2018-10-18 06:09


Decizie definitivă CCR: Lipsa posibilităţii de a contesta luarea unei măsuri asigurătorii, neconstituţională

 |  07:16
Decizie definitivă CCR: Lipsa posibilităţii de a contesta luarea unei măsuri asigurătorii, neconstituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, miercuri, că lipsa posibilităţii de a contesta luarea unei măsuri asigurătorii, existând posibilitatea contestării numai a modului de aducere la îndeplinire a măsurii este neconstituţională.

Judecătorii CCR au dezbătut excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului privind art. 250 alin. (6) din Codul de procedură penală. Acesta prevede: „(6) Împotriva modului de aducere la îndeplinire a măsurii asigurătorii luate de către judecătorul de cameră preliminară ori de către instanţa de judecată, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice altă persoană interesată poate face contestaţie la acest judecător ori la această instanţă, în termen de 3 zile de la data punerii în executare a măsurii”.

CCR a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a decis că prevederea care nu permite şi contestarea luării măsurii asigurătorii este neconstituţională.

Judecătorii CCR au constatat că dispoziţiile criticate contravin prevederilor constituţionale ale art. 21 coroborate cu cele ale art. 129, privind accesul liber la justiţie şi exercitarea căilor de atac, şi prevederilor art. 44 din Legea fundamentală, care consacră dreptul de proprietate privată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: decizie, definitiva, ccr, lipsa, posibilitate, contesta, ia, masura, asiguratorie, neconstitutional
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...