2017-01-20 07:48

SOCIAL


Declaraţia pentru plata CAS şi a impozitul pe venit va fi depusă numai online

 |  16:50
Declaraţia pentru plata CAS şi a impozitul pe venit va fi depusă numai online
Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilorsociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate(formularul 112) va fi depusă, începând cu 1 iulie, numai în format electronicpe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie, a anunţat, ieri,Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). „Potrivit prevederilorHotărârii Guvernului nr. 1397/2010, contribuabilii persoane fizice şi juridicecare au calitatea de angajator sau entităţi asimilate angajatorului, începândcu data de 1 iulie 2011, vor completa şi depune formularul 112 - «Declaraţiaprivind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţanominală a persoanelor asigurate», numai prin mijloace electronice detransmitere la distanţă, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatulhârtie”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice detransmitere la distanţă, angajatorii trebuie să deţină un certificat calificat,eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică sau săîmputernicească persoane care deţin acest certificat. Declaraţia privindobligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţanominală a persoanelor asigurate se completează sau se validează cu ajutorulprogramelor de asistenţă puse la dispoziţiacontribuabililor gratuit deunităţile fiscale sau descărcate de pe site-ul ANAF.

Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului112 constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit prevederilor art. 219din Codul de procedură fiscală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image