2017-01-19 06:45

SOCIAL


Demarează Programul „Rabla” pentru tractoare

 |  19:15

Comisia Europeană a dat undă verde solicitării României de a acorda unajutor de stat pentru înnoirea Parcului naţional de tractoare şi maşiniagricole autopropulsate, informează Ministerul Mediului. Astfel, proprietariide astfel de utilaje vechi (persoane fizice şi juridice, organizaţii şi asociaţiiagricole) care vor să le schimbe cu unele noi vor beneficia de o primă decasare de până la 17.000 lei (circa 4.000 de euro), dar nu mai mult de 40% dinpreţul de achiziţie fără TVA al unui tractor nou sau al maşinii agricoleautopropulsate noi.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşiniagricole autopropulsate se desfăşoară până la finele anului 2013 şi va fi finanţatdintr-un buget de 51.000.000 lei (aproximativ 12 milioane de euro).

“Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşiniagricole autopropulsate se află în curs de realizare, iar după publicareaordinului de ministru pentru aprobarea acestuia în Monitorul Oficial al României,Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va organiza sesiunea de înscriere învederea validării producătorilor de tractoare şi/sau maşini agricoleautopropulsate”, informează Ministerul Mediului.

Listaproducătorilor validaţi în Program se va publica pe pagina de internet a AFM: .Ulterior, proprietarii de tractoare sau maşini agricole autopropulsate uzate sepot adresa producătorilor validaţi în program, care le vor furniza notele de înscriereîn program. Ulterior, solicitanţiivor depune la sediul AFM cererile de finanţare însoţite de documentele prevăzuteîn Ghidul de finanţare a Programului.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image