2019-03-24 11:22


Departamentul de Stat SUA, raportul DUR despre presa din România

 |  19:59
Departamentul de Stat SUA, raportul DUR despre presa din România

Raportul de ţară privind respectarea drepturilor omului în România în anul 2018, publicat de către Departamentul de Stat al SUA, face o analiză dură și exactă a modului în care funcționează presa în România.

Capitolul dedicat libertății de exprimare și mass-media, vorbește despre presiunile asupra presei independente, dar și despre politicieni și patroni de presă apropiați de aceștia, care alterează în scop personal mesajele transmise de mijloacele de informare pe care le dețin.

Raportul face o distincție între presa independentă și cea politizată și vorbește despre ”mecanisme corupte” de finanțare, despre presiuni, lipsă de etică și folosirea instituțiilor statului pentru intimidarea jurnaliștilor.

Cazul Rise Project este amintit pentru amenda uriașă cu care au fost amenințați, pentru a-și dezvălui sursele în cazul unei investigații legate de TelDrum și Liviu Dragnea, un personaj amintit de mai multe ori în cadrul raportului. Ar fi de reamintit că ANSPCP a amenințat Rise Project cu o amendă fără precedent de 20 de milioane de euro.

De asemenea, raportul Departamentului de Stat mai amintește despre mitingul din 10 august, despre modul în care a fost mediatizat și despre agresarea unor jurnaliști români și străini de către Jandarmerie, o instituție a statului.

Modul în care sunt folosite unele instituții ale statului este prezentat de raport prin cazurile CT Popescu și Cosmin Prelipceanu, amendați de CNCD pentru remarci legate de coafura Vioricăi Dăncilă, nominalizată la funcția de prim-ministru, o amendă anulată de instanță.

Presiunile asupra G4Media sunt de asemenea amintite ca un alt mod de a folosi instituțiile statului. Liviu Dragnea a solicitat atunci anchetarea G4Media.ro pentru că ar fi făcut public un memorandum secret legat de posibila mutare a ambasadei țării la Ierusalim. G4Media a reușit să demonstreze că și-a bazat articolele pe surse deschise.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-16

TAGURI: raport de tara, departament de stat, sua, presa, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
16 Mar 2019

Si '' Puterea'' CENZUREAZA OPINII ANTI -PSD CARE REFLECTA DEZASTRUL ECONOMIC , SUBORDONAREA JUSTITIEI SI MIZERIA DIN SANATATE. RUSINE...!!!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Mar 2019

pai uite exemple de PRESA FAKE NEWS din ROMANIA finantata cu bani din MAREA CORUPTIE....pe locul 1HAznaua Puscariasului FELIX ..pe locul 2 mahalagioaicele-tiganci de la haznaua PoRCUL GHITA-TV...pe locul3 ziarul lui UDREA Excrementul Zilei
@ CUCUVEAUA
17 Mar 2019

Poti mentiona si dcnews.ro al supraponderalului slugoi a mafiei psd chireac. Aceste gunoaie sunt platite din bani publici de mafia psd pentru spalarea creerelor fraierilor care-i privesc
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
17 Mar 2019

U.S. Contractor Sentenced in Case Involving Bribery, Fraud, and Money Laundering Scheme in Al-Hillah, Iraq Washington, D.C. February 16, 2017 • FBI National Press Office (202) 324-3691 WASHINGTON - A U.S. contractor was sentenced to 46 months in prison and ordered to forfeit $3.6 million for his role in a bribery and fraud scheme involving contracts in the reconstruction of Iraq, Assistant Attorney General Alice S. Fisher of the Criminal Division announced today. Philip Bloom, 67, of Bucharest, Romania, was sentenced today in U.S. District Court in the District of Columbia by the Honorable Colleen Kollar-Kotelly. Bloom was also sentenced to two years of supervised release. Acest PHILLIP BLOOM are o gramada de complici in ROMANIA atat in BUCURESTI cat si in CRAIOVA..in special grupul mafiot VALCOV-BUZAIANU-UDREA-COCOS-GHITA-BICA-TOPOLICEANU cu afacerile ENERGIA-ALRO-ANRP-LOTERIA cu fraude de zeci de miliarde de euro spalati prin PANAMA CIPRU AUSTRIA ELVETIA Cu acesti bani s-au mituit comandantii de la bazele militare americane din IRAK sa lase ALQAIDA sa jefuiasca armele si vehiculele americane de lupta
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...