2019-01-20 06:59


Depozit digital pentru publicaţiile electronice

 |  18:39
Depozit digital pentru publicaţiile electronice

Biblioteca Naţională a României îşi va diversifica produsele şi serviciile şi va realiza, la nivel de proiect-pilot, Depozitul digital pentru publicaţii electronice şi o web-grafie naţională (n.r.- biblioteca naţională digitală).

Directorul instituţiei, Elena Târziman, a precizat că în cazul Depozitului legal digital, instituţia are nevoie de un proiect nou, de o investiţie nouă şi de un cadru legislativ adecvat. Ea a informat că, începând cu 23 aprilie, vor fi deschise, etapizat, spaţii de lectură către utilizatori şi spaţii culturale. „Vom oferi publicului Sălile multifuncţionale, Spaţiile expoziţionale, Zonele pentru activităţi culturale şi Sălile de conferinţe, urmând ca, treptat, să redeschidem celelalte săli în măsura în care vom reuşi să aranjăm la raft publicaţiile şi să relaţionăm fiecare document cu Catalogul, iar în anii imediat următori să reuşim să implementăm noi funcţii şi atribuţii specifice Bibliotecii Naţionale”, a spus Târziman, citată de Agerpres. De asemenea, în cadrul noului sediu al bibliotecii, laboratorul de patologie şi restaurare a documentelor va fi transformat într-un adevărat centru naţional în domeniu, cu atribuţii de evaluare, de expertiză, de formare profesională şi va fi dezvoltată activitatea colecţiilor speciale, ca şi activitatea editorială şi de valorificare a publicaţiilor.

În ceea ce priveşte achiziţiile, Elena Târziman a mărturisit că „în ultimii ani am avut donaţii reprezentative, deosebit de valoroase pe care, în noul spaţiu, ne propunem să le expunem spre bucuria publicului. Am avut parte de donaţii din domeniul artei plastice, desenului românesc, ex-librisuri, documente din arhiva istorică sau din familii particulare precum cele referitoare la Marta Bibescu, Cioran, seria «Arcimboldo», donată de artistul plastic Ion Gheorghiu, schiţele Anghel Saligny, donate de Nicolae Noica, o serie de documente de secol XVII-XVIII de la arhitectul-şef al Capitalei, Alexandru Budişteanu”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-09-02

TAGURI: biblioteca- nationala, digital, proiect- pilot, donatii, documente, web- grafie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...