2018-12-12 07:18


Deţinuţii de la Jilava se “bat” în fotografii

 |  12:01
Deţinuţii de la Jilava se “bat” în fotografii

O expoziţie de fotografie ce va marca încheierea unui curs de iniţiere în fotografie pentru persoane private de libertate va fi vernisată marţi, 16 august, la Penitenciarul Bucureşti Jilava. Expoziţia va cuprinde 16 fotografii realizate de participanţii la curs, în perioada 6 ianuarie - 4 august. Structura cursului a cuprins o parte teoretică, în care s-au predat noţiuni de tehnică fotografică pe film, compoziţie şi istoria fotografiei. Partea practică a însemnat cunoaşterea aparatului de fotografiat, folosindu-se unul digital, din clasa “bridge”, precum şi realizarea de fotografii de către fiecare deţinut în parte.

Iniţial s-au înscris la curs 18 deţinuţi, dintre care au încheiat cursul doar 15. Deţinuţii au pozat pe rând pentru colegii lor, precum şi în afara sălii de curs, în curtea de plimbare, în sala de sport, pe terenul de sport, în livada penitenciarului, în capelă şi în Fortul 13.

Rezultatele acestui curs vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei, atunci când cursanţilor le vor fi înmânate diplomele de absolvire. La vernisaj şi-au anunţat participarea Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) şi Andrei Bîrsan, preşedintele Asociaţiei “Bucureştiul meu drag”. Cursul de fotografie de la Penitenciarul Bucureşti-Jilava face parte dintr-un proiect cultural al AAFR, în parteneriat cu Ministerul Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Acest proiect porneşte de la un precedent creat de Mircea Anghel, cel care desfăşoară de trei ani un curs de fotografie în cadrul Penitenciarului Craiova. Deşi se dorea a fi un proiect naţional, deocamdată, cu sprijinul şi sub directa coordonare a lui Cornel Hlupina, membru al Asociaţiei “Bucureştiul meu drag” şi al AAFR, Penitenciarul Bucureşti-Jilava este singurul care a reuşit să-l implementeze, devenind astfel unul dintre primele penitenciare din ţară, în care se ţine un curs de/despre fotografie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...