2017-01-20 03:53

SOCIAL


Deţinuţii le vor trimite scrisori victimelor

 |  18:03
Deţinuţii le vor trimite scrisori victimelor

Peste 150 de puşcăriaşi le vor trimite scrisori victimelor sau familiilor acestora, ca urmare a unui program demarat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană. Reprezentanţii ONG-ului încearcă astfel să-i facă pe deţinuţi să conştientizeze efectele faptelor comise.

Timp de trei luni, puşcăriaşii incluşi într-un program complex de reintegrare socială vor beneficia de sprijin pentru ca atunci când vor ieşi din închisoare să nu devină recidivişti. În proiect sunt incluşi şi violatori, acesta fiind motivul pentru care reprezentanţii CRED nu vor ca aceştia să intre în contact cu victimele, astfel că scrisorile nu vor ajunge la destinatar. „Programul este menit să-i ajute să-şi recapete speranţa şi să se accepte mai uşor pe ei înşişi, cu bune şi cu rele”,  spune Camelia Tancău, preşedintele CRED.

În total, peste 4.000 de deţinuţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord –Vest, Centru, Sud-Muntenia şi Sud-Est vor fi susţinuţi în procesul de reinserţie socială. Aproximativ 500 participă la cursuri de calificare, alţi 1.200 primesc consiliere cu privire la găsirea unui loc de muncă, iar o parte dintre ei sunt educaţi pentru a conştientiza riscurile la care se expun atunci când consumă alcool, tutun şi droguri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image