2017-01-24 00:59


Deputaţii au amânat pentru săptămâna viitoare votul final pe legea câinilor fără stăpân

 |  18:16
Deputaţii au amânat pentru săptămâna viitoare votul final pe legea câinilor fără stăpân
Legea privitoare la gestionarea câinilor fără stăpân vafi supusă votului final săptămâna viitoare, după ce a fost scoasă de pe ordineade zi la votul final, a anunţat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor,Roberta Anastase. Ea a precizat cădecizia a venit în urma unei înţelegeria liderilor de grup. În replică,liberalul Eugen Nicolăescu a precizat cădecizia s-a luat fără consultarea liderilor de grup din Opoziţie. Şi VarujanPambuccian (minorităţi) a susţinut că legea trebuia lăsatăpentru votulfinal. Anunţul Robertei Anastase a fost primit cu aplauze de deputaţiisusţinători ai câinilor fără stăpân.

Cu câteva ore înainte, Camera Deputaţilor adoptasepearticole şi fără modificări legea care modifică OUG 155/2001 privindgestionarea câinilor fără stăpân. Liberalul Cristian Adomniţei a susţinut, înplenul Camerei, că legea privind gestionarea câinilor fără stăpân este defapt „despre oameni, nu despre câini”,în acest sens el apreciind cădacă se voteză acest act normativ se face o mare greşeală. Nici Aura Vasile(PSD) sau Niculae Mircovici (minorităţi) nu au reuşit să-i convingă pe colegiide la Putere despre necesitatea prelungirii dezbaterilor pe acest act normativ,informază NewsIn.

Comisia de administraţie publică din Camera Deputaţilor amenţinut, în data de 5 aprilie, prevederile referitoare la eutanasiereacâinilor vagabonzi, care va putea fi decisă de către consiliile locale, după ceanimalele vor fi reţinute în adăpost timp de 30 de zile. De asemenea, câiniivagabonzi vor putea fi adoptaţi în perioada de o lună de zile în care vor fireţinuţi în adăpost şi anterior sterilizaţi. O altă posibilitate a consiliilorlocale priveşte varianta eliberării câinilor vagabonzi după sterilizare, însituaţia în care aceştia nu sunt bolnavi sau agresivi. Pentru acest proiect delege ce are caracter organic, Camera Deputaţilor este for decizional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală