomenul e de altfel generalizat in Romanika.Ca ar trebui sa faca profesorii , e sa usuiasca aceste personaje si sa le inlocuiasca cu niste lideri autentici. Cred ca se gasesc printre ei destui lideri autentici. Nu le va fi usor sa faca asta dar merita efortul. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image