2017-01-21 10:43

SOCIAL


Deputaţii au legalizat picnicul !

 |  15:15
Deputaţii au legalizat picnicul !

Deputaţii din Parlamentul României au adoptat marţi, cu 155 de voturi „pentru” şi 10 abţineri, proiectul de lege privind desfăşurarea activităţii de picnic. Potrivit legii, această activitate se poate desfăşura numai în spaţii special amenajate, scrie Agerpres.

În cadrul proiectului, s-a urmărit crearea cadrului legal privind desfăşurarea activităţilor de picnic pe domeniul public sau privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale în vederea prevenirii reducerii şi eliminării impactului negativ generat de practicarea inadecvată a acestor activităţi asupra mediului şi stării de sănătate a populaţiei.

Astfel, deputaţii Puterii au definit activitatea de picnic ca „orice activitate de recreere de afluenţă publică desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi, după caz, aprinderea sau nu a focului”. De asemenea, proiectul de lege prevede amenajarea unor zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau rivat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă.

Persoanele care merg la picnic nu vor avea voie să spele obiectele folosite la această activitate în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele, să posteze semne sau mesaje. Ei trebuie, de asemenea, să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul aşa cum l-au găsit, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri. Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-06

TAGURI: lege picnic, camera deputatilor picnic, proiect lege picnicComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image