2017-01-20 03:51

SOCIAL


Deszăpezire cu panseluţe

 |  21:00
Deszăpezire cu panseluţe

Apropierea iernii a determinat autorităţile bucureştene să se pregătească deja pentru deszăpezire. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat că peste 70 de utilaje şi 500 de muncitori sunt pregătiţi să intervină pentru a preveni efectele îngheţului. Între timp, se plantează inutil panseluţe albe, doar, doar ne-om obişnui cu prezenţa zăpezii.

Că luăm măsuri dinainte şi iarna ne prinde tot pe picior greşit este de înţeles. Dar de ce se plantează panseluţele (flori, nu bulbi) peste tot prin sectorul 1 înainte de venirea iernii este o întrebare fără răspuns. Sau poate răspunsul se află în vreun contract între primărie şi firma care aduce plante. Mai ales dacă ţinem cont de părerea specialiştilor în domeniu, care ne-au explicat că panseluţele se plantează primăvara devreme. „Plantate acum, sunt doar ca să ia ochii lumii. Temperaturile negative din timpul nopţii îngheaţă pământul şi rădăcinile. La prima brumă, oricum aceste plante sunt distruse”, ne-a explicat un expert.

Drum înfundat, asfaltat ca la carte

Dezinteresul autorităţilor faţă de adevăratele probleme ale bucureştenilor se vede din acţiunile întreprinse zi de zi. Un alt exemplu concret se află tot în sectorul 1. Un drum înfundat de aproximativ 50 m, care se desprinde din strada Barbu Vlădoianu, aflată în spatele sediului renovat al Primăriei Sectorului 1, a fost asfaltat ca la carte, precum un bulevard. Pe acest drum se află aproximativ opt case, iar firma de construcţii angajată a lucrat de zor, cu utilaje performante, decopertând vechiul asfalt şi turnând un alt strat. Lucrarea a fost făcută în ultimele două săptămâni, în timp ce străzi importante din sectorul 1, circulate intens de maşini, sunt în continuare pline de gropi şi denivelări.

Stradă ciuruită de muncitori

Un alt exemplu de ineficienţă crasă a autorităţilor o reprezintă colaborarea defectuoasă dintre regiile bucureştene. Tot în sectorul 1, de data asta în zona Ion Mihalache, o stradă proaspăt asfaltată a fost spartă de trei ori, în interval de o lună, pentru intervenţii la diverse reţele. Acum aproape o lună, muncitorii unei regii au spart asfaltul chiar lângă trotuarul recent renovat, cu borduri noi-nouţe. Au terminat, au acoperit cu bitum şi au plecat. La doar două săptămâni, alţi muncitori au mai spart o bucată de asfalt pentru alte intervenţii, după care au acoperit groapa şi au plecat. Ieri, alţi muncitori trebăluiau de zor ca să acopere cel de-al treilea şanţ, pe aceeaşi stradă, la distanţă de câţiva centimetri de primele două.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27

Mai multe imagini:
Deszăpezire cu panseluţe
zoom
Deszăpezire cu panseluţe
zoom
Deszăpezire cu panseluţe
zoom

Deszăpezire cu panseluţe
zoom
Deszăpezire cu panseluţe
zoom

TAGURI: deszapezire, panseluteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DOINA
03 Noi 2011

poate specialistul , absolvent la spiru , va spune si ca panselele nu au bulbi , in rest e apa de ploaie !

Adauga un comentariu

Random image