2018-11-18 12:50


Debite în creştere pe râurile din mai multe bazine hidrografice

 |  14:31
Debite în creştere pe râurile din mai multe bazine hidrografice

Debitele au fost în creştere pe râurile din bazinele hidrografice Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Bârlad, dar şi pe afluenţii Prutului şi râurile din Dobrogea, în urma efectului combinat al precipitaţiilor căzute şi al propagării. Astfel, echipele "Apelor Române" sunt pregătite să intervină cu materiale şi utilaje, după ce a fost impusă starea de vigilenţă maximă şi monitorizarea permanentă.

Potrivit Administraţiei Naţionale "Apele Române', creşteri importante de debite s-au înregistrat pe râurile din bazinul Bârlad şi pe cele din spaţiul hidrografic Dobrogea. Astfel, în aceste zone, s-au produs scurgeri importante, cu efecte de inundaţii locale, pe torenţi, pâraie şi râuri mici necadastrate.

Cele mai mari cantităţi de precipitaţii s-au înregistrat în bazinul Vedea, respectiv de peste 100 litri/metrul pătrat. Cantităţi (de peste 50 l/mp) se înregistrează pe râurile: Bârlad, la staţiile Băceşti şi Negreşti (judeţul Vaslui), râul Râmnicu Sărat, la staţia Puieşti, râul Durduc, la staţia Frenciugi (judeţul Iaşi), pe râul Racova, la staţia Oprişiţa, pe râul Tutova, la staţia Rădeni, râul Berheci, la staţia Boşia. Prin urmare, au fost depăşite cotele de inundaţie pe râurile: Bârlad, la staţia Negreşti (peste 150 cm), Durduc, la staţia Frenciugi (peste 10 cm), Racova, la staţia Oprişiţa (cu 15 cm), pe râul Tutova, la staţia Rădeni (cu 81 de cm).

Cotele de atenţie au fost depăşite pe râul Casimcea, la staţia Cheia şi pe râul Topolog, la staţia Săraiu.

Până în prezent, lucrările hidrotehnice aflate în administrarea ANAR s-au comportat în condiţii de siguranţă, iar echipele Apelor Române sunt pregătite să intervină cu materiale şi utilaje, fiind impusă starea de vigilenţă maximă şi monitorizarea permanentă, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

TAGURI: debite, rauri, crestere, bazine, hidrografice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...