2017-01-17 17:18

SOCIAL


Decesele cauzate de HIV plasează România pe locul şapte în Europa

 |  17:30
Decesele cauzate de HIV plasează România pe locul şapte în Europa

Sărăcia, lipsa de informare sau pur şi simplu ignoranţa şi nivelul scăzut al preocupărilor pentru sănătate plasează România în primele poziţii ale clasamentului european în ceea ce priveşte rata decesului cauzat de virusul HIV.

Cea mai mare rată a deceselor cauzate de virusul HIV se află în Portugalia. În 2010, rata a fost de 6,2 decese la suta de mii de locuitori. Următoarele două locuri sunt ocupate de ţări baltice: Estonia şi Letonia, cu un număr de 3,9 decese la suta de mii de locuitori, respectiv, 3 decese la 100.000 de locuitori, potrivit Econtext.

Din nefericire, România este aproape de podium. Ne plasam pe locul şapte în UE la numărul deceselor cauzate de , cu 0,6 decese la suta de mii de locuitori. Acest loc şapte reprezintă o poziţie mai mult decât îngrijorătoare, tinând cont de faptul că în ţara noastră multe din cauzele acestui sindrom sunt destul de reduse. O astfel de cauză este traficul de droguri. Potrivit cadrelor medicale, cauza majoră a răspândirii virusului în România o reprezintă interesul scăzut pentru preocupările medicale din partea pacienţilor. Altfel spus, românii nu sunt foarte preocupaţi de igiena medicală. De asemenea, nici spitalele nu sunt suficient de pregătite pentru a face faţă persoanelor îmbolnăvite cu virusul HIV, iar tratamentul pentru această boală are costuri uriaşe, cuprinse între 500 şi 2.500 de euro. Trebuie menţionat faptul că în perioada de dinainte de Revoluţie, respectiv anii ’90, un număr de 10.000 de copii au fost cu HIV în spitalele din întreaga ţară. Dintre ei, mai sunt în viaţă acum aproximativ 7.000.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

TAGURI: Romania, Hiv, SIDA, Europa, Portugalia, EstoniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image